Miras23 Napisano 2 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2018 Jak ja lubię czytać te lektury, że sprzedaje tak świetne głośniki, że za chwilę się rozpłaczę... Pytanie po co to sprzedajesz, skoro jesteś "znawcą od kilkudziesięciu lat? Zamiast napisać, że jestem chorobowym audiofilem i muszę znowu coś kupić.... Sorry to tylko off topic... Soren jak kupisz te monitory to raczej też się będziesz męczył z dalszą od sprzedażą (BMN) - audiofil to dziwne zwierzę, podtrzymuję:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 ???? dobre. Mogę to cytować ?: Dnia 2.06.2018 o 11:47, Miras23 napisał: Zamiast napisać, że jestem chorobowym audiofilem i muszę znowu coś kupić.... Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 Piter pewnie. Zgadasz sie z tym chociaż? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Żarty żartami, ale bez takich co to od czasu do czasu „muszą koniecznie coś kupić”, szeroko pojęta Branża wypada na szczaw i mirabelki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 O jak ja bym chciał żebyśmy płynęli mlekiem i miodem. Oj jak bym chciał. Ale my akurat niestety tak nie mamy. Nie no coś w tym jest. Audiofilizm to jest pewnego rodzaju skrzywienie. Ja też jemu popadłem. Ale walczę z tym. Dobrze że jest ciepło. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 55 minut temu, S4Home napisał: O jak ja bym chciał żebyśmy płynęli mlekiem i miodem. Piotrek , wystarczy poczekać, aż Yamaha wypuści na rynek nowy wzmacniacz stereo z Ethernet, Bluetooth, YPAO ,czterema HDMI i dożuci DSP i ekran dotykowy, ot taka 803 D BIS Future i zobaczysz jaki będzie ruch w interesie !!! Kluby na forach, z jakim kablem ethernetowym gra najlepiej ?, czy w srebrnej ,czy czarnej bas schodzi niżej? DSP - sala z Wiednia czy z Monachium brzmi lepiej ? Zobaczysz kolejka będzie się ustawiać jeszcze przed otwarciem salonu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Na dzień dobry wystarczy aby do R-N803D dodano wyjście Pre Amp... i pozamiatane. 5 godzin temu, S4Home napisał: [...]Audiofilizm to jest pewnego rodzaju skrzywienie. Ja też jemu popadłem. Ale walczę z tym. Dobrze że jest ciepło. Piotrek Ładna pogoda sprzyja innym kosztownym zagrożeniom; wędkarstwo, fotografia, kolarstwo, motocykle, piękne kobiety itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Tomek4446 jak bedzie taki model jak napisałeś to z pewnością bedzie hit. W sumie to sie dziwie czemu jeszcze tego mie wrzucili.. ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 A już powiem wam wolę chyba to niż "zmiany dla zmiany". A to już pewnie będzie model Yamaha RN 904d. Jeśli on ma mnie wprowadzić na Olimp to czekam i kibicuje yanaszce jak najmocniej Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Śmiejcie się z audiofilizmu , ale w PCtach bywa podobnie. Wyskoczy nowa karta grafiki to każdy chce być "pierwszy" by na benchmarku itp. forach brylować testami itp. Wg mnie najlepiej cieszyć się swoim systemem i nie szukać na siłę "dziury" , a przyznam ,że po 6-7msc na nowych kolumnach to się już w miarę przyzwyczaiłem i gdybym był wariatem to bym rozglądał się za czymś innym , tylko po co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Każdy chce lepiej lub prawie każdy. Ale w gruncie rzeczy na prawdę można się zatrzymać, wystarczy silna wola (nicorette) ;D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 10 godzin temu, Miras23 napisał: nicorette Żona. Niektórzy mówią współczynnik WAŻ. Po raz pierwszy tutaj się dowiedziałem o czymś takim. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 Współczynnik akceptacji żony to tylko zwykle kwestia odpowiedniej formy i wyglądu. Drogi sprzęt hi-end może mieć wysoki taki współczynnik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 obadajcie ciekawy filmik jak wygląda sklep audio w Japoniii nie wiedziałem gdzie to wrzucić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 5 minut temu, Kubakk napisał: obadajcie ciekawy filmik jak wygląda sklep audio w Japoniii nie wiedziałem gdzie to wrzucić Zylion jenów w sprzęcie. 2 godziny temu, MobyDick napisał: Współczynnik akceptacji żony to tylko zwykle kwestia odpowiedniej formy i wyglądu. Drogi sprzęt hi-end może mieć wysoki taki współczynnik. To się akurat zgadza. Dobrze, że akurat niektórzy producenci audio też o tym wiedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steff Napisano 7 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 Nie jest aż tak drogo... odcinając dwie ostatnie cyfry otrzymasz (w przybliżeniu) wartość w USD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Takie troszkę targi jakby sklepik fajny. Nie wiem ja wcześniej tego współczynnika nie znałem.klocki do domu przynosiłem bez pytania i albo się podoba albo nie trudno. Ja nie zaglądam do kosmetyczki czy mi się ten róż diabelski podoba czy nie. Z drugiej strony trochę to smutne że samce tak straciły na kontroli swoich domów. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Ja sądzę, że faceci też chcą zapunktować w ten sposób kobietom. Podporządkowanie w tych sprawach może pozytywnie wpłynąć na inne relacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Wiesz Piotrek, tutaj do końca się z Tobą nie zgodzę. Wspólna przestrzeń salonu to nie prywatna kosmetyczka. Ja też żonie, ani ona mnie nie zagląda na prywatne konto, do torby czy szuflad przy biurku. Ale wnętrze domu a nawet jego zewnętrzny kształt rodziły się na drodze kompromisu. Myślę, że zakupy powyżej pewnej kwoty powinny być jednak konsultowane, jeśli prowadzi się wspólne gospodarstwo domowe, tak samo zmiany wystroju wnętrz. No chyba, że każdy ma swoją prywatną przestrzeń. Wtedy ok. Ale to moje zdanie. Pozdrawiam znad słonecznego morza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Zwłaszcza jeżeli chodzi o salon. Jezeli ktoś dysponuje pokojem odsłuchowym to tam może być wszystko na co człowieka stać, ale w salonie... taki audiofilski pierdolnik to nie tylko żonie może się nie podobać. Między innymi dlatego też ampli stereo wg mnie tak dobrze się sprzedają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 No to nie wiem. Widzę po prostu czasem kuriozalne sytuację i do nich się odnoszę. " Kolumny mogą mieć 130 cm wysokości ale tylko 10 głębokości...." Itp itd. Ja przynoszę i mam. Jeśli czasem to wymaga rozmowy to też spoko. Ale czasem współczynnik jest tak niski że wybór stoi na plastikowe kina Samsunga...... Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiaomifan Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 Taaaa słynny przykład Mateo, któremu żona nie pozwoliła wystawić bardziej kolumn i położyć dywanu Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 @aenneus dlatego ja zachęcam klientów na przyjście na odsłuch z żoną. Ile razy już tak było, że najpierw kręciły nosem że gdzie takie duże, wielkie i brzydkie, a po odsłuchach okazywało się że no dobra w sumie grają najlepiej i wychodzili z tymi "brzydkimi", które wgl nie wchodziły w rachubę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 To też zależy jaką kto ma żonę.Niby kobiety są takie same ale różnią je szczegóły:D całe życie to kompromis więc bądźmy sobie wyrozumiali.:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2018 No właśnie. Moja stwierdziła, ze ,,w życiu,, nie zgodzi sie na postawienie ,,takich grzmotów,, jak Kef 107 Reference w salonie. Na razie stoją w piwnicy. Dobrze, ze przygotowuję sobie pomieszczenie dedykowane do odsłuchow. Tam znajdą swoje miejsce obok Chario. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts