nowy78 Napisano 27 września 2019 Udostępnij Napisano 27 września 2019 (edytowany) Ojojoj 😳 Czytać, czytać i jeszcze raz czytać Edytowano 27 września 2019 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2019 ja już też nie mam siły, a najlepsze jest to, że wszystko jest opisane w PDF-ie dla mnie i mam się dokształcić! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 27 września 2019 Udostępnij Napisano 27 września 2019 Kolego Karol, czy mógłbyś przeczytać punkt 3 załączonego przez siebie dokumentu i się ustosunkować do tego co jest tam zapisane? Jeśli któryś z fragmentów nie jest zrozumiały, możemy przeanalizować go wspólnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2019 (edytowany) + Edytowano 27 września 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 września 2019 Udostępnij Napisano 27 września 2019 http://www.primedio.pl/pl/tloczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 27 września 2019 Udostępnij Napisano 27 września 2019 uzupełniłem obecną wiedzę na temat tłoczenia CD, to mój błąd siedzę w winylach, przepraszam za wprowadzenie zamieszania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2019 Ciesze się, że udało się wszystko wyjaśnić. ------ CD na testy już wystartował, jak "dobrze" pójdzie to w poniedziałek po gram z płyt. Edit. Dobrze napisany (zgodny z IMO) test kabla PAD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Od dziś ponownie Qobuz, tylko współpraca z DAC coś się nie układa. Jest tylko 44,1 13 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Edit. Dobrze napisany (zgodny z IMO) test kabla PAD eee.. zapomniałem o linku https://www.hfc.com.pl/test/3888,purist-audio-design-aqueous-aureus.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 30 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Od dziś ponownie Qobuz, tylko współpraca z DAC coś się nie układa. Jest tylko 44,1 Bogusław, na zamieszczonym wyżej zdjęciu widzę HiRes 24/192 ale u mnie ten album Blue World mój DAC pokazuje 96.0 kHz. Czasem chyba podają nieprawdziwe info, sam już nie wiem. Często widzę w opisie HiRes a faktycznie gra 44.1 z serwisów streamingowych. Ps, jest już w Polsce Qobuz? Czy trzeba przez VPN? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 @JohnDoe Trzeba oszukiwać. Błąd w DAC - już usunąłem, nie chciał współpracować na ASIO, ale już na pełnym WASAPI jest ok. "Blue World" - DAC pokazuje 192, - idzie pełny sygnał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Ja mam z Node 2i i chyba nic nie poradzę. Ale sprawdziłem inny album - ( Norah Jones - Come Away With Me ) - zawsze było 192 na pewno bo pamiętam a teraz pokazuje ten album 96.0 🤔? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 8 minut temu, JohnDoe napisał: Ja mam z Node 2i i chyba nic nie poradzę. Ale sprawdziłem inny album - ( Norah Jones - Come Away With Me ) - zawsze było 192 na pewno bo pamiętam a teraz pokazuje ten album 96.0 🤔? Tidal u Ciebie? czy Kobuz? Jeśli Tidal?, to czyta tylko pierwszą warstwę MQA - do 96k Qubuz ma 3 wersje 1 maj 12 - 24/192 1 sty 13 - 24/192 1 sty 13 - 24/96 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Mówię o Qobuz teraz. Tidal MQA wiem że tylko do połowy rozpakowuje u mnie ale mi to nie wadzi bo wiem że mój DAC nie wspiera MQA. Dziwi mnie że wcześniej to co było 192 w Qobuz teraz pokazuje 96.0. Może po aktualizacji ostatniej Node coś zepsuli, nie zwracałem na to uwagi ostatnio, dopiero teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) 11 minut temu, JohnDoe napisał: Mówię o Qobuz teraz. Tidal MQA wiem że tylko do połowy rozpakowuje u mnie ale mi to nie wadzi bo wiem że mój DAC nie wspiera MQA. Dziwi mnie że wcześniej to co było 192 w Qobuz teraz pokazuje 96.0. Może po aktualizacji ostatniej Node coś zepsuli, nie zwracałem na to uwagi ostatnio, dopiero teraz. To nie jest tak - to Node rozpakowuje MQA, a DAC dostaje sygnał 24/96 --- Ale wracając do Qobuz to jak widzisz na załączonym obrazku są 3 wersje. Jedna jest 24-96 Edytowano 28 września 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) Być może kupiłem na eBay słabszy Qobuz na miesiąc na próbę, nie wiem co tam sprzedają. Myślę czy kupić Sublime na rok, dają rabat na HiRes download. Node ja mam podłączone optykiem do zewnętrznego DAC bo chcę z niego korzystać a nie z DAC w Node. Jestem świadomy że wtedy nie rozpakuje mi MQA. W Node wybrana opcja zewnętrzny DAC. Edytowano 28 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) hmm, ale są tylko 3 wersje - mp3 - 320mb / CD 16/44,1 / hi RES czyli od 24/44,1-192k HiRes download? nie wiem czy ma sens, jeśli w każdej chwili możesz odsłuchać kupionej płyty w streamer, chyba że przy zakupie są jeszcze lepsze jakościowo wersje. ---- ------------------------------------------------- ja już główkuje nad zamianą Tidal na Qobuz Rożnicę w dźwięku słychać natychmiast. Poprzednio testowałem Qobuz na NAD 1050 nie była tak wyraźna względem Tidala, dlatego odpuściłem. Teraz jest inaczej. Edytowano 28 września 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) Już leci Qobuz 192 z Node. Trzeba było wejść w ustawienia Node i zaznaczyć "HD+ 24bit up to 192kHz". Było HD bez tego "+" i dlatego tylko 96.0kHz. Głupie to trochę. 45 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Poprzednio testowałem Qobuz na NAD 1050 nie była tak wyraźna względem Tidala, dlatego odpuściłem. Teraz jest inaczej. Masz jakiś streamer nowy czy z PC grasz Qobuz? Edytowano 28 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 1 minutę temu, JohnDoe napisał: Już leci Qobuz 192 z Node. Trzeba było wejść w ustawienia Node i zaznaczyć "HD+ 24bit up to 192kHz". Było HD bez tego "+" i dlatego tylko 96.0kHz. Głupie to trochę. Masz jakiś streamer nowy czy na PC grasz Qobuz? O! i gotowe. Nadal PC u mnie i strasznie mnie to boli, ......Lumin chodzi po głowie. PS. nie wiedziałem, że Node obsługuje Qobuz`a, hmmm.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) 8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: nie wiedziałem, że Node obsługuje Qobuz`a, hmmm.... Jest tam też serwis nugs.net - koncerty zarejestrowane w HiRes, już kiedyś o tym mówiłem że jest takowy. Edytowano 28 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Już przejrzałem jego pełną specyfikacje, jest tego trochę i .... pamiętam że BluOS to najlepsza apka. Musze go przetestować bo do Lumina jeszcze daleko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 5 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: eee.. zapomniałem o linku https://www.hfc.com.pl/test/3888,purist-audio-design-aqueous-aureus.html 250h wygrzewania ? To ponad 2 msc słuchania , Bogusław nie będzie mieć tyle czasu na testowanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) hehe, .......eeee, dam rade u mnie chodzi po 10-12h. Poseidon ma wygrzewanie 300h, pewnie już minęło tyle. Edytowano 28 września 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Widze że Lampy Brimare mają coraz większy (jaśniejszy) rozbłysk przy włączaniu. Zaczynam się martwić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Widze że Lampy Brimare mają coraz większy (jaśniejszy) rozbłysk przy włączaniu. Zaczynam się martwić. Przechodzą na jasną stronę mocy Gdzieś czytałem o tych jaśniejszych rozbłyskach i różne były opinie , ale chyba się już nie kończą ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Będę obserwował, swoją drogą musze znaleźć dla siebie Marconi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts