tomek4446 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) No dobra . Zrobiłem. Z racji na porę Senki HD 650 + RME. A , wygrałem coś !!! ? Edytowano 12 godzin temu przez tomek4446 3 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu To jeszcze Witold i można zamknąć temat. 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 45 minut temu, Rafał S napisał: Powinna być możliwość wyboru wykonawcy / utworu z listy i słuchania tylko wybranych. Tak robiłem testy Spotyfi i Qobus, odsłuchiwałem kawałki w których znam każdy detal. Bez dobrej znajomości utworów nie wiemy przecież jak powinny poprawnie brzmieć. A platformy streamujace tez coś od siebie dodają, używają różnego oprogramowania. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, Sipo napisał: Bez dobrej znajomości utworów nie wiemy przecież jak powinny poprawnie brzmieć. To nie jest test: "Jak utwór powinien poprawnie brzmieć?" (co i tak jest niewykonalne). To jest test: "Czy jesteśmy w stanie wyłapać jakąkolwiek różnicę?". Edytowano 11 godzin temu przez Kraft 2 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu I co ważne ja wskazać 😇 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Test ABX „z przeglądarki” jest dobry treningowo, ale nie jest „dowodem” – bo zwykle masz mikser systemowy + możliwą transkoding/normalizację. Rzetelny test: komputer → USB → DAC (WASAPI/ASIO/Hog) + foobar/JRiver ABX. NAJCZYSTSZY TEST: 1. Podłącz urządzenie po USB jako DAC. 2. Windows: foobar2000 + wtyczka ABX Comparator → Output: ASIO (sterownik producenta) albo WASAPI (Exclusive). macOS: JRiver Media Center (ma wbudowany ABX) lub Lacinato ABX (apka cross-platform) + wyjście „Exclusive/Hog”. Linux: Lacinato ABX lub narzędzia ABX dla ALSA/pipewire; wyjście bezpośrednio na ALSA. 3. Wyłącz wszystkie DSP/normalizacje. 4. Załaduj parę A (WAV) i B (FLAC) → uruchom ABX → 16–20 prób → zapisz log. 5. (Opcja pro) W foobarze włącz Full file buffering na kilka–kilkanaście MB, żeby zminimalizować różnice obciążenia CPU. Dla tych co CD brzmi lepiej od FLAC można zrobić test ABX - WAV (opakowane PCM nieskompresowane) i FLAC (skompresowane PCM). Edytowano 6 godzin temu przez rajdek Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 godzin temu, Kraft napisał: To jeszcze Witold i można zamknąć temat. Prowokacyjnie Witold raz, ze jest w delegacji i nie moze przeprowadzić testu. Dwa, wiesz, ze do niczego nie są mu potrzebne. Trzy Witold juz dawno wyluzowal z audio i już tylko się cieszy plasajac boso po muzycznych łakach wytrawionych z ostow herbicydami. 5 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) Nieobecni nie mają racji;) Edytowano 3 godziny temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, rajdek napisał: Test ABX „z przeglądarki” jest dobry treningowo, ale nie jest „dowodem” – bo zwykle masz mikser systemowy + możliwą transkoding/normalizację. O kurna !!! To ja mam coś takiego i to za darmoszkę ? Nie obraź się, ale spociłem się już od samego czytania co mam zrobić , aby się dowiedzieć , że bez wzorca , to na żywca i tak się nie połapie jaki format leci. Tak mnie styrał ten wczorajszy test , że zastanawiam się właśnie nad L4 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 22 minuty temu, tomek4446 napisał: Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts