MobyDick Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 Dokładnie. Używają lasera ściśle przeznaczonego do płyt CD we własnej konstrukcji napędzie. Odpisz, cytując
hyde Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 (edytowany) Nie sądzę by sami robili laser. Pewnie komuś zlecają Edytowano 10 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 Chodzi tylko o to że używają lasera o długości fali takiej jaką używano od początku w do odczytu płyt CD. Obecnie bardzo popularne są te do odczytu płyt DVD. Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 27 minut temu, hyde napisał: Nie sądzę by sami robili laser. Pewnie komuś zlecają No wlasnie się chwalą że to ich napęd i sporo wysiłku włożyli we właściwe go oprogramowanie. Znajdę to w necie i wkleję tutaj. Odpisz, cytując
herur Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 Ja kiedyś wyczytałem że przy nowszych cd stosują lasery od dvd philipsa, ze względu na mniejsze błędy z odczytu bezpośredniego, a zwykłe lasery od cd czytają po parę razy, buforują i dopiero przekazują dalej. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 10 grudnia 2020 Napisano 10 grudnia 2020 To bardzo rzadko spotykany sposób odczytu płyt CD, który pozwala na praktycznie pozbawiony błędów odczyt w którym jakość mechanizmu czytającego jest praktycznie bez znaczenia. Jednak prawie wszystkie CD czytają płyty w czasie rzeczywistym jednoprzebiegowo. Odpisz, cytując
hyde Napisano 10 grudnia 2020 Napisano 10 grudnia 2020 Trochę siedzę w różnych napędach komputerowych i te stare napędy naprawdę miały imponujące lasery. Przede wszystkim duże pokryte szklem i do dziś te sprawne są najlepsze do rip-owania płyt CD do plików. Są najdokładniejsze. Co do stosowania optyki od dvd to plus jest taki że czytają prawie wszystko a ich żywotność jest bardzo krótka. Marantz cd5005 przetrwał tylko 2 lata. Padła optyka. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 10 grudnia 2020 Autor Napisano 10 grudnia 2020 8 godzin temu, hyde napisał: Co do stosowania optyki od dvd to plus jest taki że czytają prawie wszystko a ich żywotność jest bardzo krótka. Marantz cd5005 przetrwał tylko 2 lata. Padła optyka. Hyde, Plusem chyba nie jest mała żywotność??? Poza tym nie jest raczej tak źle - Yamaha daje komputerowe czytniki w swoich wysokich modelach i raczej nie ma narzekań na ich trwałość. A jak mówimy o konstrukcji odtwarzaczy, to warto wspomnieć że oprócz obecnie stosowanych napędów szczelinowych i ich tackowym poprzedniku - Cyrus miał również w rodzinie "górnokłapa": modele Discmaster oraz dAD7. Poniżej toploader dAD7 (Philips CDM9) oraz Discmaster Pozdrawiam PS. Przy okazji - proszę nie cytuj niepotrzebnie całej wypowiedzi poprzednika. Bo potem to muszę usuwać i szkoda na to czasu Odpisz, cytując
RoRo Napisano 10 grudnia 2020 Autor Napisano 10 grudnia 2020 Jeszcze przy okazji wspólne zdjęcie : przetwornik Dacmaster oraz transport Discmaster od wiadomo jakiej strony - też na "d" 🙂 oraz tenże komplet i sam Dacmaster od frontu... Żeby nie było zbyt prosto - to był też odtwarzacz DVD o nazwie Discmaster 8 DVD - już z normalną (aczkolwiek dość cienką) tacką. Pomysł na przyciski sterowania umieszczone na prawo od wyświetlacza - chyba taki sobie (mnie się nie podoba) i na szczęście się nie przyjął. Pozdrawiam PS. Jak to zwykle w wyższej serii Cyrusa - gniazdo do podłączenia PSX-R'a. Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 10 stycznia 2021 Napisano 10 stycznia 2021 Dnia 30.10.2020 o 11:57, herur napisał: Kolumny to Neat Acoustics Motive SX1 Witam Kolego. Chciałbym zapytac o te kolumny. Czy porównywałeś je z jakimiś innymi przed zakupem? Czy miałe okazje słyszeć też SX2? Generalnie jak je oceniasz? Odpisz, cytując
herur Napisano 10 stycznia 2021 Napisano 10 stycznia 2021 (edytowany) Próbowałem jedynie z modelem IOTA. I wydawało mi się trochę za mało wygaru. Nie powiem ze zle grały tylko brakowało trochę tego czegoś. Natomiast te zakupiłem nowe z 7k i to byl dobry strzał. Totalnie są jak cyrus. Nic nie dodają od siebie. Takie niby niepozorne kolumienki a mają wygar. No i nie trzeba za mocno odstawiać od ściany, bo wylot basu jest skierowany w podłogę. Jeszcze tylko chcę zmienić zwrotnicę na podwójne wejścia żeby zapodać moc jeszcze z x powera. Edytowano 11 stycznia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 10 stycznia 2021 Napisano 10 stycznia 2021 33 minuty temu, herur napisał: Nic nie dodają od siebie. Takie niby niepozorne kolumienki a mają wygar Dzięki Kolego. Spotkałem się z opiniami, że mogą być odbierane jak zbyt jasne kolumny co może byc uciążliwe. Jest w tym troche prawdy? Odpisz, cytując
herur Napisano 11 stycznia 2021 Napisano 11 stycznia 2021 (edytowany) Ja tego nie zauważyłem u mnie. Ogólnie podoba mi się, jest czysto wyraźnie, średnica jest taka jak ma być, bas jest taki jak lubię, nie schodzi zbyt nisko i jest szybki, bez dudnienia. Tu duży wpływ wykładziny na podłodze. Edytowano 11 stycznia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
rafalsz76 Napisano 22 stycznia 2021 Napisano 22 stycznia 2021 Melduje sie w klubie Cyrusa - swiezo zakupiony One jest sparowany z Audio Physic Classic 3 i brzmi cudnie. Wzmacniacz jest skrojony pode mnie, moc, minimalistyczny wyglad, sterowanie wygodna apka na telefon, no i te LEDki migajace przy SIDzie Tylko pilot to jakis joke. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 22 stycznia 2021 Napisano 22 stycznia 2021 1 minutę temu, rafalsz76 napisał: Tylko pilot to jakis joke. No co Ty. Pilot jest najlepszy 😛. Odpisz, cytując
Artur O Napisano 22 stycznia 2021 Napisano 22 stycznia 2021 Też się melduje w klubie ze świeżym Cyrusem( to już 2 sztuka u mnie od wczoraj ) podpiętym do Dali Zensor 5, za to pilot jest na ,,bogato" 😀 Przed chwilą, JaZz napisał: Czyżby pilocik od chińskich ledów komuś się nie podobał? i od Chińskich radyjek na Andku, mam podobnego pilota do tunera dvb-t do samochodu Odpisz, cytując
Artur O Napisano 22 stycznia 2021 Napisano 22 stycznia 2021 1 minutę temu, JaZz napisał: Nie za mało Ci średnicy w tym połączeniu? wsłuchuję się dopiero, ale wydaje mi się że jest więcej niż na NAD 356 Odpisz, cytując
Artur O Napisano 22 stycznia 2021 Napisano 22 stycznia 2021 To inaczej słyszymy, ja to już na pewno (jestem właśnie po badaniach Audiometrem ) i niestety słabo już ze słuchem 1 minutę temu, JaZz napisał: Jak 356 gra tak jak 355 którego mam to nie zgodzę się. Odpisz, cytując
rafalsz76 Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 13 godzin temu, Artur O napisał: to już 2 sztuka u mnie od wczoraj Masz dwa zestawy Cyrusa w domu?🤩 Odpisz, cytując
Artur O Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 Przed chwilą, rafalsz76 napisał: Masz dwa zestawy Cyrusa w domu?🤩 Nie, mam 1 szt. 😀 Pierwsza została zwrócona Odpisz, cytując
rafalsz76 Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 1 minutę temu, Artur O napisał: Pierwsza została zwrócona Co bylo nie tak? Odpisz, cytując
Artur O Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 Trzask przy zmianie źródła z AV na BT, na tej 2 szt. mam tak samo napisałem do supportu Cyrusa, ciekawe czy odpowiedzą Odpisz, cytując
rafalsz76 Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 13 godzin temu, JaZz napisał: Czyżby pilocik od chińskich ledów komuś się nie podobał? Dokladnie takie samo porownanie mi sie nasunelo😁 Moj pilocik od chinskich ledow od razu zostal rzucony w kat i uzywam tylko apki na telefon, to wiaze sie tez z przyzwyczajeniem - bo wczesniej mialem wypozyczony One bez tego pilota. Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 (edytowany) Ja ma Cyrusa One HD, i o ile apka jest generalnie OK, to czasem odczuwam brak pilota. I zastanawiam się, czy go nie dokupić. Edytowano 23 stycznia 2021 przez maxredaktor Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 2 godziny temu, Artur O napisał: napisałem do supportu Cyrusa, ciekawe czy odpowiedzą Mi nie odpowiedzieli 🙂. Odpisz, cytując
Recommended Posts