Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
19 minut temu, tomek4446 napisał:

Wpiąć między RME i Blazebirda , czy między Blazebirda a monobloki ? Wybieraj . :) 

W sumie to mam dwie pary :) Tyle, że jedna ma tylko 0,5m. Może być?

10 minut temu, Adi777 napisał:

Nie widziałem wiele, ale robią wrażenie.

Byłem kiedyś w galerii w Sanoku. Chętnie obwiesiłbym sobie tymi obrazami całe mieszkanie. Są niesamowite. Lepszych o takiej tematyce nie widziałem. Choć muszę też przyznać, że znawcą malarstwa nie jestem. Ani nawet miłośnikiem ;) (oprócz Beksińskiego oczywiście).

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Może być , spokojnie wystarczy między pre a monoblokami.

Hmm.. Czyli konfiguracja pozioma. Akurat ten jest zmontowany do pionowej - elementy jeden nad drugim. Nie żartuję :) - w XLRach wtyczki mają określoną orientację w gniazdach. Kabel jest ekranowany i nie wiem czy przy tak małej długości będzie chętny do skręcenia się o 180 st. No nic, spróbuję wieczorem przekręcić wtyczki na kablu (bo niestety chyba i tak dzisiaj nie uda mi się ich wysłać).

Napisano (edytowany)
37 minut temu, tomek4446 napisał:

nic nie kombinuj , mogę wpiąć między RME a pre , konfiguracja pionowa :)

Ok. Ten metrowy jest za to poziomy :) 

19 minut temu, audiowit napisał:

Jeśli Tomku można się wtrącić to lepiej gdyby Nowy78 wysłał Ci wersją kabla rca z tej serii. 

Witek, kable już są poprawnie zlutowane, jeżeli to masz na myśli. Kłopot z tymi, które kiedyś miałeś, wynikał ze złego opisu na jednym z urządzeń do których łączenia były używane (obrazek obok gniazd w Cambridge Audio z serii Azur 840). Sprawdziłem to później. Gniazda połączone są standardowo, natomiast oznaczenia obok, wg których montowałem kable wprowadzały w błąd. Niedopatrzenie ludzi w CA. W każdym razie już jest tak jak być powinno. 

Edytowano przez nowy78
Napisano

Nie, nie o to mi chodzi. Już o tym zapomniałem i nawet nie wiedziałem, że o te kable chodzi. Po prostu myślę, że u Tomka lepiej zagra rca między pre a amp. Między rme, a Firebird może być xlr.

A właśnie... swoją drogą dobrze wyczaiłem, że coś jest niehalo. Ktoś ich wcześniej słuchał?

A można teraz, jak już są poprawione zapisać się do kolejki? Jestem ich ciekaw. Trochę czasu minęło i nadal je chwalisz, więc coś w tym jest.

Napisano
3 minuty temu, audiowit napisał:

A właśnie... swoją drogą dobrze wyczaiłem, że coś jest niehalo. Ktoś ich wcześniej słuchał?

Tak, przyznaję, że Twoja to zasługa w wykryciu problemu 👍 . Inaczej nawet bym nie pomyślał, żeby to sprawdzić. Po prostu wszystkie wcześniejsze kable także łączyłem wg schematu na obudowie i przez to nie miałem porównania do kabla połączonego poprawnie. No i nikt ich wcześniej nie słyszał, żyłem więc w błogiej nieświadomości. Powinno jednak zwrócić moją uwagę to, że na XLRach miałem nawet ciszej niż na RCA :) 

12 minut temu, audiowit napisał:

A można teraz, jak już są poprawione zapisać się do kolejki? Jestem ich ciekaw.

Nie ma problemu. Zatem prześle Ci je Tomek, gdy przetestuje u siebie :)  

Napisano
7 godzin temu, audiowit napisał:

Po prostu myślę, że u Tomka lepiej zagra rca między pre a amp. Między rme, a Firebird może być xlr.

@nowy78 Piotrek , co byś nie przysłał będzie dobrze , jestem przygotowany na każdą ewentualność / zdjęcie 1 i 2/. Jak by w razie czego twoje kabelki zbytnio podbijały pasmo to mam tłumiki / zdjęcie 3/ :) 

Witek , masz rację , że między Blazebirdem a monoblokami lepsze by były IC , ale zawsze mogę sprawdzić oba XLR na Firebirdzie jak słusznie zauważyłeś . 

IMG_2540.JPG

IMG_2541.JPG

IMG_2542.JPG

Napisano

Pisałam do Marcina, tak myślę żeby przesunąć się w kolejce na późniejszy termin bo muszę najpierw podłączyć DDRC, a słabo z czasem. Zanim się z tym nie uporam szkoda wpinać nowe kabelki.

Może w takim razie pojadą teraz do @Dedal75

Napisano
6 godzin temu, Asia napisał:

Pisałam do Marcina, tak myślę żeby przesunąć się w kolejce na późniejszy termin bo muszę najpierw podłączyć DDRC, a słabo z czasem. Zanim się z tym nie uporam szkoda wpinać nowe kabelki.

Może w takim razie pojadą teraz do @Dedal75

Mogą przyjechać . Pzdr

Napisano
16 godzin temu, tomek4446 napisał:

A obraz ma być w 4 czy 8k ? Bo jak w 4k to chyba bym wygrzebał :) 

Ha, wiedziałem Tomek, że na Ciebie zawsze można liczyć. Będzie ok, a nawet lepiej że tylko 4k. Mam już dość stary toster i w 8k prawdopodobnie i tak nie pociągnie.

Napisano (edytowany)
23 minuty temu, nowy78 napisał:

I dobrze 👍 A próbowałeś może zostawić je wpięte (tak bez dotykania) na dłużej, powiedzmy ze dwa dni?

Ciężko bo wzmacniacz mam w ciągu komunikacyjnym, a żeby mi się pomieścił z kablami muszę go wysunąć, niestety u mnie sztywne RCA się nie sprawdzą 🙄

Jedna wtyczka dość ciasno wychodzi, miałem wrażenie że coś wyrwę 😉

Edytowano przez marcinmarcin