Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

47 minut temu, Kraft napisał:

Czyżby wcześniej obowiązywało inne podejście do audio? Więcej konkretów, a mniej lania poetyckiej wody.

Obowiązywało dokładnie takie samo. Dzięki recenzji głośników NHT 1.5  z czasopisma Audio, która była bliską "laniu poetyckiej wody" (wykresu w tejże recenzji nie było) kupiłem komplet.... Jestem z nich zadowolony do dziś.

A na dowód tego, że Ty @Kraft insynuujesz dla poparcia Twoich bzdurnych tez pierwszy z brzegu link podaję: https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/3036-yamaha-rx-a1080

Edytowano przez Gość
Napisano

Może przy przeglądaniu roczników pism do których link podał Bogusław zwrócicie uwagę na reklamy kabli, bezpieczników, listew itp. Jeśli coś zauważycie, to napiszcie w wątku. Może uda się ustalić moment, gdy zaczęły się pojawiać.

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Kraft napisał:

Może przy przeglądaniu roczników pism do których link podał Bogusław zwrócicie uwagę na reklamy kabli, bezpieczników, listew itp. Jeśli coś zauważycie, to napiszcie w wątku. Może uda się ustalić moment, gdy zaczęły się pojawiać.

Mogę odpowiedzieć bez marnowania czasu na przeglądanie starych pism- przy końcu lat 90. ubiegłego wieku, czyli w momencie pojawienia się kabli, listew audio i kondycjonerów w sklepach (np w katowickim RCM, gdzie kupiłem pierwsze swoje "inne" kable i listwę AudioAgile)

Edytowano przez Gość
Napisano
1 godzinę temu, Kraft napisał:

Czyżby wcześniej obowiązywało inne podejście do audio? Więcej konkretów, a mniej lania poetyckiej wody.

Inne czasy jeżeli chodzi o marketing były. Dziś jest tylu producentów sprzętu audio, że trzeba prócz parametrów technicznych dbać o "pole uprawne" i "fanów" zdobywać. Jak? Poezją również. To bolesna prawda jest. Na marginesie fajnie poczytać i pooglądać sprzęty, pewnie jeszcze fajniej byłoby posłuchać. Sentyment do pierwszych miłości zawsze zostaje ;)