Paweł Pawlik Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 57 minut temu, Kubakk napisał: Słucham na ca dac100 często spotify z PC-ta i różnica do słuchania przez ampli onkyo jest kolosalna na plus Sorry, nie zrozumiałem. CA dac100 gra lepiej niż DAC wbudowany w Onkyo czy odwrotnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Używany arcam rdac. Wiem koledzy będą proponować co innego. Ja nadal uważam to archaiczne urządzenie jako jedni z lepiej brzmiących. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 (edytowany) A więc... z czystej ludzkiej ciekawości zakupiłem SMSL M300 na AK4497, który świeżo do mnie dotarł. Nie słyszę różnicy pomiędzy tą kością a wbudowanym DAC w A-S701 (PCM5102). AK4497 jest niby mocno chwalone - jestem głuchy, zamiana była bez sensu, ogranicza mnie reszta sprzętu, czy DAC też się musi "wygrzać"? Wiem, że liczy się "implementacja" a nie sam chip, ale bez przesady - ludzie strasznie wieszają psy na PCM5102. System Audio Saxo 50 + A-S701 Raspberry Pi 4 z Digi+ Pro na RoPieee (ROON) Testuję coaxem jak i toslinkiem - to samo. Jedyna duża zmiana na plus to USB z PC bo wiadomo - wszystko lepsze niż analog ze zintegrowanej karty dźwiękowej. Edytowano 21 stycznia 2020 przez sthEn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Jak podpinałem mego dacmagica do ampli onkyo to różnica była mocno odczuwalna , ale jak podpiąłem cd technicsa (prosty cdek kupiony dawno temu za 600-800zł) pod dac-a i przełączałem bezzwłocznie na wzmacniaczu to prawie nie słyszałem różnicy ... dziwne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Zastosowana kość to niestety nie wszystko i znacznie wzaniejsza jest jej implementacja. Już dawno temu się o tym przekonałem porównując arcam rDAC z breezee audio, którego ściągałem z Chin w celu wymiany wiekowego już arcama. Niestety pomimo zastosowania najnowszej na tamte czasy kości akm chińczyk brzmiał fatalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Bo ARCAm rDAC to sprzęt kultowy. LEGENDA Audio za niewielkie pieniądze. Tez miałem. @sthEn możliwe że różnicy nie ma. Wygrzanie w DACach nie zmienia albo zmienia percepcję. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Na szczęście jego kultowosc nie jest tak powszechna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Czemu? Nie no jak na to ile sztuk tego zeszło w Polsce i jak mało jest na rynku wtórnym i jak szybko znika to ja jednak stawiam że powszechna. To model który przejawia się wszędzie jeśli ktoś szuka DACa od 0 do 2000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: To model który przejawia się wszędzie jeśli ktoś szuka DACa od 0 do 2000 zł Jaki dac jest za 0 zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 No dobra od 1 zł To dotyczy licytacji. A za 0 zł możemy uznać ogłoszenia w stylu "zamienię" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Zawsze możesz od kogoś dostać lub po kimś odziedziczyć DAC . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 cześć, jedzie do mnie właśnie topping D30, będzie używany do malinki. Pytanie czy jest sens zmieniać na jakieś lepsze zasilanie czy to które dają jest w miarę przyzwoite? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2020 spokojnie możesz zastosować takie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Na razie zostaw to co masz. Czy w Malinie masz zmienione zasilanie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 W malinie jest standardowe (aktualnie z ładowarki od telefonu), warto zmienić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Są tylko dwie opcje Są ci dla których zasilanie jest istotne i ci kupują poważniejsze zasilacze i Ci który słyszą brak zmian A ty musisz wybrac do której "ekipy" nalezysz" Na pewno warto zainwestować w taki który ma wyłącznik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 (edytowany) Zależy ktory "pi" masz na myśli bo 4 ma problemy z zasilaniem... https://teamquest.pl/blog/1264_raspberry-pi-4-problem Czy np. https://webinsider.pl/raspberry-pi-4-implementacja-usb-c-problem-z-zasilaniem/ 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Na pewno warto zainwestować w taki który ma wyłącznik Standartowy do 4-ki ma wyłącznik na kablu przydatny bardzo Edytowano 30 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 41 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Standartowy do 4-ki ma wyłącznik na kablu przydatny bardzo jak kupowałem to nie był dostępny mam dodatkowy "komórkowy" zasilacz ale bez wyłącznika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 (edytowany) .. Edytowano 30 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 30 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2020 Malinka w wersji 3, włącznik sobie dorobiłem Na jaki zasilacz powinienem zwrócić uwagę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 ok, trochę poczytałem innych wątków i już wiem więcej, sam coś sklecę, myślicie że taka płytka LINK ALI plus jakieś trafo torroidalne będzie ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 31 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2020 Gdy już poskładasz jakies zasilanie to porownaj do standartowego. Jesli bedzie poprawa to daj znać. Też moze wymienimy 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 No więc skleciłem wzmacniacz do maliny na trafo toroidalnym + płytka z ali na STUDER900. Różnica w porównaniu na zwykłej ładowarce USB jest znacząca, muzyka stała się przyjemniejsza przy słuchaniu, nie umiem opisywać smaczków ale zyskała jakby na rozdzielczości. Szczerze mówiąc jestem mile zaskoczony rezultatem, teraz przyjdzie pora na zrobieniu zasilacza do DACa Poniżej fotki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 Ile Cie to wyszlo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 2 lutego 2021 Udostępnij Napisano 2 lutego 2021 Około 200zł, 3 piwka i sobotni wieczór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts