Fafniak Napisano 21 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2018 Dnia 15.04.2018 o 23:37, ssskorpionixxx napisał: Cześć, zauważył ktoś w swoim in100se nierówna prace kanałów ? Jak odkręcam potencjometr od zera to przez chwilę, ok. godz. 7.30 prawa kolumna gra głośniej, im bardziej się odkręca,wszystko się wyrównuje. Wzmak nowy prosto z kartonu. Cześć wzmacniaczy zrobiona na „tradycyjnych potencjometrach” może pochwalić się taką przypadłością. Wiem że niektórym udawało się wymienić taki wzmacniacz a inni machali na to ręką bo ystepowalo to tylko w bardzo małym zakresie na początku. staralbym się wymienić. Wałcz o swoje to nie jest sprzęt który kosztuje „setzlotych” Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasitto108 Napisano 4 maja 2018 Udostępnij Napisano 4 maja 2018 Czy ktoś z was chłopaki podłączał Atolla in200se do głośników wstęgowych? Zastanawiam się nad ELAC FS 249.3, ale spotkałem się z opinią, ze wstęga obnaży wszystkie jego niedoskonałości. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 maja 2018 Udostępnij Napisano 4 maja 2018 A jakie niedoskonałości ma IN200? No chyba że masz na myśli jakieś szczególne połączenie sprzętowe w którym musisz coś zamaskować. Według mnie to bardzo dobry i mocny wzmacniacz No i czteroomowa impedancja kolumn nie jest dla niego przeszkodą. Spokojnie zagra z wieloma dobrymi kolumnami - również kilkukrotnie od niego droższymi. Jeżeli chodzi o kolumny to słuchałem go w kilku konfiguracjach - m.in. na podłogówkach ADAM ze wstęgami na górze i nie miałem żadnych zastrzeżeń co do dźwięku. A ponieważ JETy mają wspólny rodowód ze wstęgami w ADAMach, więc takiego połączenia bym się nie bał. Czytałeś poniższy test tych ELAC'ów w AUDIO ?https://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/2765-elac-fs-249-3 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasitto108 Napisano 7 maja 2018 Udostępnij Napisano 7 maja 2018 (edytowany) Heja czytałem - nie ma w niej nic co rozwiązało by moje zagwozdki. Będę musiał udać się do dalekiego miasta, ze swoimi klockami, na odsłuchy. Pozdrawiam. Edytowano 7 maja 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 maja 2018 Udostępnij Napisano 7 maja 2018 12 godzin temu, Tomasitto108 napisał: Będę musiał udać się do dalekiego miasta, ze swoimi klockami, na odsłuchy. Sprawdzenie "nauszne" zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Tym bardziej że każdy słyszy inaczej, a Ty możesz mieć inne oczekiwania co do dźwięku oraz możesz słuchać innej muzyki niż inni. Tym bardziej że nadal nie napisałeś o jakie niedoskonałości Tobie chodzi. Pozdrawiam PS. Równie dobrze ATOLL może obnażyć niedoskonałości kolumn, a nie na odwrót Mimo że kosztuje mniej niż połowa nowych Elaców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2018 Na stronie dystrybutora ATOLLa - firmy AudioForte - pojawił się test wzmacniacza ATOLL IN-300 (do ściągnięcia w pdf, 4 strony opisu i zdjęć). Zapraszam do poczytania testu i obejrzenia zdjęć. http://www.audioforte.com.pl/node/4274 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 Jeżeli ktoś jest zainteresowany wzmacniaczem ATOLL, to jest do kupienia w Warszawie w bardzo dobrym stanie czarny IN-100 SE z pewnego źródła (komplet z pilotem, papierami i kartonem). Sprzęt pochodzi z polskiej dystrybucji, jest w pełni sprawny i od nowości u jednego właściciela (z pewnych rąk - ale nie jest to mój wzmacniacz), choć już po gwarancji (dzięki temu cena jest rozsądna ). Więcej informacji na PW. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 6 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2018 Witam Jestem zainteresowany kupnem Atoll IN100SE do kolumn Dynaudio Emit 20, czy ktoś posiada w/w zestaw lub słyszał jak to gra. Będę bardzo wdzięczny za informację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Witam ,zastanawiam się nad kupnem Atoll in200se,będzie to grało z Kef r 300 i Raspberry ,Hifiberry dac+pro.Zalezy mi na dynamicznym dźwięku z dobra średnica i wyraźna góra.Mam takie pytanie czy to dobre połączenie według was?Jest oferta w internecie ale nie pasuje mi ten pilot.https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-atoll-in-200-CID99-IDv212S.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darzur Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 4 godziny temu, tomaz75 napisał: Witam ,zastanawiam się nad kupnem Atoll in200se,będzie to grało z Kef r 300 i Raspberry ,Hifiberry dac+pro.Zalezy mi na dynamicznym dźwięku z dobra średnica i wyraźna góra.Mam takie pytanie czy to dobre połączenie według was?Jest oferta w internecie ale nie pasuje mi ten pilot.https://m.olx.pl/oferta/wzmacniacz-atoll-in-200-CID99-IDv212S.html Ale to chyba in200 bez SE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Dlaczego nie pasuje Tobie ten pilot? IN200 jest dynamiczny :-) Ale w ciemno bym nie brał, nie słuchałem go z żadnymi KEFami. Ta oferta jest gdzieś w Twojej okolicy? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Tak jest w mojej okolicy,mam pytanie czy jest różnica brzmienia modeli in 200,in200se?Pilot wyglada jak od innego wzmacniacza.Pozatym mam jeszcze dylemat jak będzie to grało z innym źródłem niż moje i w innej akustyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig77 Napisano 26 listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 listopada 2018 Witam, zakupiłem właśnie do denona x3500 wzmacniacz atoll in100se, który funkcjonować będzie jako końcówka mocy. Teraz chciałbym wymienieć kolumny (kef c7 aktualnie), na takie w których odczuje większą poprawę. Jakie w cenie do 3-3,5tPLN używane byście doradzili? Salon 35 mkw. sofa 3,2 m od telewizora. Muzyka rock, filmowa/symfoniczna, troche jazzu. Lubię cieplejsze brzmienie i szeroki, fajny środek i "mięsisty dół". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2018 Pod koniec roku firma ATOLL pokazała najnowszy (i najwyższy) model przetwornika: DAC-300. Po 3 wejścia optyczne i koaksjalne, jedno USB typu B do podłączenia komputera. Nie wiedzieć czemu istnienia gniazda USB typu A firma nadal nie zauważa, więc pamięci przenośne lub dysk twardy możemy sobie włożyć jedynie w streamer Atolla (o innych rozwiązaniach nie będę pisał) albo w sprzęt innych firm. Cena na stronie dystrybutora: 10.900 zł. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 lipca 2019 Witam wszystkich.😄 Jestem na forum nowy ale chciałbym się zameldować w waszym klubie Atolla z moimi gratami. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 lipca 2019 A jaki sprzęt ATOLLa masz w tej chwili ? Oraz kolumny (grałeś na Heco Music Style 500 ?) i resztę toru, jaka powierzchnia i czego sluchasz... Pozdrawiam i witam na Forum AUDIO 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 lipca 2019 (edytowany) W tej chwili AM200SE +ST200. +Mini PC Beelink bt3 z Tidal i foobar. Jeszcze gram na heco ale chce pójść w monitory, no ale to może uda się albo nie w tym roku. Nie mam sprecyzowanego nurtu muzycznego bo pop rock i muzyka rozrywkowa się wkradnie jak wpadnie w ucho, i jazzu trochę z damskim wokalem, stara elektronika depeche, kraftwerk, niecałe 18m2 Pozdrawiam Edytowano 17 lipca 2019 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 27 września 2019 Udostępnij Napisano 27 września 2019 Napisze coś bo bieda trochę w klubie. Heco sprzedane, kupione w sierpniu dynaudio x14 i już ich nie ma 😁 połączenie z atollem jeśli chodzi o moje preferencje brzmienia, nie trafione kompletnie. Szukam dalej. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 września 2019 Udostępnij Napisano 29 września 2019 Dedal75, a może coś z wyższych modeli podstawkowych Cantonów? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 września 2019 Udostępnij Napisano 29 września 2019 5-6 tysięcy to dla mnie za dużo, i tak wydaje mi się że nie potrzebnie do takiego poziomu wszedłem. Bardziej budżetowy sprzęt mniej problemów było 😁 a teraz ciągle coś nie pasuje, idąc wyżej myślałem że będzie tylko lepiej ale widać nie koniecznie HAHA. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Na najbliższym AudioVideoShow firma AudioForte - dystrybutor sprzętu ATOLL w Polsce przedstawi modele w wersji Signature (Hotel Radisson Blue - czyli Sobieski). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2019 Udostępnij Napisano 23 października 2019 Atoll wyprzedaje sporo dobrych klocków. Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt. Udany in100 już na wykończeniu stanu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz Pawelczyk Napisano 23 października 2019 Udostępnij Napisano 23 października 2019 Co znaczy wysprzedaje! Ile taniej można kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garyzeusz Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 Witam Jeśli ktoś z klubowiczów chciałby sprzedać odtwarzacz CD 100-kę SE2 lub 50-kę SE2 w kolorze czarnym to z miłą chęcią przygarne. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts