marcinmarcin Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 9 godzin temu, mkk napisał: No, to będzie słuchane po weekendzie Co za moduł? Ja ostatnio 252 obsługuje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 29 minut temu, marcinmarcin napisał: Co za moduł? Ja ostatnio 252 obsługuje... Marcin, a Ty nie miałeś przechodzić na kolumny aktywne 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Można się polansowac z Hypexem choć chwilkę na forum 😂 . Pzdr Marcin 😋 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 (edytowany) 26 minut temu, seba3002 napisał: Marcin, a Ty nie miałeś przechodzić na kolumny aktywne 😉? Miałem 😋 ale w sumie to moje kolumny z hajpexem grają mniej więcej jak monitory studyjne z subem więc na razie tym się pobawię 22 minuty temu, Dedal75 napisał: Można się polansowac z Hypexem choć chwilkę na forum 😂 . Pzdr Marcin 😋 Ale kolega do przodu 😋 Pzdr Marek 56 minut temu, marcinmarcin napisał: ostatnio 252 obsługuje Miało być obsłuchuje... 😉 Edytowano 3 marca 2022 przez marcinmarcin 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 @marcinmarcin to 1200as2. Posłuchane. W skrócie : warto Dół się zmienił, mocno . Cięzko mi to opisać , ale np na przykładzie znanym i lubianym "limit to your love " chyba usłyszałem co chciał realizator pokazać. Pojawił się taki "subsoniczny" pomruk , bez tego wkurzającego trzepotania membran Jednocześnie w innym repertuarze tak jakby +1-2 dB w dolnym paśmie , oczywiscie bez utraty kontroli czy zróżnicowania. Polecam tego małego moda Jakby co mam PCB pod kondy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 6 marca 2022 Udostępnij Napisano 6 marca 2022 2 godziny temu, mkk napisał: to 1200as2 Znaczy dołożyłeś kondensatory? 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Parę dni słuchania więcej. Stwierdzam że to jedna z lepszych i tańszych inwestycji w icepowerka. @Seb , działaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 To niesamowite jak klasa D poszła do przodu na przestrzeni ostatnich lat. mkk widzę jest szczęśliwym posiadaczem ICEPowera, a jak reszta? Na czym gracie? Hypexy, Pascal, IR, MERUS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 Czy są jakieś "niemarkowe gotowce" w klasie D z wbudowanym już przetwornikiem C/A (optyk, USB) i wyjściem słuchawkowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 Oczywiście że są . Jest ich całe mnóstwo. Tyle że są zwykle oparte o tanie układy scalone mocy w klasie D. Te wyposażone w wyjścia słuchawkowe należą do rzadkości, bo to wiąże się tu z zasady z użyciem osobnego wzmacniacza słuchawkowego wbudowanego w jedną obudowę z resztą układów. Tak na prawdę, to wyposażenie DAC-a w końcówkę mocy impulsową jest bardzo tanie. Głównie wzrasta koszt zasilacza o większej mocy. Te bardziej ambitne końcówki mocy obudowuje się w osobne obudowy i podłącza do zewnętrznego DAC-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 (edytowany) 18 minut temu, MobyDick napisał: Te bardziej ambitne końcówki mocy obudowuje się w osobne obudowy i podłącza do zewnętrznego DAC-a. Właśnie szukam takiej nazwijmy to "bardziej ambitnej" klasy D z ww. gadżetami i ciężko mi się do czegoś konkretnego dokopać. Edytowano 8 kwietnia 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 12 godzin temu, iFi Audio napisał: To niesamowite jak klasa D poszła do przodu na przestrzeni ostatnich lat. mkk widzę jest szczęśliwym posiadaczem ICEPowera, a jak reszta? Na czym gracie? Hypexy, Pascal, IR, MERUS? Są też inne, autorskie konstrukcje jak np. Nuprime. Ja mam końcówkę AMG STA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 38 minut temu, lpomis napisał: Właśnie szukam takiej nazwijmy to "bardziej ambitnej" klasy D z ww. gadżetami i ciężko mi się do czegoś konkretnego dokopać. Pytanie czy warto... mam hypexa nc252 z audiophonics. Gra to z RME Adi jako pre bardzo dobrze. Ale Jak dograłem kwestię kabli to Cyrus 8.2 z RME ADI jako pre gra podobnie jak NC 252, a ze swoim pre gra jeszcze lepiej... (o włos lepiej, ale tak mi się najbardziej podoba) i przypuszczam że dobiero dobry oddzielny preamp do nc252 zrobi taką robotę że końcówka pokaże pazur... Dobranie dobrego pre do końcówki 252 w końcu daje kilkadziesiąt k pln a dołożenie do tego dobrego dac to już pewnie powyżej 100.... https://hi-fi.com.pl/testy/wzmacniacze/5037-extraudio-x250-mkii.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Pytanie czy warto Nie warto, wiem. Ale mimo wszystko szukam takiego "no name all in one". Chciałbym właśnie coś w stylu NC252 z DAC i dziurką na słuchawki - wszystko w jednej skrzynce. Edytowano 8 kwietnia 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 Dużo dobrego słyszałem o Toppingu MX5, mimo jego niewielkiej ceny. Jak to ujął mój przyjaciel, jego największą zaletą jest to, że nie wk... Mówiąc po naszemu, gra normalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Dnia 9.04.2022 o 01:45, lpomis napisał: Nie warto, wiem. Ale mimo wszystko szukam takiego "no name all in one". Chciałbym właśnie coś w stylu NC252 z DAC i dziurką na słuchawki - wszystko w jednej skrzynce. Czymś takim był SMSL A8. https://pl.aliexpress.com/item/33026934280.html Nie jest już jednak produkowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Ciekawe jak jest z naprawą tych gadżetów ? , da się czy wymieniamy jak baterię , na nową . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Dnia 9.04.2022 o 01:45, lpomis napisał: Nie warto, wiem. Ale mimo wszystko szukam takiego "no name all in one". Chciałbym właśnie coś w stylu NC252 z DAC i dziurką na słuchawki - wszystko w jednej skrzynce. Na Hypex czy Purifi raczej nie ma niedrogich no-name all in one. Są NAD, Cambridge czy Marantz ale nie wiem czy warto dopłacać tyle za wszystko w jednym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Dziś zacząłem delikatny trening Icepower 1200 z racji powagi Święta klimaty spokojne poważne. Trzecie podejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 DIY Icepower 1200as2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 9 minut temu, Wing0 napisał: DIY Icepower 1200as2. Kolego Michale, a możesz opowiedzieć coś o wzmacniaczu, który ma obecnie Arek 🙂. Bo wygląda naprawdę ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 (edytowany) A nie znam 😅. Ciekawa konstrukcja którą pomógł zdobyć i podpowiedział o niej Kolega Audiowit. Brzmienie nie do każdych kolumn. Na pewno dobrze zagra z jasnymi kolumnami. Bas bardzo zyskuje przy deko większej głośności staje się wręcz zaskakujący. Jeszcze dużo nie słuchałem. Lampa mnie pochłania. Muszę się ulotnić widzę z grup na FB 😛 Edytowano 15 kwietnia 2022 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 3 minuty temu, Wing0 napisał: Brzmienie nie do każdych kolumn. Na pewno dobrze zagra z jasnymi kolumnami. O, to z Arka kolumnami powinien zagrać dobrze. A może i z moimi PMC też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 (edytowany) Możesz wziąć na testy jak chcesz po Arku. Edytowano 15 kwietnia 2022 przez Wing0 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Dnia 17.02.2022 o 14:01, Seb napisał: Obydwie końcówki są dość podobne w brzmieniu. Świetne prowadzenie basu, wręcz wulkany energii. Wszystko to podane naturalnie, bez podkolorowań. Żadnego ocieplenia, osuszenia, czy innych ,,przypraw" tu nie znajdziemy. Małe różnice jednak były Nie widziałem twojego wpisu. Ja od kilku miesięcy mam : MPA-S250NC - połączony z ADI RME jako preamp/DAC Zaciekawiło mnie to zdanie : Dnia 17.02.2022 o 14:01, Seb napisał: Hypex trochę wypycha wokale W sensie "do przodu"/przed kolumny ? Czy bardziej na zasadzie podkreślenia tego zakresu, bardziej słyszalnego (nie wiem w sumie jak to nazwać) Dnia 17.02.2022 o 14:01, Seb napisał: Icepower ma szerszą scenę, jest trochę precyzyjniejszy. Chciałbym kiedyś porównać u siebie Mam podobne wrażenie że hypex nie jest demonem szerokości sceny ale czy to na pewno jest tylko kwestia wzmaka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts