Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

To super 🙂

Chce wypróbować na ile mogę poprawić Node 2i takim Nostromo a i do Cyrusa podepnę na testy. Kiedyś jak szukałem alternatyw do Cyrus’owego PSXR to zadzwoniłem to tego producenta, bardzo sympatyczny gość.

Napisano
Dnia 14.08.2019 o 11:14, MariuszZ napisał:

Zakupiony w ciemno Sabaj D5 okazał się strzałem w dziesiątkę

Kontynuując wypowiedź zamieszczam kilka zdjęć wnętrza "czarnego konia" dla tych co są zainteresowani co tam "pod maską" jest ;) 

1 (Custom).jpg

2 (Custom).jpg

3 (Custom).jpg

4 (Custom).jpg

6 (Custom).jpg

7 (Custom).jpg

8 (Custom).jpg

9 (Custom).jpg

10 (Custom).jpg

11 (Custom).jpg

12 (Custom).jpg

Napisano
52 minuty temu, Fafniak napisał:

To opisz trochę szerzej funkcjonalność tego no i bez audiofilskiego pitolenia - jak gra.. :)

Gra lepiej niż mój Topping D10 ;) i ten DAC w Audiolabie 6000A mimo, że ten ostatni jest super. Raczej po jasnej stronie ale nic nie "świszczy" i nie jazgocze w górnych rejestrach. Poza tym pewnie zagra jak mu system pozwoli, im lepszy tym lepiej bo jest nic nie wnoszący zakłóceń i innych dodatków. Funkcjonalność ? Ma pilota. Pokrętło do wszystkiego ale tandetne jak na mój gust. Jakość z USB nie odstaje od optyka i coaxiala. XLRów i I2S  nie wykorzystywałem to się nie wypowiem. Można jednocześnie korzystać z RCA wyjścia i XLR podobno. Nic nie odłącza. Z gniazda słuchawkowego niezbalansowanego na moich Ultrasonach 750i pro brzmi świetnie. Filtry? Są ale nie słyszę różnicy. Tyle ;) 

3 minuty temu, Kubakk napisał:

Nieźle ten Sabaj się prezentuje , a jak brzmienie ?

Parę postów temu coś próbowałem pisać ale wiesz jaki ze mnie audiofil ;) Mogę konfabulować trochę bo nie mam odniesienia ... 

Napisano
3 minuty temu, Inferno napisał:

dajesz radę! 

Nie chcę tworzyć legendy jakiejś Sabajowej ;) Poczekajcie lepiej na opis kogoś bardziej kompetentnego. Za Amirmem wielu nie przepada więc pewnie będzie jakiś odzew w sieci hehe. Ten DAC jest dobrze wyceniony jak na jakość jaką prezentuje. Chociaż i tak mógłby być tańszy tylko cena jego to kość ESS PRO, która jest po prostu droga. Tylko tyle. 

Napisano
4 godziny temu, MariuszZ napisał:

Kontynuując wypowiedź zamieszczam kilka zdjęć wnętrza "czarnego konia" dla tych co są zainteresowani co tam "pod maską" jest

Dużo wolnej przestrzeni, ale komponenty OK - dopatrzyłem się kondensatorów elektrolitycznych Nichicon  i rezystorów metalizowanych (wszystkie poza zerowymi). Trafo też ma UL i TUV, więc powinno być dobrze wykonane.

Napisano

Na Amazon UK widzę ten Sabaj D5, spoko cena jeśli jest taki dobry jak Mariusz mówi.

W opiniach pod produktem ktoś porównał go do RME ADI-2

Napisano

To jest wybór tez pomiędzy Wolfson i ESS Sabre. Wszystko co mam jest na Wolfsonie (tu mam CA z tym przetwornikiem) i na kościach Texas Instruments bo cały Cyrus i Node na tym chodzi i jeszcze stacje Apple oaz Apple TV . Chciałbym zobaczyć tez coś na innej kości. @audiowit tez o tych Sabre pisał 

A już kurde Nostrom było postanowione, i co? Wszystko przez Was! Tak żonie powiem....

Napisano

Kość nie ma takiego znaczenia jak cały dac. Sabre moze być rownież montowane w cd za 500zł.

Panowie, ja nadal z uporem maniaka wskażę xsabre. W sabaja uwierzę jak go uslyszę. Nie ma nic za darmo w audio. Mozna drogo i beznadziejnie ale też nie mozna tanio i dobrze. 

Mariusz z jakimi przetwornikami go porownywałeś z podobnej półki cenowej na rynku wtornym?

Napisano
9 minut temu, audiowit napisał:

Panowie, ja nadal z uporem maniaka wskażę xsabre. W sabaja uwierzę jak go uslyszę. Nie ma nic za darmo w audio. Mozna drogo i beznadziejnie ale też nie mozna tanio i dobrze.

Nom , tak sobie wstępnie zliczyłem parę podzespołów do zrobienia daca na kości 9038pro to zależnie od tego czy x2 , czy z pre na 2x ecc8x to 1500-2500zł , do tego robocizna by to ogarnąć ;) 

Sabaj ~2tysie zł jest ciekawą propozycją na rynku , trzeba tylko ocenić brzmienie a z tym trudno

Napisano
1 minutę temu, audiowit napisał:

Rozumiem, że jest wzmacniacz sluchawkowy, pokrętło, wyswietlacz. Tylko po co Wam to? Nie lepiej maksimum srodkow wykorzystać na to co najwazniejsze?

Jak zobaczyłem Sabaja to samo pomyślałem , po co mi wyjścia słuchawkowe i czy nie ma wersji bez tego za 200-300zł mniej , niestety nie ma ;)