Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Co jakiś czas w salonach audio pojawiają się ciekawe promocje i wyprzedaże.
Zachęcam do zamieszczania w tym wątku tego typu informacji o gramofonach, przedwzmacniaczach i akcesoriach gramofonowych w sytuacjach gdy są dobre ceny - bo może się to przydać innym użytkownikom!

Na początek – aktualnie w dobrej cenie są dwie takie rzeczy w salonach TopHiFi, czyli w jedenastu miastach icon_smile.gif

gramofon TEAC TN-200 z wbudowanym przedwzmacniaczem (oraz wyjściem USB), aktualna cena 1049zł
http://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/teac-tn-200.html

szczoteczka do płyt firmy Audioquest – aktualna cena 39zł
http://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-...czotka-auq.html

Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
Chili.
W Warszawie jest icon_smile.gif

Próbuj dogadać się u siebie, by ściągnęli Tobie w tej samej cenie i z odbiorem w łódzkim salonie.
Jeśli będziesz miał problem - to daj mi znać na PW i dojdą Ci jedynie koszty wysyłki.

Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Nie dość, żem gupi to jeszcze ślepy icon_wink.gif Mea Culpa icon_smile.gif
Udało się komuś kupić coś z tej oferty? Ja szukałem Deep Purpule i w lokalnych biedronach lipa icon_sad.gif
Jeśli autor uzna to za celowe to można usunąć wpisy "zaśmiecające" dobry skądinąd temat.
Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Antram teraz dopiero zauważyłem, że podałeś link do winyli sprzedawanych w Biedronce. Ciekawe, czy dostępne są we wszystkich, czy tylko w wybranych sklepach. Jednak myślę, że to drugie.
Idąc tym śladem znalazłem też informację, że płyty są sprzedawane również w Lidlu. I jako ciekawostka obok płyt sprzedawane są gramofony marki Hykker. Za jedyne 159 złotych.
Napisano
Odnośnie biedronek to chyba ktoś z marketingu i zaopatrzenia dał lekko mówiąc "ciała".
W miejscowości w której mieszkam są dwie biedronki i w żadnej z nich nie znalazłem kompletnie nic z w/w promocji.
Ponoć promocja była skierowana do sklepów w większych miastach lub poprostu towaru mieli na tyle mało, że dla wszystkich nie starczyło :/
Napisałem nawet zapytanie do bok-u w tej sprawie i o dziwo odpisali:
Cytat

Szanowny Panie,

W imieniu firmy Jeronimo Martins Polska S.A. pragniemy podziękować za kontakt z
Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka.
Zapewniamy, że każdy sygnał ze strony naszych Klientów dotyczący funkcjonowania
sklepów Biedronka jest dla nas bardzo ważny i dokładnie analizowany przez
kierownictwo firmy.
W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że sprzedaż tego produktu miała być
prowadzona w związku obowiązującą ofertą promocyjną. Niestety z uwagi na
czynniki od nas niezależne, towar nie został dostarczony do sklepów.
Przepraszamy za niedogodności związane z brakiem dostępności produktu.
Jednocześnie pragniemy poinformować, że dołożymy wszelkich starań by powtórzyć
ofertę w najbliższych miesiącach w najbardziej atrakcyjnej cenie

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta.

--
Z poważaniem
Biuro Obsługi Klienta Jeronimo Martins Polska S.A.

Pozdrawiam
Napisano
Masz rację. Z tego, co ustaliłem faktycznie promocja dotyczyła w większości dużych miast, ale też w skąpym zakresie. Przykładowo w Warszawie po tzw. praskiej stronie, gdzie Biedronek jest od metra, znalazłem bodajże dwa sklepy sprzedające winyle.
Muszę ustalić jeszcze jak wygląda to w Lidlu.
Napisano
Ja tak tylko dodam do tej całej promocji pewną historię. Otóż sam się zainteresowałem kupnem płyt w Biedronce.... i przypominało to trochę lekki napał społeczeństwa (z resztą mój lekko też) zbliżony do nalotu Luftwaffe. Otóż z samego rana przed pracą wybrałem się do tej sieciówki a tam już od samego otwarcia grono przebierało płyty z wyciągniętym jęzorem zachwytu, że odrobinę taniej, D-Day... Tak trochę jak promocja na kurtki Softshella w Lidlu - walka na dwie rundy, albo my, albo oni. No dobra, pojechałem do drugiej - to samo. W końcu czas naglił, mówię sobie jadę do pracy i najwyżej później podjadę. Jakże byłem zniesmaczony po godzinie 15.00....zjechałem niemalże większość sklepów i zero, dosłownie w Bielsku i okolicach zero.... nie poddałem się. Pojechałem dalej (przeglądając się w lusterku w aucie i krzycząc sam do sienie - Krzychu, Ty idioto...a paliwo, czas? Wyjdzie na to samo jak zakup w normalnym sklepie!). Ale jadę....po 2 godzinach jazdy, staniu w korkach jest, jeeeest!! Deep Purple...Zmęczony jak kundel nawet nie odpakowałem...

Przepraszam za ta historię, ale jakoś z uśmiechem wspominam. Jaki morał - renesans winyli albo post softshell fight...
Napisano
Cytat

Antram teraz dopiero zauważyłem, że podałeś link do winyli sprzedawanych w Biedronce. Ciekawe, czy dostępne są we wszystkich, czy tylko w wybranych sklepach. Jednak myślę, że to drugie.
Idąc tym śladem znalazłem też informację, że płyty są sprzedawane również w Lidlu. I jako ciekawostka obok płyt sprzedawane są gramofony marki Hykker. Za jedyne 159 złotych.

Z ust mi to wyjąłeś, bo jak w Biedrze czarne płyty to zaraz ruszy się , lub ruszyła na "gwiazdkę" ruch na wszelkie cudowne gramofony Hjundaja i innych Vianco-scaników z usb itp.
Niby nikt nie chcę odbierać innym przyjemności obcowania z muzyką, ale jakoś tak dziwnie ...czy mi się tylko tak wydaje ?

Nie mam gramofonu, świadomie, bo wiem ile to kosztuje kasy, miejsca i czasu, wiem też jak gra dobry gramofon i jak gra taki Hiundaj za 299zł...aż szkoda tych czarnych krążków .
Pewnie sporo osób powie, że czarne płyty to złom po takich eksperymentach i doświadczeniach icon_wink.gif Tak jak by robili renesans kaset magnetofonowych i wrzucili na rynek jakiś magnetofon typu "jamnik dwu kasetowy " i kasety stilon gorzów, też porażka i żaden punkt odniesienia .
  • RoRo pinned this topic
  • 3 weeks later...
Napisano

A ja mam pytanie może nie do końca w temacie promocji czy wyprzedaży ale jest to rzecz należąca do akcesorii gramofonowych.

Czy ktoś z was korzystał z tej rolki?

https://allegro.pl/oferta/walek-rolka-do-czyszczenia-plyt-winylowych-nagaoka-7675566896?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Myślicie że tak samo wybierze brud z rowków jak myjka?

Jeśli chodzi o myjki to nie zamierzam schodzić poniżej poziomu okki nokki a szczerze to trochę żal mi pieniędzy.... więc pomysł na taką rolkę.

Napisano
17 minut temu, Kamill00 napisał:

Myślicie że tak samo wybierze brud z rowków jak myjka?

Wg. mnie choćby nie wiem jak kleisty był ten wałek to i tak nie ma szans. Często kupuje płyty od osób które przywożą je z Holandii z tak zwanych garażowych wyprzedaży, można spotkać okazy fajnych starych wydań, ale wszystkie wymagają gruntownego mycia , nie sądzę aby ta rolka sobie poradziła. Tak do użytku powszedniego to to może i wygodne , ale jakoś nie widzę jej przewagi w porównaniu do :

https://winyle.pl/szczoteczki-do-plyt/1138-szczoteczka-analogis-brush-1-carbon-fiber-cleaner.html

Co do myjki to używam:

https://winyle.pl/knosti/5403-myjka-knosti-disco-antistat-generation-ii-nowosc.html

i nie narzekam.

• 1 month later...
Napisano

Że swojej strony również polecam myjkę knosti. Jeśli nie masz do mycia tysięcy płyt to spokojnie da radę. 

Ja płyty myję po zakupie, pakuję w nowe koperty antystatyczna i przy uważnym o chodzeniu się z płytą nic więcej poza szczotką węglową nie trzeba. Moim zdaniem oczywiście. 

• 1 year later...
Napisano

Panowie ostatnio korzystając z wolnego czasu wydziergałem sobie przyrząd do kalibracji. Za wzór posłużyło takowe akcesorium firmy Clearaudio , przyrząd służy do sprawdzenia czy prawidłowa jest odległość od pivota do spindla , a więc czy mamy dobrze zamocowane ramię. Może posłużyć do ustawienia szablonu / ten mój, bo ten profesjonalny ma szablon dołączony/ co szczerze mówiąc łatwo zrobić i bez niego. Innych zastosowań, nie stwierdziłem ale może o czymś nie wiem. I wszystko byłoby ok. gdyby to ustrojstwo nie kosztowało 1080 zł !!! 

https://www.winyle.pl/kalibracja/4162-szablon-przyrzad-clearaudio-cartridge-alignment-gauge.html

Oryginał i moja twórczość :

szablon-przyrzad-clearaudio-cartridge-alignment-gauge.jpg

IMG_1044.JPG

IMG_1045.JPG

IMG_1046.JPG

• 1 year later...