T Z6 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Moj dac Nostromo Wolf2 tez byl uszkodzony.Odeslalem i zostal naprawiony.A byl przeciez nowy.I po naprawie smiga az milo.To sie moze przytrafic kazdemu nowemu urzadzeniu kazdego producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 9 godzin temu, Palmos napisał: A mógłbyś rzucić fotki tych obudów? Ciekaw jestem jak jest u mnie - gra poprawnie, Jedyne to mało wysokich i muszę lekko korygować ale to napewno wina kolumn i korekcja działa znakomicie. Nie wiem czy widac roznice...Ale roznica jest.Ale to oczywiscie tylko gorna obudowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 To wygląda jak dwa różne sprzęty. Nawet to co widać przez otwory się różni. A napisy z tyłu też się różnią? Może jakaś inna partia/ rok prod czy coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 1 godzinę temu, Palmos napisał: To tylko może zniechęcić kolejnych zainteresowanych, albo uczulić żeby kupowali z porządnych sklepów audio Wydaje mi się że po to ten temat na forum, ale zaznaczałem że to moja indywidualna opinia, niech zainteresowani maja wgląd w plusy i minusy 12 minut temu, T Z6 napisał: Nie wiem czy widac roznice...Ale roznica jest.Ale to oczywiscie tylko gorna obudowa. Ja mialem górny, miałem bo właśnie zwróciłem Może to jest tak jak jeden chłopak pisał, jak kupil komplet MR780 z CD playerem z tej samej serii i kolory urządzeń były z dwóch różnych parafii, może dwie różne fabryki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 @T Z6 Czyli ten pierwszy jest lepszy? Mam tą wersję kupioną w Q21😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Przed chwilą, tchocky napisał: @T Z6 Czyli ten pierwszy jest lepszy? Mam tą wersję kupioną w Q21😀 Ten pierwszy mlodszy czyli brata 😁i moze juz ucho mi sie skrzywilo ale jakby brzmial lepiej od mojego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Zrób zdjęcia od tyłu jak mozesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 2 minuty temu, T Z6 napisał: Ten pierwszy mlodszy czyli brata 😁i moze juz ucho mi sie skrzywilo ale jakby brzmial lepiej od mojego. Lepiej??? To ja się już nie dziwię że chcesz zmienić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Tył w obu identycznie wyglada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Na zdjęciach w internecie jest jeszcze inna górna obudowa... to chyba te z początku produkcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 3 minuty temu, Luk Pl napisał: Lepiej??? To ja się już nie dziwię że chcesz zmienić Bez przesady.To nie jest zly sprzet a wrecz bardzo dobry.Tylko ja chce czegos wiecej poprostu.Zeby mnie na kolana powalilo😁.A twoj egzemplarz napewno byl niesprawny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 4 minuty temu, T Z6 napisał: A twoj egzemplarz napewno byl niesprawny. Zdecydowanie, wysokich tonów nie dało się poprawić gałką na froncie, w zasadzie to był największy problem, tak dobrych niskich jeszcze nie słyszałem więc bardzo możliwe że trafiona sztuka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 31 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2022 28 minut temu, tchocky napisał: Na zdjęciach w internecie jest jeszcze inna górna obudowa... to chyba te z początku produkcji. Ja ma dokładnie z tą obudową, kupiony 3,5 roku temu. Jak się przyłoży ucho to coś tam buczy lekko, ale transformator chyba ma prawo buczeć. Lampy były w nim chińskie, ale grało to i tak moim zdaniem dobrze, po dołożeniu oddzielnego dac-a oraz wymianie lamp nawet nie myślę o wymianie na coś innego. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Przypomnij jeszcze jakie masz lampy i jakiego daca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 31 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Mullardy z ebay i nostromo wolf 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 4 minuty temu, Nowy123 napisał: Mullardy z ebay i nostromo wolf 2 nostromo wolf 2 jest lepszy niż Tapping E50 w podobnej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 31 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2022 E50 nie miałem to nie wiem, ale przez tydzień miałem toppinga d50s i nie powiem żeby był zły ale u mnie wolf lepiej wypadł, zależało mi żeby za bardzo nie zmieniać charakteru jaki nadaje magnat ale jednocześnie poprawić to i owo, topping za bardzo ingerował , narzucał swój styl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Zapytałem bo nostromo wolf 2 nawet specjalna edycja jest i ma dwa optyki i dwa coaxiale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 (edytowany) 4 godziny temu, T Z6 napisał: Nie wiem czy widac roznice...Ale roznica jest.Ale to oczywiscie tylko gorna obudowa. Masz zupełnie inna obudowę niż moja mam taka jak @tchocky wkleił.. nie twierdze ze to coś oznacza bo każdy producent ma prawo cos zmienic jak mu się dostawca podzespołu wysypie ale.. śledzę wątek na tyle długo, ze gdy przewijają się wzmianki o wadach (których u mnie „odpukać” nie doświadczam) to zwracam uwagę kto gdzie zamówił.. Odbiegając od zagadnienia, pewnie jedna pare lamp będę miał na sprzedaż.. wiec jeżeli ktoś zainteresowany to prośba o info na priv Edytowano 31 maja 2022 przez MirekZabrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 A jaka to lampa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekZabrze Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Prawdopodobnie na sprzedaż będą Philipsy a zostaną Mullardy ale na decyzje mam czas do końca tygodnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 @Luk PlA tak z ciekawości... Pogniewałeś się na mr780 czy będziesz wymieniał? lub zamawiał z innego sklepu? Możesz dogadać się z branżą na tym forum co do ceny i wysyłki (wypożyczenia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Pl Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 15 minut temu, Palmos napisał: @Luk PlA tak z ciekawości... Pogniewałeś się na mr780 czy będziesz wymieniał? lub zamawiał z innego sklepu? Możesz dogadać się z branżą na tym forum co do ceny i wysyłki (wypożyczenia) Tak, szukam czegoś innego, teraz chciałbym wypróbować Onkyo, tylko te ceny. Będę musiał trochę poodkladać. Nie wiem na czym polega takie wypożyczanie. Bede próbował w okolicznych sklepach, chociaż oferta jest teraz bardzo ograniczona no i ceny wysokie. Jest takie Onkyo TX-8220, opinie są mocno zróżnicowane, ale chyba go wypróbuje, może mi przypasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 31 maja 2022 Udostępnij Napisano 31 maja 2022 Nie zrozumcie mnie źle. Nie chcę nikomu ubliżyć, ale frapuje mnie co kieruje ludźmi, że kupują sprzęt, o którym wiadomo,że jakość wykonania, bezawaryjność etc. pozostawiają wiele do życzenia. Życie nauczyło mnie,że jak mam kupić coś tylko dlatego,że jest tańsze niż oferuje konkurencja to...nie kupuję. Wolę nie kupić , odłożyć kasę i kupić coś ,co będzie działało bez zarzutu (nie mam na myśli barwy dźwięku ), albo kupuję sprawdzone, używane. Innną sprawą jest,że często na tym forum zachwala się walory muzyczne sprzętu, a nie informuje o licznych wadach danego sprzętu. Co z tego,że coś może fajnie zagrac, jeśli nie zagra ,bo wiecznie trzeszczy trafo, nie działają regulatory albo jeszcze coś innego. Jak w tym powiedzeniu. "To był taki dobry chłop gdy nie pił".......a że zawsze pił to........za dobry nie był.... I co by nie mówić, są firmy , które poniżej pewnego poiomu nie schodzą. Sprzęt może nas niezadowolić "graniem" ,..... ok, ale gra. O problemach z tym Magnatem naczytałem się już tyle, że ...nie dałbym się skusić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 1 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2022 (edytowany) 3 godziny temu, terracan1929 napisał: O problemach z tym Magnatem naczytałem się już tyle, że ...nie dałbym się skusić. No coś w tym jest, ale to takie ogólne i trochę krzywdzące stwierdzenie. Są i egzemplarze buble jak się okazuje i normalne, z których użytkownicy są całkiem zadowoleni. Faktem jest, że trochę często tu na forum słychać o jakichś problemach. Ciekawe tylko, jak to się ma w skali całej produkcji i sprzedaży. Na pewno nie wszyscy posiadacze tu są i piszą. Podejrzewam, że jest tu jedynie jakiś odsetek posiadaczy w Polsce. Tak więc nie do końca wiemy jaka jest skala problemów. Niemniej jednak problemy o których tu piszą ludzie mogą być irytujące jak piszczące trafo, buczenie, problemy z potencjometrem czy jakieś krzywe podświetlenie lamp. U mnie np jedna z lamp była słabiej podświetlona i wizualnie trochę to denerwowało i przy sprzedaży trzeba było o tym wspomnieć i głupio się tłumaczyć, że to nie sama lampa tak świeci tylko nieistotne dla wzmacniacza jako grajka podświetlenie led. Ale to akurat był drobiazg. Co innego próbować sprzedać piszczący wzmacniacz, tu robi się trochę problem. Najgorsze, że nie do końca wiadomo gdzie jest problem z takim piszczeniem, nikt tu nie napisał jeszcze, że usunął problem samodzielnie bądź w serwisie Edytowano 1 czerwca 2022 przez Wito76 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts