Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No okej. Mam pewną słabość do tej pani.  Cała płyta jest moim zdaniem świetna. Widzicie, tu nawet na B&W nie jest chudo. Bo nagranie ma ogromne znaczenie, a jeśli spartolone, to potem to już można tylko próbować przypudrować. Oczywiście do sprowadzenia z lepszego niż YT źródła.

I te dzwoneczki, prawda @MMarek

Napisano
12 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Mam pewną słabość do tej pani.  Cała płyta jest moim zdaniem świetna. Widzicie, tu nawet na B&W nie jest chudo. Bo nagranie ma ogromne znaczenie, a jeśli spartolone, to potem to już można tylko próbować przypudrować.

I te dzwoneczki, prawda @MMarek

Najszczersza prawda Panie Grześku.

Przy okazji. Chyba na skutek przeoczenia brak klubu B&W, a więc zakładam.

Napisano
17 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Mam pewną słabość do tej pani.  Cała płyta jest moim zdaniem świetna.

Tutaj produkcja Mitchella Frooma nie jest jeszcze tak nachalna, jak na następnym albumie. Ale i tak wolę Suzanne bez Froomowych dodatków. Zresztą to samo mogę powiedzieć o płytach Los Lobos. Ogólnie bardzo ostrożnie podchodzę do wydawnictw, do których ten człowiek przyłożył rękę.

Napisano (edytowany)

Czyli chodzi o "Nine Objects of

Desire". Tak, zgadzam się, że ta płyta brzmi jakoś inaczej. Ale naprawdę fajnie się tego u mnie słucha. Jest przyjemność. Przypuszczam, że u mnie jest jeszcze na granicy neutralności, a u Ciebie już poza nią jeśli chodzi o podgrzanie i bas. Ale właśnie  "Headshots" i "Caramel" zawsze słucham dla porównania nowych gratów.

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
3 godziny temu, Grzesiek202 napisał:

Przypuszczam, że u mnie jest jeszcze na granicy neutralności, a u Ciebie już poza nią jeśli chodzi o podgrzanie i bas.

Akurat te  Dynaudio są tylko lekko po ciepłej stronie. A basu mają relatywnie mniej niż Contour 20/20i czy S40. Nie do końca wpisują się w stereotyp marki. Moja Norma jest neutralna i równa jak stół. Nowy wzmacniacz faktycznie raczej ciepły i miękki, ale dół pasma prezentuje dość nieśmiało.

Napisano
Dnia 7.07.2024 o 20:01, audiowit napisał:

Kolejna alternatywa dla audiofilskiego nudzenia. Jeśli ktoś lubi goracego poludniowego bluesa w najlepszym wydaniu.

larkinpoeblood2.jpg

Albo jeszcze lepiej

1-larkin-poe-venom-und-faith.webp

Dobre ! Dzięki :) 

Napisano
Dnia 7.07.2024 o 20:01, audiowit napisał:

Kolejna alternatywa dla audiofilskiego nudzenia. Jeśli ktoś lubi goracego poludniowego bluesa w najlepszym wydaniu.

larkinpoeblood2.jpg

Albo jeszcze lepiej

1-larkin-poe-venom-und-faith.webp

Dobra muzyka, fajne kompozycje i przyjemne podparcie w basie, bezcenne 😊

Napisano (edytowany)

Dziś impreza , trochę zdziwko, bo lampy dają radę...

Fajnie przewinąć z godzinę do tyłu...Lata 90...czerpane garściami 😉

Edytowano przez Tomai
Napisano (edytowany)
10 godzin temu, michaudio napisał:

Nowy album Deep Purple "=1", ciągle w formie.

Jeszcze nie kupiłem (kwestia czasu), ale widzę, że znów producentem jest Bob Ezrin. Szkoda, bo moim zdaniem za bardzo wygładził ich brzmienie. No i kompresja też nie pomagała na kilku wcześniejszych wydawnictwach. Żal, że bez Morse'a, ale dobrze, że zastąpił go akurat Simon McBride - jeden z lepszych współczesnych brytyjskich gitarzystów bluesrockowych, udzielający się też wcześniej w zespole Dona Aireya. Lubię McBride'a (mam chyba nawet ze 2 płyty), choć, gdybym miał wybierać, to z wyspiarzy chyba wolałbym tu Marcusa Bonfanti. (Bardzo podobało mi się ile energii wniósł do TYA.)

Edytowano przez Rafał S