AudioTube Napisano 12 grudnia Udostępnij Napisano 12 grudnia I parę lat później. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 grudnia Udostępnij Napisano 12 grudnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Czwartek o 18:23 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:23 Wczoraj był Król, a więc dziś Królowa popu 😀 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 12:13 Udostępnij Napisano Piątek o 12:13 17 godzin temu, soberowy napisał: Król Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Piątek o 15:25 Udostępnij Napisano Piątek o 15:25 Everything but the Girl, to nie tylko wielki hit list przebojów „Missing”… 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Piątek o 20:10 Udostępnij Napisano Piątek o 20:10 (edytowany) I pomyśleć, że mieliśmy taki SKARB A toraczej do obejrzenia , niż do posłuchania. Ci tancerze są niesamowici Edytowano Piątek o 20:15 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Piątek o 20:33 Udostępnij Napisano Piątek o 20:33 E tam do obejżenia. Ja tam słuchalem kiedyś Koto 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 23:00 Udostępnij Napisano Piątek o 23:00 Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Sobota o 20:02 Udostępnij Napisano Sobota o 20:02 Nie tylko latami 80-tymi człowiek żyje… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Sobota o 20:10 Udostępnij Napisano Sobota o 20:10 Też lubię. Ale to jednak korzeniami tkwi w latach 80-tych;). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 20:36 Udostępnij Napisano Sobota o 20:36 (edytowany) A co w tym złego? Czy lata Twoich urodzin to samo zło? Też tkwisz korzeniami gdzieś tam. Edytowano Sobota o 20:37 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano Sobota o 20:36 Udostępnij Napisano Sobota o 20:36 Dnia 13.12.2024 o 20:10, Rega napisał: I pomyśleć, że mieliśmy taki SKARB mam ten skarb w kolekcji🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 20:39 Udostępnij Napisano Sobota o 20:39 (edytowany) Dzięki naszemu Modowi , mam całą (chyba) dyskografię. Edytowano Sobota o 20:41 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano Sobota o 20:46 Udostępnij Napisano Sobota o 20:46 Kiedyś częściej wracałem do tego albumu, pozostał tylko jeden album😌. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Sobota o 23:44 Udostępnij Napisano Sobota o 23:44 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Niedziela o 05:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 05:30 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Niedziela o 08:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:09 @pairtick Jakieś trzy lata temu gitara Alvina Lee zdecydowała o tym, że zamiast MA Gold 100 kupiłem monitory ze Studia 16Hz - bo rysowały instrument grubszą kreską. Wciąż pamiętam ten moment. Czasem jedna płyta przeważy szalę... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Niedziela o 09:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:45 W mojej ostatnio słuchanej muzyce chyba lat 80 - tych brak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano Niedziela o 11:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:34 Dziś bardzo klasycznie. Fascynację klasyką słychać od pierwszych taktów. Keith Jarrett koncert w Paryżu. Zdjęcie z serwisu Discogs. Znakomite lekarstwo na skołatane nerwy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Niedziela o 11:50 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:50 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Niedziela o 13:00 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:00 (edytowany) @soberowy Też się dziś przeniosłem do Australii. Mahalia Barnes - "Ooh Yea!: The Betty Davis Songbook". Córka Jimmy Barnesa (wokalisty między innymi Cold Chisel i Living Loud). Niedaleko pada jabłko... i tak dalej. Joe Bonamassa na jednej z gitar, produkcja Kevina Shirleya, Jimmy Barnes gościnne w przedostatnim numerze (ale mało go słychać). Ogólnie: funkujący soul z bluesrockowym brzmieniem i ekspresją. Szkoda, że mastering pod smartfony. I spokojniejszy kawałek. Edytowano Niedziela o 13:01 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano Niedziela o 15:04 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:04 3 godziny temu, Highlander_now napisał: Keith Jarrett koncert w Paryżu. Moja pierwsza płyta Keitha Jarretta. Bardzo dobry koncert i moim zdaniem miejscami mocno inny od pozostałych dokonań solo tego artysty. Ma to co lubię: stawia opór i nie daje się w pełni poznać a co za tym idzie - docenić - po pierwszych dwóch, trzech przesłuchaniach. Ja do tego koncertu musiałem dojrzeć, co zabrało mi kilka lat… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 15:26 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:26 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano Niedziela o 15:27 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:27 22 minuty temu, sonique napisał: Moja pierwsza płyta Keitha Jarretta. Bardzo dobry koncert i moim zdaniem miejscami mocno inny od pozostałych dokonań solo tego artysty. Ma to co lubię: stawia opór i nie daje się w pełni poznać a co za tym idzie - docenić - po pierwszych dwóch, trzech przesłuchaniach. Ja do tego koncertu musiałem dojrzeć, co zabrało mi kilka lat… Wspomniane pierwsze takty i moje zauroczenie barokiem spowodowały, że ten koncert pokochałem od razu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 15:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:51 (edytowany) Ja poznałem Jarretta od Belonging i Köln Concert. I polecam sześciopłytowy zestaw z Blue Note 👍 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Keith_Jarrett_at_the_Blue_Note Edytowano Niedziela o 15:53 przez pairtick 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts