Łowczy Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Kolumny są niewielkie, zgrabne i bardzo eleganckie. Dźwięk mnie osobiście zaskoczył bardzo pozytywnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Jak długo wygrzewać mr780? Kiedy stwierdziliście zmianę w charakterze grania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Kurcze zaczynam się niepokoić, lampy wysłane 14 lutego i jeszcze nie przyszły. Ile się średnio czeka na przesyłkę z UK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Ze sklepu Langrex / Yitry? Dwa tygodnie czekałem na styczniowy zakup. Teraz 24 lutego kupiłem tam kolejne, tym razem Siemensy i wciąż czekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Tak Yitry. 18 luty wysyłka czyli w sumie 17 dni, jeszcze chwila i czas oczekiwania jak z Chin o ile co kolejek przyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 10 godzin temu, Łowczy napisał: Jak długo wygrzewać mr780? Kiedy stwierdziliście zmianę w charakterze grania? Tak po 30-40 godzinach? Możesz go zostawić żeby sobie grał cicho przez cały dzien, nawet jak cie nie ma w domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 U mnie Psvane graja 30 godzin.Jedyna roznica ktora slysze to splaszczony dzwiek.Niskich tonow mniej, wysokie lepsze niz na fabrycznych lampach.Narazie brzmienie dla mnie slabe.Wygrzewamy dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: Tak po 30-40 godzinach? Możesz go zostawić żeby sobie grał cicho przez cały dzien, nawet jak cie nie ma w domu. Piotr Dzięki. Grał dwie doby non stop. Chyba jeszcze mało bo nie widzę wyraźnej różnicy. Może trochę więcej powietrza dostały kolumny oraz wyraźnie widać zapas mocy w porównaniu ze starym onkyo, który był wcześniej podpięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Ty wymieniałeś lampy czy to nowy amplituner? No i nie jest na tyle lepiej już do poprzedniego? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Dnia 7.03.2022 o 21:35, Ace2 napisał: Tak Yitry. 18 luty wysyłka czyli w sumie 17 dni, jeszcze chwila i czas oczekiwania jak z Chin o ile co kolejek przyjdzie. Jakby co to dzisiaj przyszły moje lampy. Tak więc cierpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Wczoraj dotarły po 19 dniach + 8.5zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 10 godzin temu, S4Home napisał: Ty wymieniałeś lampy czy to nowy amplituner? No i nie jest na tyle lepiej już do poprzedniego? Piotr W moim przypadku to nowy MR780 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Ja w sobotę będę wymieniał. Też mam nowy 780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 A ja chyba trafilem na podrobke lamp Psvane.Brzmi to slabo i na moich lampach jest tylko znaczek logo psvane.Poza tym opakowania oryginalnego nie bylo tylko jakies inne od bodajze elektrohamonix czy cos takiego.Na pudeleczkach z lampami owszem napis psvane ze niby 12AT7-T2. Ale na kartach oznaczenie 12AX7-T2.Cos tu jest nie tak.Kupilem z Gliwic ze sklepu 4hifi.Lampy graja krotko bo jakies 30 pare godzin ale czy to mozliwe by moje odczucie mi mowilo ze fabryczne JJ byly o niebo lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 5 godzin temu, Ace2 napisał: Wczoraj dotarły po 19 dniach + 8.5zł. Też miałem taką opłatę pocztową. Ale przy okazji zonk bo jedna lampa gra ale bardzo brumi czy tam mikrofonuje. Nawet przy potencjometrze na zero w głośnikach brzęczy. Poszła od razu reklamacja, już mam odpowiedź że wyśle mi nową sztukę (jedną). Tak więc trochę znowu czekania przede mną i 8,50 :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 O kurde. Czyli dobieranie par to mit że ściemą bo by odrazu się zorientowali że jest coś nie tak. Ciekawe ilu kolegów miało jakieś kłopoty. O jak taki głuchy jak ja usłyszy jakieś nieprawidłowości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 13 godzin temu, T Z6 napisał: A ja chyba trafilem na podrobke lamp Psvane.Brzmi to slabo i na moich lampach jest tylko znaczek logo psvane.Poza tym opakowania oryginalnego nie bylo tylko jakies inne od bodajze elektrohamonix czy cos takiego.Na pudeleczkach z lampami owszem napis psvane ze niby 12AT7-T2. Ale na kartach oznaczenie 12AX7-T2.Cos tu jest nie tak.Kupilem z Gliwic ze sklepu 4hifi.Lampy graja krotko bo jakies 30 pare godzin ale czy to mozliwe by moje odczucie mi mowilo ze fabryczne JJ byly o niebo lepsze? Po 30 godzinach już powinno być lepiej. Co innego jak nówki z kartoników i od razu połączone. Napisz , zadzwoń do nich zobaczysz co powiedzą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 12 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2022 No to ja też trochę dołożę od siebie, dźwięk po wymianie lamp trochę mnie rozczarował, niby lepiej, wyraźniej, jaśniej ale czegoś brakuje, lubię takie gęściejsze brzmienie a ta jasność jest trochę męcząca.Wygląda na to, że ja wszystko dopasowałem do poprzednich chińskich lamp tzn.kable,źródło,dac a teraz nowe lampy to wszystko zaburzyły. Ale z racji tego że te mullardy mają oznaczenia militarne to mam nadzieję, że jeszcze się coś zmieni może wymagają dłuższego okresu wygrzewania, bo tak szczerze to powiem, że od czasu wymiany nie zaobserwowałem jakichś istotnych zmian związanych z wygrzewaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 12 marca 2022 Udostępnij Napisano 12 marca 2022 Ja tez z wygrzewaniem zmian nie slysze.Ktos tu pisal ze po wymianie dzwiek sie zmienial.Jednego dnia byl nijaki, kolejnego duzo lepszy, potem znowu slabo, itd...Niczego takiego nie uslyszalem u siebie.Caly czas jest taki sam dzwiek.Mimo iz ja mam psvane to moge smialo powiedziec ze odnosze to samo wrazenie co kolega wyzej.Generalnie na obecna chwile po mniej wiecej 40 godzinach pracy nowych lamp...jest slabo.Ale podobno te lampy bardzo dlugo sie wygrzewaja wiec pozostaje nadzieja ze moze jeszcze bede zadowolony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 12 marca 2022 Udostępnij Napisano 12 marca 2022 Z lampami niestety czasem trochę rosyjska ruletka. A to trafi się uszkodzona, jak mi teraz, a to zmiany idą nie w tym kierunku co trzeba. Również na przykładzie Mullarda, ale inny model M8100 - kupiłem, wkładam, orzesz ale fajnie, ale mięso, jaki gęsty i zarazem wielobarwny bas, wokale jakbym macał się z wokalistką. Góra trochę ostra, ale pewnie złagodnieje. Mija miesiąc i wszystko przygasa, dosłownie jakby w przyspieszonym tempie się zużyły. Już nie czaruje mnie tak to brzmienie, bas stał się zwyczajny, ogólnie to bez tego wow jak na początku. Czyli u mnie wygrzewanie poszło w odwrotną stronę, tzn może i odbywa się prawidłowo, ale niezgodnie z moimi preferencjami odsłuchowymi. Poszły na 2 miesiące do drugiego wzmacniacza, synek ma taki mini lampowy Fosi Audio. Po dwóch miesiącach zabrałem mu, włączam i znowu jest wow. Słucham kolejny miesiąc i znowu kicha jak nie wiem co. Poszły za karę do kąta i tyle, słucham innych teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian kozlowski Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Dnia 9.03.2022 o 18:28, T Z6 napisał: A ja chyba trafilem na podrobke lamp Psvane.Brzmi to slabo i na moich lampach jest tylko znaczek logo psvane.Poza tym opakowania oryginalnego nie bylo tylko jakies inne od bodajze elektrohamonix czy cos takiego.Na pudeleczkach z lampami owszem napis psvane ze niby 12AT7-T2. Ale na kartach oznaczenie 12AX7-T2.Cos tu jest nie tak.Kupilem z Gliwic ze sklepu 4hifi.Lampy graja krotko bo jakies 30 pare godzin ale czy to mozliwe by moje odczucie mi mowilo ze fabryczne JJ byly o niebo lepsze? U mnie było takie pudełeczko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Przypominam sobie że miałem identyczne jak kupowałem półtora roku temu. I również takie karteczki. Nie wygląda to na żadną podróbkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 A u mnie tak.Co innego na kartach i na malych pudelkach.Tego duzego ladnego opakowania nie bylo tylko inne z napisem bodajze Elektro Harmonix czy cos takiego.Na kartach 12AX7 a na malych pudeleczkach 12AT7. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Nie wiem czy Chińczycy podrabiali by sami siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 U kolegi na kartach ostatni parametr inny niz u mnie.U kolegi Ug1-2v u mnie Ug1-1,5v. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts