MariuszZ Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 15 minut temu, audiowit napisał: Mariusz z jakimi przetwornikami go porownywałeś z podobnej półki cenowej na rynku wtornym? Wspominałem, że nie mam doświadczeń audiofilskich. Nie porównywałem z dac`ami z górnej półki, więc jak radzisz by poczekać lub samemu posłuchać to masz 100% racji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 U mnie temat dac-a będzie pewnie pod koniec roku , zależnie od zapasu gotówki i zobaczę czy coś z rynku czy coś kombinować A jakie masz rozwiązania ? Napadamy na jakiegoś Krk dilera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Mówisz o nas? Bo do Krakowa to sam podrzucę jakieś daci na test:) tylko które. To o czym tu piszecie jest mi nieznane. Też bym chętnie sprawdził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Mariusz, zebym nie zostal źle zrozumiany. Moze i sabaj jest świetny, moze i fajny i wogóle. Tylko ostroznie z ochami. Ważne, ze Tobie się podoba. Doswiadczenie sie nabywa, a nie dostaje czy kupuje. Oj nie Piotrze, ja myslę o mało komercyjnym rozwiazaniu. Kuba, wrzucę Ci na prv. Produkt pewny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 No wrzucaj Dodam iż Twórca mego wzmaka lampowego używa jakiegoś chinola na sabrze , i chwali sobie , więc tak jak pisałem nie są to złe rozwiązania. Inna sprawa iż można je także ciekawie zupgrejdować polepszając jakość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 12 minut temu, audiowit napisał: Fafniaku, nie slyszaleś go Bo jak ktoś traktuje mnie jak idiotę to ja się wkurwiam i skreślam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 Masz na prv. No i co Ty na to? Tylko szkoda, ze na koniec roku. Raczej propozycja nie bedzie aktualna. A na co się wkuwileś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 No dobra, zbudowaliście odpowiednie napięcie, teraz może podacie to urządzenie spod lady? 🙂 Ja jestem bardzo ciekawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 1 minutę temu, Inferno napisał: No dobra, zbudowaliście odpowiednie napięcie, teraz może podacie to urządzenie spod lady? 🙂 Ja jestem bardzo ciekawy Jest w necie , kurde taki podłużny dac , przypomina lekko nostromo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 https://www.audiofanatyk.pl/recenzja-daca-matrix-x-sabre-pro/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 A Fafniak, już chyba kumam. Myslalem, ze na mnie się wkurwiłeś. Ja swojego w ciemno kupiłem. Ale po rozmowie z jednym z doswiadczonych kolegow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 11 minut temu, audiowit napisał: A na co się wkuwileś? 200 zł za dzień wypożyczenia ? Panowie się chyba z .... na głowy pozamieniali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 No i z rynku wtornego :). II idiota polecilem go jakiemus gowniazowi, nagralem cala transakcję. Kupił go i zaczoł narzekać. No bo moze nie było wyswietlacza, roznych opcji i filtrów :). AAle odsprzedać juz nie chciał. A szkoda, moze bym zarobił na nim ;))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2019 No cóż. Jeden potrzebuje wzmacniacz słuchawkowy a ktoś inny nie. Jeden chce mieć wyświetlacz a inny nie. Dlatego jest wybór. Wielu ludzi potrzebuje wejście optyczne, dla innych jest ono nie konieczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Czytam wątek ale niestety nie stałem się mądrzejszy od tego więc prośba o wsparcie. Słucham 100 % TIDAL na Nad 368 + Raspberry Digi + Pro połączone optykiem. Czy do takiego zestawu jest sens inwestować w osobny DAC za ok 1000 - 1500 pln, czy lepiej przeznaczyć tę kasę na inny element? Wstępnie myślałem o XiangSheng ale czytając wątki o DAC nie jestem już taki pewny. Raczej celowałbym w sprzęt używany żeby wiele nie stracić przy sprzedaży w przyszłości bo pewnie w tym roku zmienię wzmacniacz a może i kolumny, Dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 24 minuty temu, ksi3zyc napisał: Czy do takiego zestawu jest sens inwestować w osobny DAC za ok 1000 - 1500 pln, czy lepiej przeznaczyć tę kasę na inny element? Wg mnie przeznacz na inny element Wiem z lektury forum, że kolumny są najważniejsze w kwestii jakości dźwięku, później reszta idzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 27 minut temu, MariuszZ napisał: Wg mnie przeznacz na inny element Wiem z lektury forum, że kolumny są najważniejsze w kwestii jakości dźwięku, później reszta idzie Obecnie mam Kef Q750, i pytanie czy dodanie tych 1500 czy nawet 2000 i wymiana kolumn wniesie więcej niż zakup DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 W tej sytuacji użycie dodatkowego DAC-a może coś wnieść. Tylko nigdy nie wiadomo czy będzie lepiej, czy tylko nieco inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 (edytowany) Moim zdaniem nie warto, albo zmienić kolumny ( chociaż nie znam tych KEF więc to od Ciebie zależy ) albo dokup sobie kartę MDC do tego NAD, np taką z HDMI albo z BlueOS, wtedy zyskasz na wygodzie. //Jeżeli mogę mieć do CIebie mały offtopic, to z jednej recenzji tego urządzenia wyłapałem 2 rzeczy. 1. Dźwięk na optyku jest dużo głośniejszy, niż na innych źródłach 2. Jest świetny np do słuchania wokali ale przy muzyce tanecznej nie porywa Co myślisz jako użytkownik ? Edytowano 21 sierpnia 2019 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 A ja myślę że jeśli coś zmieniać to własnie wzmacniacz i wtedy zewnętrzny DAC może się przydać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 11 godzin temu, ksi3zyc napisał: Obecnie mam Kef Q750, i pytanie czy dodanie tych 1500 czy nawet 2000 i wymiana kolumn wniesie więcej niż zakup DAC. To są dobre kolumny w swoim budżecie , który musiałbyś podwoić labo potroić (cena ów kolumn) by uzyskać znaczący wzrost jakości brzmienia. Nawet tanie zewn. dac-i potrafią dodać sporo jakości szczególnie przy tańszych wzmacniaczach/amplitunerach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 4 godziny temu, Tomasz S. napisał: 1. Dźwięk na optyku jest dużo głośniejszy, niż na innych źródłach 2. Jest świetny np do słuchania wokali ale przy muzyce tanecznej nie porywa Ad1. nie mam porównania z innymi źródłami bo słucham tylko z maliny z nakładką DIGi + pro zasilane bateriami. Ad2. spisuje się b.dobrze zarówno z wokalami jak i muzyką elektroniczną czy gitarową/smyczkową potrafi zachwycić ale dużo zależy od realizacji. A muzyka taneczna to chyba nie odpowiem - to Disco Polo czy coś innego? @MobyDick @Kubakk własnie się zastanawiam w którym iść kierunku - dokupienie DAC + zmiana źródła na DigiOne Signature lub kupienie o klasę wyżej wzmacniacza. Może założę nowy temat żeby tego o DAC nie zaśmiecać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 35 minut temu, ksi3zyc napisał: Ad2. spisuje się b.dobrze zarówno z wokalami jak i muzyką elektroniczną czy gitarową/smyczkową potrafi zachwycić ale dużo zależy od realizacji. A muzyka taneczna to chyba nie odpowiem - to Disco Polo czy coś innego? Raczej Pop, dance, latino, elektroniczna. Taka dynamiczna gdzie się dużo dzieje ,zmienia, z rytmicznym basem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 Ksiezyc, moim zdaniem zmiana DACa spowoduje zmianę brzmienia ale jak powiedział Moby, nie wiemy w którą stronę. Moim zdaniem na razie bym się wstrzymał. Posłuchaj elektorniki NADa chociaż pół roku. Wtedy podejmuj kroki. Q750 to fajne kolumny. Chodź też nie dla każdego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 22 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2019 Dnia 21.08.2019 o 18:22, Tomasz S. napisał: Raczej Pop, dance, latino, elektroniczna. Taka dynamiczna gdzie się dużo dzieje ,zmienia, z rytmicznym basem Podaj parę fajnych kawałków, z chęcią posłucham. 22 godziny temu, S4Home napisał: Ksiezyc, moim zdaniem zmiana DACa spowoduje zmianę brzmienia ale jak powiedział Moby, nie wiemy w którą stronę. Moim zdaniem na razie bym się wstrzymał. Posłuchaj elektorniki NADa chociaż pół roku. Wtedy podejmuj kroki. Q750 to fajne kolumny. Chodź też nie dla każdego. Zestaw słucham już 4-ty miesiąc. Gra naprawdę zacnie ale wiesz... jak można coś poprawić to szukam w którym iść kierunku, żeby wycisnąć jak najwięcej. Zarazem zależy mi, żeby było rozwojowe na przyszłość :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts