Bombalina #26 Napisano 10 sierpnia 2019 (edytowany) Witam kolegę Adama Gdy szukałem dla siebie głośników słuchałem w sklepie wygrzanych Dynaudio X14 oraz Emitów 20, faktycznie Emity mają więcej basu ale to wynika z wielkości przetwornika którymi Emity wygrywają. Dynaudio X14 są bardzo ciekawą propozycją do małych pomieszczeń, jak posiadasz więcej zasobów gotówki to pomyśl nad Dynaudio X18. Edytowano 11 sierpnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamusic #27 Napisano 11 sierpnia 2019 dzięki za odp. bombalina - X18 nie słuchałem niestety, ale domyślam się że to jest kwintesencja dźwięku - są lepszym wcieleniem X14 - z mocniejszym basem - niestety cena jest jak dla mnie za wysoka (a X14 można obecnie kupić taniej niż Emity M20 gdyż to jest końcówka produkcji) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczadupa #28 Napisano 11 sierpnia 2019 Niskie tony w X18 nie będą tak "kopały" jak te z X14 i będą całościowo wolniejsze, stawiając na lepsze wypełnienie, nasycenie. X18 są wyraźnie bardziej liniowe w niskich tonach i nie tylko. W bezpośrednim porównaniu obu konstrukcji słychać , że oprócz podbitego dołu w X14 jest również podniesiony górny środek, takich "podrasowań pod pierwsze wrażenie" nie ma w X18, to konstrukcja zdecydowanie poprawiona w stosunku do X14, ale jak zawsze komuś może się bardziej podobać efekciarskie ale na dłuższą metę męczące granie X14, niż nudne, mdłe i za duszne i miękkie granie X18 (spotykam się często z takimi opiniami użytkowników tych monitorów). Po wygrzaniu nie dojdzie w X14 więcej dołu (i całe szczęście bo już są podkręcone), poprawi się trochę stereofonia, przestrzeń i tyle. Powodzenia w wyborze swoimi i tylko swoimi uszami Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romanek #29 Napisano 13 stycznia Witam, Chętnie dołączę do klubu doceniającego DYNAUDIO :) Moj zestaw podobny do zestawu Kolegi LONEY. DynAudio EMIT 20--->Emotiva BasX PT-100--->Emotiva BasX A-300--->Cambridge Audio Dac Magic 100--->LAPTOP/USB/TIDAL-MASTER Sporo testowałem, zmieniałem, szukałem, drążyłem i staneło na tym zestawie. Daleko mi do audiofila, ale spróbuję opisać co mnie urzekło i zdecydowało na tak. Muszę dodać, że gram w bardzo małym i wygłuszonym pomieszczeniu ( 3 m x 4 m ) Gdy pierwszy raz uruchomiłem ten zestaw razem, poczułem niemal fizycznie jak idealnie zgrały sie prądowo i przełożyło się to na ciśnienie akustyczne wypełniające pomieszczenie. Największy atut tych monitorów moim zdaniem to stworzenie dużej przestrzeni szczególnie jak ma się mikro pomieszczenie. Dźwięk wyraźnie słyszany na " scenie " tworzącej się przed, a nie z paczek jak w przypadku wcześniej testowanych innych kolumn. Bardzo ładnie słyszalne indywidualnie instrumenty. Gitara akustyczna czy saksofon sprawia wrażenie fizycznej obecności. Fajne wokale. Dokupiłem jedynie DAC a bo dawał słyszalną różnicę w stosunku do wbudowanego w Emotivie. W tej cenie uważam, że są wspaniałe i bezkonkurencyjne chyba. polecam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach