Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie mam już pomysłu. Kontrola jednej czynnej aplikacji działa poprawnie bo odpalam aplikację na PC, potem na lte w telefonie i na PC jest rozłączane.

Na chwilę wyłączyłem firewall na routerze, bez zmian. Odinstalowałem antywirus w telefonie, próbowałem pobrać starszą wersję tidala z jakiegoś badziewnego mirrora. W efekcie włączyła się jakaś reklama 18+ i jakaś Beata chciała koniecznie przesłać swoje nagie zdjęcia :-D

Napisano

Niestety u mnie Yamaha 803D też przestała się dogadywać z Tidalem. Grało pięknie przez ok 2 tygodnie i teraz d..pa. Już myślałem, że to problem rutera na dniach byłem gotów kupić nowy bo ten ma z 6 lat :)

A może to problem routera? U mnie to chodzi z TP LINK WDR 4300 a jak u Was? 

Napisano

Jestem tu nowy, więc witam wszystkich serdecznie

Ja również przez kilka ostatnich dni miałem podobne problemy z Tidalem. Na telefonie z androidem po wi-fi, oraz na ONKYO 6130 nie działał. Od wczoraj jest już wszystko ok.

Napisano

Wczoraj dostałem odpowiedź, że odezwą się później ;). Pojawił się update do iPada który naprawiał "minor bugs" niestety nic nie pomógł nawet w przypadku logowania się na apce Tidala - przez wifi. Pozostaje czekanie ... wrrr

Napisano
2 godziny temu, mariusz1612 napisał:

Witam Ja również mam ten sam problem Tidal nie działa tylko po Android pisałem do nich i po tygodniu mi odpisali

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using?hl=en 

Dzięki mariusz1612. Miałem ten sam problem z Yamaha R-N803D, Tidal przestał działać na moim Wifi jakiś tydzień temu. Właśnie zmieniłem ustawienia DNS w ruterze na poniższe i działa! :D

Mam vectrę i coś skopali w konfiguracji swoich DNS-ów.

Ustawienia DNS które u mnie przywróciły Tidal na Wifi:

The Google Public DNS IP addresses (IPv4) are as follows:

8.8.8.8

8.8.4.4