Arturas Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 To ja we wzmacniaczu mam kości wolfson wm 8742, a w tym nostromie jest 8741 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Same układy scalone DAC-a jeszcze nie decydują o brzmieniu urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 No to to akurat wiem, ciekawe czy naprawdę jest tak dobry ten dac, jak i nim piszą nawet tu, a orientujesz się do czego sa te cztery filtry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Czy będzie dobry dla Ciebie ? Musiałbyś sam go wypróbować . Filtry przełączane w takich DAC-ach to filtry cyfrowe odpowiedzialne za nachylenie zbocza filtru ograniczającego górne pasmo przenoszenia do określonej wartości. Wartość ta nie może być większa do połowy częstotliwości próbkowania sygnału. W zależności od wyboru takiego filtru zmienia się nieco brzmienie. Przy jednych jest nieco łagodniejsza a przy innych dźwięk wydaje się bardziej detaliczny, lecz bardziej surowy i chłodny. Zwykle producenci sprzętu wyposażonego w takie zmienne filtry opisują co ma dawać konkretny filtr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 O to zajefajnie, podobają mi się takie filtry ? czytałem o tym Nostromo same superlatywy, jeszcze tam jest jakiś dodatkowy zasilacz do niego? Czyli w zestawie nie ma? Czy jest dodatkowy lepszy poprawiający jakość brzmienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Zadajesz dziwne pytania . Na stronie producenta jest wszystko opisane. Standardowo jest wyposażony w zasilacz wtyczkowy. Opcjonalnie jest dostępny lepszy i droższy zasilacz w takim szarym plastikowym pudełku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Sorki ale nie mam doświadczenia w dacach i trochę niejasno jest tam opisane ? zz tego co widzę to chyba nie da się go wypożyczyć , z tego co widać jest on tylko u producenta, a nie ma go w salonach hi-fi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Z tego co wiem to zawsze można go zwrócić. A tak w ogóle to twórca tych DAC-ów jest człowiekiem z którym można porozmawiać i dopytać się o wszytko co chcesz. Gdzieś kiedyś chyba widziałem te DAC-i w jakichś sklepach internetowych. To chyba bez różnicy czy weźmiesz go na próby ze sklep, czy od producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 1 minutę temu, MobyDick napisał: Z tego co wiem to zawsze można go zwrócić. A tak w ogóle to twórca tych DAC-ów jest człowiekiem z którym można porozmawiać i dopytać się o wszytko co chcesz. Wystarczy troche poczytać forum Fajny człowiek którzy naprawde sprawia wrażenie fachowca. Wypożyczenie jest proste i na stronce dość klarownie jest opisane ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Czytałem stronę i nic nie widzialem o wypozyczeniach, przeczytałem za to warunki gwarancji, ciekawe czy naprawdę jest taki dobry jak w opisach na forach, bo jeżeli tak, to w tej cenie to byłby fenomen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 9 godzin temu, Arturas napisał: Czytałem stronę i nic nie widzialem o wypozyczeniach, przeczytałem za to warunki gwarancji, ciekawe czy naprawdę jest taki dobry jak w opisach na forach, bo jeżeli tak, to w tej cenie to byłby fenomen Wypożyczasz? Jestem bowiem ciekaw Twojej opinii. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 A macie go u siebie? no wypożyczył bym kurcze, żeby zobaczyć jaka jest różnica między wbudowanym dacem we wzmacniaczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z odtwarzaczem plików FiiO M6 link. Interesuje mnie jak to maleństwo radzi sobie (lub nie) jako "strimer" (Tidal, pliki flac) będący alternatywą do droższych rozwiązań w połączeniu BT (aptX) ze wzmacniaczem wyposażonym w takową łączność (BT z kodekiem aptX). Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Ja też z kolejnym pytaniem bo sie zakrecilem, potrzebuję daca z wyjściem na analogowe, ten Nostromo tego nie ma, no bo po co mi ten dac, jak potem z niego wejdę na swój we wzmacniaczy i on przerobi po swojemu znów ,ale zaraz zaraz on chyba ma wyjścia analogowe? Już nic nie wiem, cholerne dace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 DAC to z samego założenia konwerter cyfrowo / analogowy i musi posiadać przynajmniej jedno wejście cyfrowe i przynajmniej jedno wyjście analogowe. Złącza innego typu to co najwyżej ponadstandardowe dodatki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Audrey Spency Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 (edytowany) Rather, we're talking here about sets for 2k neighborhoods - someone who buys a set for a few thousand rather probably does not play in connecting as a computer source. But the same whether I have to understand that the DAC itself improves the sound and even having a worse source is worth it to have to improve the sound? DigitalOcean Siteground iPage Edytowano 23 lutego 2019 przez Audrey Spency Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Podłączenie DAC-a do komputera ma rację bytu w dowolnym systemie audio za znacznie większe pieniądze. Tylko połączenie USB daje możliwość transmisji danych DSD bez konwersji pośredniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek007 Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Jak podpiąć pc i cd poprzez dac do wzmacniacza ? z jakimi wejściami i wyjściami dac potrzebuje aby to podpiąć ? jeśli dobrze rozumiem to: pc kablem usb podłączamy do usb input w dac, cd kablem coax pod coax input w dac i na koniec kablem rca z output dac do wzmacniacza ? jeśli tak to pod które wejście we wzmacniaczu podpiąć rca ? pod cd czy aux ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 1 minutę temu, janek007 napisał: pod cd czy aux ? To bez znaczenia bo oba te wejścia zwykle rożni tylko nazwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek007 Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 czyli hegel hd2 w tej konfiguracji bedzie wystarczajacy jesli chodzi o mozliwość podłączenia ? aha przepraszam nie bedzie on ma tylkko jedno wejscie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 Gdyby jego wyjście koaksjalne było wejściem to by się nadał, a tak się nie nadaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek007 Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 w takim razie ktory z tych: nostromo wolf 2 rozsz., arcam rdac, asus xonar essence stu, czy dolozyc do audio gd nfb 11.28, czy moze jeszcze cos innego? Dac mialby zagrac z cd arcam alpha 7se jako transport, wzmacniacz arcam alpha 9, tannoy m2 no i flac z kompa, zestaw neutralny i raczej ciepło grający i dobrze gdyby taki pozostał. Na audio gd mnie póki co nie stać ale jeśli będzie zdecydowanie lepszy w swojej cenie od pozostałych i warto dołożyć to mogę poczekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Funkcjonalnie nostromo Wolf masz 2x coax i 2x optyczne, dodatkowo USB + dedykowany zasilacz. Sonicznie nie wiem, który będzie dla Ciebie najlepszy. Możesz kupić zestaw w Nostromo i jak będzie dobrze przez 13 dni od wysyłki to zostawisz, a jak nie 14 dnia odsyłasz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Wolf 2 nie ma wejścia USB. Jest do niego do dokupienia konwerter USB/SPDiF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 (edytowany) Panowie tak na szybko Poprzedni tv miał wyjście Jack audio out i miałem go podłączonego do wzmaka kablem jack-2x rca i było git. Teraz po zmianie tv na inny mam tylko wyjście audio optyczne. Kupiłem na szybko konwerter cabletecha i wszystko jest ok tzn gra ale poziom sygnału jest strasznie kiepski bo trzeba mocno kręcić wzmakiem żeby grało! Przy połowie skali to takie granie w tle! Przy poprzednim tv było niebo a ziemia. Nie mogę znaleźć szczegółowej specyfikacji tego ustrojstwa a wpadł mi dac fioo D3 taishan i zastanawiam się czy na nim ten sygnał wyjściowy będzie lepszy,mocniejszy tak żeby nie kręcić wzmakiem do oporu!? Czytałem że za te pieniądze to dobry dac na wolfsonie które montują w dużo droższych dacach. Nie chodzi mi tyle o mega jakość a możliwość podłączenia tv ze wzmakiem i żeby był taki poziom sygnału że nie trzeba będzie kręcić gałka na maxa. Patrzyłem też jakieś splittery optical-jack za kilkanaście PLN ale nie wiem czy to się nada Podzieli się ktoś doświadczeniami z tego typu połączeniami Edytowano 25 lutego 2019 przez DEMOLKA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts