S4Home Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego że jest włączone arc Amplituner dąży do opuszczenia dźwięku z tv. A ty chcesz z dekodera. Więc HDMI Control zostaw ale arc zgaś. Zobacz czy pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 No chyba że da się tam ustawić preferowane złącze HDMi? Nie wiem nie bawiłem się tak opcjami HDMI. Spróbuj go zresetować i zaktualizować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Na poprzednich stronach sa info na temat dyskow zewnetrznych hdd i ssd. Mysle ze ten wątek bedzie odpowiedni, a mianowicie, szukam odpowiedzi na pytanie: dlaczego moj hdd 1TB podłączony poprzez usb do cd Marantz czyta bez problemu, a dopiero co zakupiony ssd 120GB pokazuje na wyswietlaczu FatError? Po podpieciu do "rpi4" działa ok. Czy dyski ssd roznia sie w jakiś sposob miedzy sobą? Dodam jeszcze ze ssd korzysta tylko z usb, a verbatim ma własne zasilanie plus usb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Czy ten dysk SSD jest sformatowany w FAT? Zapewne nie. Pewnie ma NTFS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekGd Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Witam Czy ktoś mógł by się wypowiedzieć o wzmacniaczu NAD C388 ? Czy to dobry wybór pod Arie 936 ? Chcialem w Trójmieście posłuchać takiego "zestawu" lecz nie znalazłem Jestem zielony w tych tematach Ma to być moje pierwsze stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Tak, to dobry wybór. Dobrze jednak by było posłuchać, bo nigdy nie ma pewności czy ten zestaw to dobry wybór dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Moim zdaniem NAD 388 zagra dośc jasno z Arią. Doł pasma będzie bardzo dobry. Ale odsłuchaj bo to zestawienie będzie dokładne w górze pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekGd Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 (edytowany) Bede musiał wybrać się gdzieś poza trójmiasto Na miejscu nie ma opcji takiego zestawienia posłuchać Edytowano 4 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Spróbuj wypożyczyć na odległość od branży. Posłuchasz w swoim domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekGd Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) To by była najlepsza opcja Tylko gdzie z tym uderzyć Edytowano 4 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) S4Home, Q21, Top Hifi. Od nich wypożyczysz bez problemu. Edytowano 4 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Zgadza się. Jeśli sprzęt aktualnie jest na stanie to nie robimy z tym problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 A jak nie mają kompletu, to po elemencie od każdego. 😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid567 Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Witam, Ja jestem całkowicie zielony w temacie i proszę o pomoc. Mam fajne głośniczki stereo Sony, które bardzo chciałbym podpiąć do jakiegoś wzmacniacza, tak żebym miał minimum AUX na minijacku, a wifi to już bajka. Koniecznie jak najmniejszy i najtańszy, ale żeby nie chłam :p Link do głośniczków poniżej. Głośniki mają same kabelki bez wtyczki. https://photos.app.goo.gl/pWPiYeBCRFEiui9Q7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 (edytowany) Kurcze jakby siebie czytał sprzed trzech lat! Tez do "głośniczków" Sony od midiwieży chciałem dokupić amplitunerek za max. 1200 pln. Wydałem.... o Boże, aż tyle? Także tego... Z tymi kolumienkami to zagra tylko dedykowana wieża, niestety. Edytowano 4 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 @Dawid567 propozycja do specjalnych zadań od @MobyDick to: https://pl.aliexpress.com/item/4000429329144.html 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 30 minut temu, Dawid567 napisał: Witam, Ja jestem całkowicie zielony w temacie i proszę o pomoc. Mam fajne głośniczki stereo Sony, które bardzo chciałbym podpiąć do jakiegoś wzmacniacza, tak żebym miał minimum AUX na minijacku, a wifi to już bajka. Koniecznie jak najmniejszy i najtańszy, ale żeby nie chłam 😛 Link do głośniczków poniżej. Głośniki mają same kabelki bez wtyczki. https://photos.app.goo.gl/pWPiYeBCRFEiui9Q7 Taki wzmacniacz będzie bardzo dobry : https://pl.aliexpress.com/item/4000299988250.html do tego np. taki zasilacz : https://pl.aliexpress.com/item/4000194309455.html Myślę że do tych kolumn taki wzmacniacz zupełnie wystarczy i ma oprócz aux jack jeszcze bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Nawet są dodatkowe propozycje 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 (edytowany) To naprawdę nieźle grający wzmacniacz o sporej mocy, a zasilacz nie wprowadza żadnych szumów i dziwnych przydźwięków. Warto go tylko jakoś lekko obudować żeby nie poraził napięciem zasilania 230V i miał jakąś wentylację. Wystarczy do tego jakieś plastikowe pudełko z otworami. Edytowano 3 września 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid567 Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 13 minut temu, MobyDick napisał: Taki wzmacniacz będzie bardzo dobry : https://pl.aliexpress.com/item/4000299988250.html do tego np. taki zasilacz : https://pl.aliexpress.com/item/4000194309455.html Myślę że do tych kolumn taki wzmacniacz zupełnie wystarczy i ma oprócz aux jack jeszcze bluetooth. Dzieki, i to będzie działać? Ta cena mnie szokuje.nie za tanio aby działało? Ktoś z was zamawiał i może polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Tak mam go . Kupiłem z ciekawości i pewnej mojej słabości do układów na których go zbudowano . Jest naprawdę niezły. No może zasięg odbiornika bluetooth nie jest rewelacyjny, ale jeśli nie ma przeszkód pomiędzy nim i telefonem to działa bez problemu. Ma rozmiary karty kredytowej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid567 Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 (edytowany) Hmm wygląda obiecująco. Kabelki podepne, obudowę zrobię, nie pieniądze a głośniczki mogę uratować. Kurza się na strychu bo nie chce mi się całej miniwiezy spinać aby posłuchać, cd nie działa, a potrzebuje tylko wzmacniacz i AUX. A kolumienki pięknie grają. Edytowano 4 września 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Do jego działania wystarczy obudowa składająca się z dwóch płytek plastikowych z dystansami które są na wyposażeniu, ale bez problemu można go włożyć w jakąś inną obudowę. Powinno dać się go włożyć do środka PC-ta który ma wolne miejsce gdzieś na plastikowym froncie. Wystarczy wtedy wywiercić 2 otwory. Może być wtedy zasilany z zasilacza komputera 12V. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 Jesli @MobyDick ma i poleca to bierz w ciemno bo kolega zna sie w tym temacie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2020 21 godzin temu, Dawid567 napisał: Hmm wygląda obiecująco. Kabelki podepne, obudowę zrobię, nie pieniądze a głośniczki mogę uratować. Kurza się na strychu bo nie chce mi się całej miniwiezy spinać aby posłuchać, cd nie działa, a potrzebuje tylko wzmacniacz i AUX. A kolumienki pięknie grają. @Dawid567 Potrzebujesz tylko wzmacniacza i AUX - więc czemu piszesz w bieżącym wątku "Sieciowe amplitunery i wzmacniacze stereo"? "Sieciowe" - czyli Internet, a nie 230V... Przy kolejnych pytaniach - utwórz nowy wątek w dziale STEREO. Pozdrawiam PS. Witaj na naszym Forum - a przy okazji: to są kolumny SONY, a nie głośniki (w każdej Twojej kolumnie są 2 głośniki). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts