tomek4446 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Po bluesie tłukę Deep Purple. Słuchałem ich setki razy , a i tak te organy mnie zachwycają. https://www.youtube.com/watch?v=jgbf03MJyS4 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Wydali trzeci album i zdobywają popularność. Wrzuciłem , pierwszy utwór Apocalypse i odezwały się wszystkie mody mojej chałupy A bas chciał mnie zabić Ale dobre , nastrojowe ,nie znałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca No okej. Mam pewną słabość do tej pani. Cała płyta jest moim zdaniem świetna. Widzicie, tu nawet na B&W nie jest chudo. Bo nagranie ma ogromne znaczenie, a jeśli spartolone, to potem to już można tylko próbować przypudrować. Oczywiście do sprowadzenia z lepszego niż YT źródła. I te dzwoneczki, prawda @MMarek? 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Z okazji 20 lecia wydania. https://tidal.com/album/236763 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Mam pewną słabość do tej pani. Cała płyta jest moim zdaniem świetna. Widzicie, tu nawet na B&W nie jest chudo. Bo nagranie ma ogromne znaczenie, a jeśli spartolone, to potem to już można tylko próbować przypudrować. I te dzwoneczki, prawda @MMarek? Najszczersza prawda Panie Grześku. Przy okazji. Chyba na skutek przeoczenia brak klubu B&W, a więc zakładam. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca 17 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Mam pewną słabość do tej pani. Cała płyta jest moim zdaniem świetna. Tutaj produkcja Mitchella Frooma nie jest jeszcze tak nachalna, jak na następnym albumie. Ale i tak wolę Suzanne bez Froomowych dodatków. Zresztą to samo mogę powiedzieć o płytach Los Lobos. Ogólnie bardzo ostrożnie podchodzę do wydawnictw, do których ten człowiek przyłożył rękę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca (edytowany) Czyli chodzi o "Nine Objects of Desire". Tak, zgadzam się, że ta płyta brzmi jakoś inaczej. Ale naprawdę fajnie się tego u mnie słucha. Jest przyjemność. Przypuszczam, że u mnie jest jeszcze na granicy neutralności, a u Ciebie już poza nią jeśli chodzi o podgrzanie i bas. Ale właśnie "Headshots" i "Caramel" zawsze słucham dla porównania nowych gratów. Edytowano 14 lipca przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca 3 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Przypuszczam, że u mnie jest jeszcze na granicy neutralności, a u Ciebie już poza nią jeśli chodzi o podgrzanie i bas. Akurat te Dynaudio są tylko lekko po ciepłej stronie. A basu mają relatywnie mniej niż Contour 20/20i czy S40. Nie do końca wpisują się w stereotyp marki. Moja Norma jest neutralna i równa jak stół. Nowy wzmacniacz faktycznie raczej ciepły i miękki, ale dół pasma prezentuje dość nieśmiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca 4 minuty temu, Rafał S napisał: Nowy wzmacniacz No teraz to już musi paść nazwa 🙂. Co tam osłuchujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca Po opisie Rafała ja wiem ! To Nait 50 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esiowaty Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Dnia 7.07.2024 o 20:01, audiowit napisał: Kolejna alternatywa dla audiofilskiego nudzenia. Jeśli ktoś lubi goracego poludniowego bluesa w najlepszym wydaniu. Albo jeszcze lepiej Dobre ! Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Minęło 40 lat od debiutu Sade. . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca Dnia 7.07.2024 o 20:01, audiowit napisał: Kolejna alternatywa dla audiofilskiego nudzenia. Jeśli ktoś lubi goracego poludniowego bluesa w najlepszym wydaniu. Albo jeszcze lepiej Dobra muzyka, fajne kompozycje i przyjemne podparcie w basie, bezcenne 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca Mało oryginalnie, ale jak pięknie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 lipca Udostępnij Napisano 19 lipca Nowy Kiwanuka… https://youtu.be/UCTICm5oOxg?si=IzwTwVHG2Nrj6AYG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Czy w nocy dobrze śpicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Czy w nocy dobrze śpicie? Czy śmierci się boicie? Czy zabił ktoś tokarza? Czy często się to zdarza? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca https://tidal.com/album/368132206?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca (edytowany) Dziś impreza , trochę zdziwko, bo lampy dają radę... Fajnie przewinąć z godzinę do tyłu...Lata 90...czerpane garściami 😉 Edytowano 20 lipca przez Tomai Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca (edytowany) Mój no.1 minionego tygodnia. Edytowano 22 lipca przez Pitt39 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Nowy album Deep Purple "=1", ciągle w formie. https://open.spotify.com/album/4wSHMlOxOpLLs1boWeAteq?si=7tKlvFNqThiLS51f3x1N_w 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca (edytowany) 10 godzin temu, michaudio napisał: Nowy album Deep Purple "=1", ciągle w formie. Jeszcze nie kupiłem (kwestia czasu), ale widzę, że znów producentem jest Bob Ezrin. Szkoda, bo moim zdaniem za bardzo wygładził ich brzmienie. No i kompresja też nie pomagała na kilku wcześniejszych wydawnictwach. Żal, że bez Morse'a, ale dobrze, że zastąpił go akurat Simon McBride - jeden z lepszych współczesnych brytyjskich gitarzystów bluesrockowych, udzielający się też wcześniej w zespole Dona Aireya. Lubię McBride'a (mam chyba nawet ze 2 płyty), choć, gdybym miał wybierać, to z wyspiarzy chyba wolałbym tu Marcusa Bonfanti. (Bardzo podobało mi się ile energii wniósł do TYA.) Edytowano 22 lipca przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts