Kraft Napisano 14 września 2017 Udostępnij Napisano 14 września 2017 W tych pieniądzach to dobrych wzmacniaczy nie brakuje. Można by do tej listy jeszcze długo dopisywać kolejne propozycje. Co byś nie kupił, to będzie to na pewno świetny wzmacniacz. Tak na pocieszenie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 14 września 2017 Udostępnij Napisano 14 września 2017 tak więc można szukac coś lepszego niż nad i cambridge ale w koncu dojdziemy do 10.000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 14 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2017 No tak zgadza się A co mówicie na ten zaproponowany Primare I22 DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 września 2017 Udostępnij Napisano 14 września 2017 Też świetny wzmacniacz. Ale to tzw. klasa D. Nie każdy je lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 W tej cenie masz na Allegro nowego oxygene który zjada tego primare i wszystkie inne tu wymienione. Także klasa D. Słuchałem go. Dual mono z potężnym graniem. W klasie AB roksan K3 który wystartuje te kolumny bez najmniejszego problemu. W końcu cayin a55tp.ktory barwa dźwięku idealnie łączy się z silverami. Te 3 wzmaki są lepsze od obecnych wymienionych nad, Cambridge i primare. Ale i tak kupisz to co poleci ci sprzedawca w sklepie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Wszystkie ok tylko cena ... W cenie tych wzmacniaczy czyli 6 - 7 tyś. Chciałbym wzmacniacz + jakiś odtwarzacz sieciowy itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Właśnie słucham Nada i Cambridge cxn 60. I Nad chyba jak by miał więcej dołu.... Ale wpadłem na pomysł aby wziąć wzmacniacz NAD i do tego Cambridge CXN. Co myślicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Chyba wszystko zostało już napisane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Uaa... najdroższa opcja. Słuchasz z Silverami 10, czy 8? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Chodzi tylko o to czy można łączyć 2 firmy różne. Czy to jest ok Z Silver 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 No to jeszcze trzeba wziąć poprawkę, że dołu z Silver 10 będzie więcej niż z 8. Jeśli pominąć aspekt wizualny i funkcjonalny (dwa piloty zamiast jednego), to różne firmy oczywiście można łączyć. Tak jest nawet bardziej po audiofilsku;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Można łączyć, bo wliczając kolumny to będziesz miał nawet 3 różne firmy, a jak jeszcze kupisz kable to i może 5. To tylko kwestia estetyki. Nie zmienia to faktu, że powinien posłuchać tego wszystkiego w domu, bo już dzień po zakupie twój zestaw traci na wartości 30%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Szczerze to źle to robisz. Kupujesz do nich za niski model wzmaka. Te kolumny miga i potrafią pokazać więcej. Rozumiem że budżet nie jest z gumy. Ale lepiej zrobisz kupując lepszy wzmak a prostu odtwarzacz jak Yamaha wxad10 czy malinka za parę stówek. Tego Cambridge i nada to spinamy raczej do silver 6 tek. Do 8 mek już K3 ke. A tu są 10tki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Decyzja podjęta mianowicie zestaw : silver 10 -- NAD C375 BEE -- cambridge CXN w przyszłym tygodniu jak wszystko będzie już u mnie dam znać jak wrażenia ;)) Mam nadzieję że nie będę nigdy tej decyzji nawet przez moment żałował A tymczasem wszystkim którzy wypowiadali się i pomagali mi w podjęciu decyzji oraz wyborze sprzętu BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Smacznego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Niestety każdy wybór wiąże się z rezygnacją z czegoś, czyli utraconą szansą. Ja wybierając sprzęt dla siebie brałem pod uwagę wszystkie zakupione przez Ciebie modele (tylko zamiast Silver 10 byłem nastawiony na Silver 8). Ostatecznie wybrałem inne zestawienie. NAD odpadł, bo nie było go w srebrnym kolorze. CXN, bo zbyt drogi, a wolałem dołożyć do wzmacniacza. Silvery, bo inne kolumny mnie urzekły swoim brzmieniem. Mimo, ze ze swojego zestawu jestem zadowolony, to zazdroszczę Ci, że będziesz mógł się "pobawić" sprzętami, którymi ja nie mogę, a na pewno są warte uwagi. Jakaś forma żalu jest chyba wpisana w to hobby. Życzę wielu muzycznych wrażeń... no i nie zapomnij coś jeszcze napisać na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Brak srebrnego koloru w NAD no cóż też wolałbym zdecydowanie srebrny ale co zrobić jak nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 I to jest wlaśnie urok nad. Obrzydlistwo dopóki nie zacznie grać. Do tego czarne obrzydlistwo. Choć nawet czarne nie jest bo buroczarne. Nawet jak srebrne zrobià to jest brzydkosrebrne. Gdyby obok jakiegos Wlocha postawić to Wloch by spadł ze stolika. Ale nawet ten Nad wyglada i tak lepiej niż cambridge bo przynajmniej jest buroczarny, a cambridge nijaki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Nowe NAD-y się już za bardzo od Cambridgów nie różnią (nie są brzydkie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 2 minuty temu, Kraft napisał: Nowe NAD-y się już za bardzo od Cambridgów nie różnią (nie są brzydkie;) Ale w sklepie mówili że dużo gorzej grają od tych starych co kupiłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Czyli kupiłeś sprzęt firmy, która schodzi na psy;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Ale wtopa. Mozesz jeszcze zamienić na cambridge. Jesteś naprawdę pewny, że dobrze wybrałeś? Może jeszcze raz przesluchasz albo może spezedawca Ci doradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 15 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2017 Grunt że tamten model udany 1 minutę temu, audiowit napisał: Ale wtopa. Mozesz jeszcze zamienić na cambridge. Jesteś naprawdę pewny, że dobrze wybrałeś? Może jeszcze raz przesluchasz albo może spezedawca Ci doradzi Już po ptokach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 A jak to Audiowit i Kraft napisali: obecne NADy i model który kupiłeś przynajmniej nie są tak brzydkie jak poprzednie (chodzi o modele starsze niż jakieś 15 lat - bo grały, ale nie wyglądały ). No a te najnowsze C368 i C388 to już tylko wyglądają - nic dziwnego, że nadal mają w sprzedaży starsze (czyli "normalne") serie ! 2 godziny temu, JARECZKO napisał: Ale w sklepie mówili że dużo gorzej grają od tych starych co kupiłem Jareczko, I mieli rację - NAD 375 gra dużo lepiej od najnowszych NADów. W ogóle jest to udany i mocny model, a w dodatku można do niego dołożyć dodatkowe karty rozszerzeń: DAC, preamp gramofonowy. Dlatego już w poście nr 30 z 6.IX pisałem, żebyś posłuchał tego modelu Pozdrawiam PS. Będziesz zadowolony - tylko daj sprzętowi trochę sobie pograć zanim osiągnie optymalną jakość grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARECZKO Napisano 16 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2017 Jak działa dokładnie radio internetowe w tym odtwarzaczu sieciowym CXN ?? Na jakiej zasadzie ?? szukam stacji radiowych bezpośrednio w CXN czy szukam stacji radiowych na stronie internetowej w laptopie lub smartphonie i wtedy odtwarzam ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts