T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Moze masz direct wlaczone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Nie bo nic by żadne pokrętło nie zmieniało. Środek i górę zmienia ale bas bardzie i to dużo bardziej zmienia 780. Może 900 mniej bo jest nikomu nie potrzebna funkcja podbicia w 900. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 W MR780 mozna smialo dodac i basu i wysokich i nie psuje to dzwieku.Pod warunkiem ze nie przekrecimy za duzo.Tak do godz 2 i jest fajnie Ale w sumie tylko przy utworach bez masteringu.Troche tego jeszcze jest w Tidalu i wtedy odrobinke podkrecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 No u mnie zmienia. Może samo pokrętło nie jakoś znacząco, ale zmienia. Ale za to loudness to już ogromna zmiana i wtedy bas ściany burzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Przecież gałką się kręci wraz z użyciem pilota Nie doczytałem do końca. Sorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Jeszcze zamowilem zasilacz liniowy Nostromo do Wiima i zobacze jak to zabrzmi z Magnatem.Ostatnio sporo kasy wydalem ogolnie na zasilanie😂.Ale co tam.Raz sie zyje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ja planuję zasilacz do Bluesound Node, w sumie nie wiem czemu? Może bo jest taka opcja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Listwa Tomanka w Magnacie chyba nic nie zmienila.Ale juz Yamaha RN 803 zmienila troche brzmienie.Czasem jest jakby odrobine za duzo basu.Nie dudni ale ten bas jest potezniejszy.W Magnacie nie uslyszalem zmian.Mowa oczywiscie o wpieciu urzadzen do gniazd z dc blockerem.Ale postanowilem ze tez dam lepsze zasilanie Wiimowi ktory gra zawsze z Magnatem.Pewnie roznic nie uslysze ale ciekawosc bierze gore😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ktoś z was w 780 słucha FM? U mnie radio z internetu nawet z telefonu po bt gra znacznie lepiej niż FM. Zastanawiam się czy to wina sygnału z kablówki czy magnat tak ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ja FM nie slucham od chyba 2015 roku.Nie trawie tych komercyjnych stacji w FM a o tych Polskiego Radia juz nie wspomne😂.Ale wydaje mi sie ze coraz wiecej stacji internetowych nadaje w lepszej jakosci od FM.Sa i takie o slabym dzwieku ale tych dobrze brzmiacych jest coraz wiecej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ja słucham FM i brzmienie na pewno jest lepsze od DAB, jest żywe i otwarte. W porównaniu z internetowym to czasem tez wypada lepiej, choć jak znajdziemy stacje ze strumieniem ponad 128kb, to już nie ma szans. Natomiast jest trochę stacji których chyba nie stać na taki transfer, dlatego bardzo sobie cenie obecność FM w magnacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Ja mieszkam w radiowej dupie.U mnie tylko Polskie Radio, Zet, Rmf, Plus, Eska, Maryja i nic wiecej.DAB u mnie do dzis nie dociera.Dlatego nie ma dla mnie osobiscie w FM nic ciekawego.Taki radiowy koniec swiata😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 31 minut temu, Palmos napisał: Ktoś z was w 780 słucha FM? U mnie radio z internetu nawet z telefonu po bt gra znacznie lepiej niż FM. Zastanawiam się czy to wina sygnału z kablówki czy magnat tak ma. U mnie dobrze grało lokalne radio. Słucham go przez neta i nie wiem co było lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Wiimowi A jak ci się tem Wiim sprawdza? Jesteś zadowolony? Masz Wiim mini? Jak masz podłączony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 5 minut temu, Palmos napisał: A jak ci się tem Wiim sprawdza? Jesteś zadowolony? Masz Wiim mini? Jak masz podłączony? Jestem zadowolony.Czasem bywaja male problemy ze stabilnoscia ale po kazdej aktualizacji jest coraz lepiej.Glownie polaczony optycznie z Magnatem ale czasem tez analogowo.W sumie oba polaczenia sa fajne.Za 200 zl ktore za niego dalem to wrecz kiler. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Dnia 6.05.2022 o 22:23, Lucas TECH napisał: No u mnie zmienia. Może samo pokrętło nie jakoś znacząco, ale zmienia. Ale za to loudness to już ogromna zmiana i wtedy bas ściany burzy. Co masz na myśli w Magnacie- loudness? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 (edytowany) No po włączeniu funkcji loudness w MA 900 bas jest przepotężny. Edytowano 8 maja 2022 przez Lucas TECH Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 1 godzinę temu, Lucas TECH napisał: No po włączeniu funkcji loudness w MA 900 bas jest przepotężny. W calym zakresie głośności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 No wiadomo, że im głośniej tym bardziej jest to odczuwalne. Ale nawet po cichu jest go zauważalnie więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 (edytowany) Niestety zmienia nie tylko bas i robi się muza przerysowana jak na grajdołkach JBL. Wczorsj jak odbierałem zakupione słuchawki to odebrałem reklamowane lampy i zdziwko, jeszcze inne przyszły. Ruskie. Edytowano 8 maja 2022 przez Ace2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 W MR780 loudness to poprostu mid na maksa w minus.Ale dzwiek wtedy okropny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 8 godzin temu, Lucas TECH napisał: No wiadomo, że im głośniej tym bardziej jest to odczuwalne. Ale nawet po cichu jest go zauważalnie więcej. Taki loudness w wykonaniu starej szkoły, to było działanie do mniej więcej środka głośności potencjometru, gdzie był wyprowadzony odczep. Dalej już nie działało podkręcanie barwy niskich i wysokich. To było takie pasywne, podbarwienie cichego słuchania, gdzie prosty filtr RC był montowany na potencjometrze. Działało to fajnie, bo przy głośnym słuchaniu po prostu nie działał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czupakazul Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Witam wszystkich! Od wczoraj jestem posiadaczem zestawu MR780 + Tesi 561. Trwa intensywne wygrzewanie, ale mam już pewne wątpliwości. Lubię ciepły, nienatarczywy dźwięk i odpowiada mi brzmienie wokali, muzyki elektronicznej/ambientu, generalnie tego materiału, gdzie liczy się barwa. W muzyce orkiestrowej przydałoby się jednak odrobinę więcej konturowości, detalu. Chciałbym ją po prostu lepiej słyszeć. Wzmacniacz i kolumny mam spięte kablem 'Van den Hul The Wind Mk II Hybrid', który miałem w szufladzie. Dobrej klasy, nie najtańszy przewód, ale nie ma opinii przejrzystego czy jasnego, ciągnie raczej w tę samą stronę co elektronika i głośniki. Wobec tego pytania: 1. Czy zmiana kabla pozwoli zauważalnie poprawić sytuację? Chętnie wymieniłbym na coś, co skontrowałoby trochę resztę zestawu. Najlepiej tańszego. 2. Zmiana lamp? Psvane, Mullard, inne? Nie brakuje mi basu, jw, chciałbym trochę otworzyć dźwięk. 3. A może rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady tj. rozstać się z Magnatem i kupić coś mniej dociążonego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Mullard pogłębi bas i dynamikę, w moim był Psvane więc trzeba zobaczyć co siedzi i może odczekać 100 godz grania niech się ułoży. Oczywiście można zmienić wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 11 godzin temu, Czupakazul napisał: 1. Czy zmiana kabla pozwoli zauważalnie poprawić sytuację? Chętnie wymieniłbym na coś, co skontrowałoby trochę resztę zestawu. Najlepiej tańszego. Jest to nie głupi pomysł. wymień na jasne posrebrznae QED. Będzie odczuwalna różnica. Albo na Nordosta White lightening. 11 godzin temu, Czupakazul napisał: 2. Zmiana lamp? Psvane, Mullard, inne? Nie brakuje mi basu, jw, chciałbym trochę otworzyć dźwięk. Moim zdaniem tak ale dopiero jak poznasz swój system 11 godzin temu, Czupakazul napisał: 3. A może rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady tj. rozstać się z Magnatem i kupić coś mniej dociążonego? Tylko że nie Magnat tu jest problemem a raczej Indiana. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts