HQ150 Napisano 13 września 2021 Udostępnij Napisano 13 września 2021 Coś takiego znalazłem. ,,Wzmacniacz mogę sprzedać bądź zamienić na ciekawy wzmacniacz pracujący w klasie D Cena nowego na dzień dzisiejszy to ponad 17 tyś zł'' Więc jakby ktoś się chciał swojego D-klasowca pozbyć to można skorzystać.https://www.olx.pl/d/oferta/aaron-no-1-a-zamiana-na-klase-d-CID99-IDLe74i.html#36bbd64c2b Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 No to tym razem szwedzki zawodnik. Końcówka Primare A35.2 Moc wyjściowa: 2 x 200 W/8 Ω, 2 x 400 W/4 Ω, 1 x 800 W/8 Ω Wejścia: RCA, XLR Wzmocnienie: 26 dB (RCA), 20 dB (XLR) Impedancja wejściowa: 15 kΩ (RCA), 30 kΩ (XLR) Czułość wejściowa: 2 V (RCA), 4 V (XLR) Pasmo przenoszenia: 20 Hz - 20 kHz (-0,2 dB) Zniekształcenia: <0,008% Stosunek sygnał/szum: >110 dB Wymiary (W/S/G): 14,5/43/40 cm Masa: 11,7 kg Cena: 12990 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Miałem ostatnio zlot klasy D. Od góry Hypex @Dedal75, niżej Icepower 1200AS2, a na samym dole amplituner Pioneer też w D klasie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 31 minut temu, Seb napisał: Miałem ostatnio zlot klasy D Zachęcam do podzielenia się spostrzeżeniami po słuchaniu muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Jesienią zeszłego roku chciałem wypożyczyć Hattor INT500W. Byłem już dogadany co do ceny i z jakim wyposażeniem. Nie wiem czemu, ale wykonawca więcej już nie odpowiadał. Szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Obydwie końcówki są dość podobne w brzmieniu. Świetne prowadzenie basu, wręcz wulkany energii. Wszystko to podane naturalnie, bez podkolorowań. Żadnego ocieplenia, osuszenia, czy innych ,,przypraw" tu nie znajdziemy. Małe różnice jednak były. Hypex trochę wypycha wokale, a Icepower ma szerszą scenę, jest trochę precyzyjniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 IcePower z filtracją na zasilaniu czy goły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 (edytowany) Jaśniejszy jest trochę Hypex i scena bardziej zwarta tzn węższa niż w Icepower że tak powiem 😏 Pzdr Edytowano 17 lutego 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Golusieńki. A po co tam filtr? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 A żeby mu mięska na dole dodać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 A co to za ustrojstwo? O buforach na wejściu xlr słyszałem, ale o tym nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Dnia 16.02.2022 o 15:46, Amarok napisał: Jesienią zeszłego roku chciałem wypożyczyć Hattor INT500W Czy za tą firmą stoi Arek Kallas? Czy z nim rozmawiałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 10 minut temu, AudioTube napisał: Czy za tą firmą stoi Arek Kallas? Czy z nim rozmawiałeś? Tak, z nim wymieniałem korespondencje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 2 godziny temu, Seb napisał: A co to za ustrojstwo? O buforach na wejściu xlr słyszałem, ale o tym nic. 2000 mikrofaradów na P104 . CVD i CVS z tabeli 8.5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Po Polsku poproszę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) Zgaduję. P104 to miejsce na PCB w które się konda o podanej wartości przez kolegę. 😂 14 godzin temu, mkk napisał: 2000 mikrofaradów na P104 . CVD i CVS z tabeli 8.5. Pozdrawiam Edytowano 18 lutego 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 skorzystam dziękuję nie. chodzi co o wiem już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Edytować mam co chodzi koledze o na PCB? Czy niech się konda? 🤣 Pogubiłem się trochę więc prostujcie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Oj tam , w tabeli 8.5 są podane wartości kondensatorów , które można podłączyć do wtyczki P104. Nie rozumiem czego tu można nie rozumieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Tak trochę się przekomarzam z audiofilskim żargonem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 (edytowany) Będę uczył ja cię padawanie. Mieszkam daleko ja nie. Edytowano 19 lutego 2022 przez Seb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Dnia 18.02.2022 o 13:52, Seb napisał: Tak trochę się przekomarzam z audiofilskim żargonem 😉 Seb - trochę już było na wesoło? i wystarczy, wrócmy proszę do normalnego pisania! Bo kiepsko się to czyta - może radośnie pisze, ale na trzeźwo trudno się połapać. Co innego w realu - a co innego w necie 😞 W lutym miałem okazję posłuchać u Marka wspaniałego wzmacniacza klasy D - model elinsAudio Concerto (polska firma) i posłuchać go z kilkoma kolumnami podstawkowymi - m.in. RLS Nereida II SE oraz Xavian XN185. Świetny wzmacniacz - bez żadnych naleciałości cyfrowych wzmacniaczy i z grania równie dobrze można było go określić jako mocną integrę tranzystorową. Firma stosunkowo świeża na rynku, ale z dużymi aspiracjami i bardzo pozytywnymi opiniami - no i to już jest naprawdę wysoko postawiona poprzeczka... Gorąco polecam - pamiętając jednak, że za wysoką jakość się płaci. Więc z tego powodu to niekoniecznie będzie propozycja na każdą kieszeń. Więcej informacji na ten temat w wątku @Belder54 odnośnie RLS Nereida II Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 No faktycznie nie na moją kieszeń 😏 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Ekhm , 17000 ? Na ASX250 ? Szacun Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 No, to będzie słuchane po weekendzie 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts