Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 minut temu, audiowit napisał:

Świat się zmienia Tomek. Nie wiem czy to dobrze czy žle. Ja uwazam, ze młodzież ma szokować.

Zgadzam się w pełni. Ale parę bluzgów i rymy jak z disco polo to jeszcze mało. 

Zobacz w jaki sposób o rzeczywistości wypowiadają się dziadkowie z Big Cyc / choćby płytka " Wolnośc słowa na kartonie" , a i poprzednie/ ? Nie sądzisz , że Panu Zdechłemu Osie ciut brakuje ? :) 

Napisano

Nawet nie ciut. Ale nazwijmy to... neo punk moze taki ma być? Co nasi rodzice mowili o naszej muzyce?

Troszkę inny styl i już znany Mata.

A, propos bluzgow, to co slyszysz na ulicy? Od kogo dzieciaki się nauczyły.

Napisano

Nie, chyba nie, zresztą nie wiem nie mam podobnie jak FB i Tiktoka.

A temu mlodemu czlowiekowi podziekuj ( chociaz w ten sposob zeby posluchac w calosci i do konca) bo min dzieki niemu wygralismy wybory :)

Genialne, i niech ktos powie, ze mlodzi są do bani.

Napisano
2 minuty temu, audiowit napisał:

A temu mlodemu czlowiekowi podziekuj ( chociaz w ten sposob zeby posluchac w calosci i do konca) bo min dzieki niemu wygralismy wybory :)

No , dobra , niech Ci będzie posłucham :) 

A , co do wyborów, to jak się nic nie zmieni to były ostatnie na które poszli :) 

Wracając do muzyki buntu " młodych " rozwalającej system .......

Pamiętasz Brak i " Pokolenie " /  " narkomani i faszyści , punki, kurwy
terroryści..... całe nasze pokolenie " 

Napisano

O widzisz. Pamietam. Nawet nie wiedzialem, ze jest do tego teledysk.

Jedna uwaga Mata 69mln wyswietleń, Brak 33tyś.

No i co? Posluchaleś?

Znsjomy robił koncerty Maty i gówniarzy przychodzilo tyle, ze sale, stadiony i kluby pękaly w szwach.

No dobra troche z innej beczki.

Napisano

Ta dyskusja przypomina mi stare dobre czasy gdy moi rodzice i ich rówieśnicy łapali się za głowy gdy słuchałem punka. Zmieniają się pokolenia i zmienia się muzyka to naturalne. Moi synowie słuchają muzyki swojego pokolenia ale co bardzo mnie cieszy coraz częściej słyszę u nich w pokoju Perfect , Maanam czy Pink Floyd. Przychodzą i pytają o tamte czasy i testy piosenek tych wykonawców

Napisano
18 minut temu, Slawko69 napisał:

słyszę u nich w pokoju Perfect , Maanam czy Pink Floyd. Przychodzą i pytają o tamte czasy i testy piosenek tych wykonawców

duza w tym zasluga nowych coverow, platform typu tiktok itd. Mlodzi czesto inaczej nie znajda kogos takiego, jak Kora.

Przyklad: 

Napisano
5 godzin temu, Slawko69 napisał:

Przychodzą i pytają o tamte czasy i testy piosenek tych wykonawców

Niedawno " tłumaczyłem" młodej koleżance z pracy tekst " Autobiografii ".

Jest tam sporo " perełek " PRL-owskich , jak słynna alpaga , kontekst Poli Raksy itp.

Nie powiem , czułem się trochę jak dinozaur :) 

Napisano
22 godziny temu, Chmarski napisał:

Z fortepianem miałem trochę problemów. Według mnie są tam 3 mikrofony do jego nagrania użyte.  Muzyk siedzi frontem do nas. Pomiędzy nami jest fortepian. Lewy kanał tony wysokie, na środku tony średnie i basy w kanale prawym.

IMG_0273.jpeg

Wracam do tej realizacji często. Ale tylko późnym wieczorem, gdy szumy mniejsze. Jak na żywo.

Dobrze, że jest ich więcej. 

Ściany dźwięku nie potrafię polubić.

Napisano
Dnia 29.06.2024 o 00:16, audiowit napisał:

No to jeszcze krotki flash young power i mozecie wracac do swoich Kralli i Czterech por roku w 12 odsłonie ( jakby niczego innego w klasyce nie wymyslili :)

Świetna muza dla małolatów na festyn we wsi Ryczewo. O przepraszam zapomniałem na amen, że wiocha Ryczewo została włączona kilkanaście lat temu do Słupska :) :) 

Napisano
1 godzinę temu, MMarek napisał:

Świetna muza dla małolatów na festyn we wsi Ryczewo. O przepraszam zapomniałem na amen, że wiocha Ryczewo została włączona kilkanaście lat temu do Słupska :) :) 

No napewno nie dla starych ramoli ;)

Napisano

Znamy. Dawne czasy. Zgadzam się , ze muzyka Komedy czasem bywa męczaca. Wprost przeciwnie do Zośki Komedowej, która była bardzo miłą kobietą i którą miałem przyjemność poznać (oraz nawet porozmawiać ) osobiście w miejscowości Chmiel , w Bieszczadach. 

Napisano

Roman, pisalem o Tiamat :)

Komeda dla mnie nie jest męczący. Chmiel powiadasz... Dwernik jest dla mnie bieszczadzką bazą wypadową. Jak rzucisz kamieniem z Chmiela w doł w kierunku Sanu, to upanie w Dwerniku.

Napisano

Stare Dobre Małżeństwo😊 

Nie wiem, czy to nie za obciachowo wspominać. Może młodzież nie czyta. 

Gdy wracam z tego miejsca, to tak ze dwa tygodnie mnie jeszcze trzyma i nic innego nie potrafię słuchać. 
W Starym Siole na jazzowo a w Cisna bluesowo. 

Tam, tam mieszkam, gdzie paluchem.

Wetlina.

IMG_0276.jpeg