kaczadupa Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Chyba się mi dziś nieco pokręciło… Gene Loves Jezebel z 1986 roku, a na nim ich „przebój” Desire… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Dziś na biało… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 sierpnia Udostępnij Napisano 15 sierpnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Wpierw myślałem, że to nowy Morrissey, ale później to już chyba Elvis zmartwychwstał… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia https://tidal.com/album/321587255?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Minęło 30 lat od debiutu Portishead https://tidal.com/album/1765476?u 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia Strasznie wkrecilo mi sie sluchanie Narodowej Orkiestry Dętej, a polaczenie z raperami, to w ogole hit. No i szacun dla dyrygenta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 25 sierpnia Udostępnij Napisano 25 sierpnia https://tidal.com/album/67251060?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 sierpnia Udostępnij Napisano 29 sierpnia Znów przepadłem w klezmerskich klimatach, których akordeon doprowadził mnie do dwóch pań i płyt, dla których specjalnie założyłem konto na Spotify. Pani po prawej to Adi Elbahar, natomiast głos z płyty po lewej należy do bardziej znanej Etti Ankri. CD Etti Ankri można kupić, ale nie wiem czy ta druga jest w ogóle na fizycznym nośniku. Chyba spróbuję napisać do pani Elbahar. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 29 sierpnia Udostępnij Napisano 29 sierpnia (edytowany) 7 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Znów przepadłem w klezmerskich klimatach, Ja też od jakiegoś czasu z dala od Europy…;) Ciekawa muza. Imponujący skład. Mamy tu głównie Indie (tabla, perkusjonalia, głos, flety), ale też Anglię na gitarze akustycznej i Norwegię na saksofonach. Hindustańską zadumę, brytyjską dynamikę, i norweski chłód. Ogień i lód. Słowem, na uszy miód. Edytowano 29 sierpnia przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 29 sierpnia Udostępnij Napisano 29 sierpnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 18 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Znów przepadłem w klezmerskich klimatach, Także bardzo lubię. Proponuję grupę "The Klezmatics" z Nowego Jorku. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia Zawsze omijałem szerokim łukiem, aż w końcu posłuchałem i to jest to! Genialna muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 38 minut temu, kaczadupa napisał: Genialna muza. Nie jest to zła płyta, na pewno trochę inna, jednak wolę Gillana w Deep Purple, a Black Sabbath z Ozziem lub Dio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 16 minut temu, Rafał S napisał: Nie jest to zła płyta Ja już nie mogę się doczekać piętnastej. Szybko do domu i tym razem już troszkę głośniej jak wczoraj wieczorem jeszcze raz zrobię sobie muzyczną ucztę z tym albumem. Dla mnie odkrycie miesiąca a kto wie czy nie roku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 16 godzin temu, sonique napisał: Ja też od jakiegoś czasu z dala od Europy…;) A Trebuniów jeszcze czasami słuchasz? U mnie ostatnie tygodnie to tylko folk i klimat z Izraela. Ale nazwisko Garbarek w Twojej propozycji sprawia, że na pewno ją sprawdzę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia (edytowany) 5 godzin temu, Grzesiek202 napisał: A Trebuniów jeszcze czasami słuchasz? U mnie ostatnie tygodnie to tylko folk i klimat z Izraela. Ale nazwisko Garbarek w Twojej propozycji sprawia, że na pewno ją sprawdzę. Owszem, słucham. Choć posiadam tylko tę jedną płytę: Trebunie Tutki i Voo Voo - Tischner. Jest ciekawa, inna. Istotne są też tu oczywiście świetne teksty świetnego „tekściarza”. Nawet ją wrzucę niedługo bo powakacyjny klimat Kościeliska i okolic wciąż we mnie...;) Natomiast inny mój nabytek zakupiony na okolicznej giełdzie płytowej już jednak dobitnie kojarzy mi się z Kielcami…;) Jest niezła. Polecam (jak jej nie znasz). Edytowano 30 sierpnia przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Dla mnie genialny gość i genialna płyta. To co robi na kontrabasie to poezja. https://www.youtube.com/watch?v=BGBW67cTDy4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Klip roku bez żadnej konkurencji, montaż, zdjęcia, pomysł, został nakręcony w Ukrainie, złoto wideo \o/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts