Fafniak Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 A że bywaja kable z marketu dobrze wykonane to sam sie przekonałem podczas zgrywania materiałów video po analogowych złączach. Trzeba było na szybko kupić kable które zastąpią to co kolega miał w domu. Zestaw kabli chyba thomson ma do dzisiaj . Różnice w obrazie były ewidentne (szum/zakłócenia i ostrość) - tak w takim przypadku "kable grają" - jak są źle wykonane 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Niestety sam kabelka nie pocznę gdyż nawet nie mam lutownicy. Może wypożyczę któryś z proponowanych gotowców. Obecnie posiadam te dwa i nie odbieram żadnej różnicy -ale pewnie za tanie są żeby słyszeć. Niektórzy mówią, że "hajs gra" 😉 Ps. ponieważ będę pożyczać z tego sklepu, jeśli komuś się chce rzucić okiem i wybrać dwa do testu to dzięki https://www.futureshop.co.uk/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 7 minut temu, JohnDoe napisał: Niestety sam kabelka nie pocznę gdyż nawet nie mam lutownicy. Może wypożyczę któryś z proponowanych gotowców. JohnDoe , jeżeli poważnie podchodzisz do tematu i chcesz się przekonać , jestem w stanie dzisiaj wykonać kabelek z YTDY 2x0,5 i Ci przesłać na testy , podaj tylko długość , mam tego kabelka znaczną ilość więc problem , żaden Jest to jedyny kabelek, który nie wiedzieć czemu słyszę. reszta tych co mam dzieli się na ekranowane i nie ekranowane, a więc takie które mogę wpiąć między pre a końcówką / Supra EFF-I , Naotech NEI-3002 III DIY i kabelek DIY z miedzi posrebrzanej w ekranie /i nie brumi i resztę co brumi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Podchodzę poważnie. Już któryś raz. Niestety mieszkam w UK, więc chyba nie będziemy sobie wysyłać. Wezmę coś ze sklepu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 7 minut temu, JohnDoe napisał: Niestety mieszkam w UK, więc chyba nie będziemy sobie wysyłać. Wezmę coś ze sklepu. Ok. rozumiem, a tak a'propos , a nie mógłbyś się przeprowadzić w jakieś bardziej cywilizowane miejsce gdzie już jest znana instytucja kuriera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Mógłbym. I jeśli dojdzie do twardego brexit i ten kraj zacznie padać na pysk, to rozważam taką opcję 😆 Ale nie będę tu gadać o polityce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 2 minuty temu, JohnDoe napisał: Ale nie będę tu gadać o polityce. Przepraszam , za ten wtręt o "cywilizacji" , ot taki mój niedzielny humor. Fajnie , że podchodzisz z dystansem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Nawet na sekundę nie poczułem się urażony, więc nie ma za co 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 https://www.futureshop.co.uk/analogue/rca-audio-cables/entreq-phono-rca#page=1 te drewniane są zabawne z wyglądu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Bardzo ładne 😍 ta skrzyneczka drewniana to jakieś uziemienie chyba. Nie wiem czy mi potrzebne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Dla mnie właściwy test w takim przypadku to zmiana takiego za 200PLN i takiego za 5000PLN. I tutaj jak ktoś bez patrzenia jest w stanie odpowiedzieć który to kabelek no to wtedy spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 No to lipa bo takiego za 5k PLN nie kupię choć by on nie wiem co robił. Nie powiem co 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 42 minuty temu, JohnDoe napisał: No to lipa bo takiego za 5k PLN nie kupię Mnie też się trudno do takiego rozwiązania przekonać. Ale jak pisałem może w zimę poeksperymentuję. No bo sznurek od uczciwie zrobionego kabelka odróżniam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 To pałeczki akuku sa lepsze - wystarczy je wnieśc do pomieszczenia i efekt jest już zauważalny !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Ostatnio zamontowałem półkę bambusową z ikeii z tyłu pomieszczenia i lekko zmieniło się brzmienie , bas stał się lekko bardziej "uspokojony" w ów miejscu Wg mnie nie ma co przesadzać z mega drogimi kablami , lepiej tą kasę wydać na lepszy dac , czy chociażby jakiś "uzdatniacz" prądu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 półka bambusowa poprawiła ci bas ????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Zaraz zapanuje moda na półki bambusowe do poprawy basu i stworzy się nowy jeszcze nie odkryty segment rynku . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Myślę iż książki itp. rzeczy na nich Chyba trzeba podpiąć mikrofon i sprawdzić REWem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Nie umiem doradzić który powinieneś zamówić, bo koło nich nawet nie stałem. Koledzy i tak dobrze że nie mierzycie wyżej niż 5k w tych odniesieniach. Niech Johny kupi sznurówki i porówna z tym co już ma, żeby się nie potrzebnie nie wysilać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 1 godzinę temu, Fafniak napisał: To pałeczki akuku sa lepsze Może faktycznie te pałeczki.....😁 1 godzinę temu, Pboczek napisał: Niech Johny kupi sznurówki i porówna z tym co już ma, żeby się nie potrzebnie nie wysilać. W sumie to racja bo i tak pewnie jak powie ze nie ma różnicy to usłyszy żeby poszedł do laryngologa 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Pałeczki fikumiku i inne drewienka odpuszczę. Myślę też, że testowanie "sznurówek" jest mało szlachetne i nie wzbudza zmysłów jak kabelek superduper powiedzmy za 1.5k PLN. Zależy mi na pełnych doznaniach nie tylko słuchowych. Chcę mieć tą frajdę pięknego kabla i na końcu się przekonać jak działa mój słuch i mózg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 4 godziny temu, Kubakk napisał: te drewniane są zabawne z wyglądu Kubakk Ty się nie śmiej , bo ja właśnie dzisiaj zmieniłem kabel głośnikowy i mam teraz drewniane wtyki, chyba nie zasnę , bo jak będzie zwarcie to mi paczki pójdą z dymem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 (edytowany) Porównaj powszechnie pogardzany w pewnych kręgach interkonekt klotz za pięć dych z dowolnym za pięć stów. Dziesięciokrotna różnica w cenie powinna spowodować "kolosalną" różnicę w dźwięku Edytowano 25 sierpnia 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Ohhhh była przecież wojna sommer vs klotz o ile dobrze pamiętam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 3 godziny temu, JohnDoe napisał: Pałeczki fikumiku i inne drewienka odpuszczę. Myślę też, że testowanie "sznurówek" jest mało szlachetne i nie wzbudza zmysłów jak kabelek superduper powiedzmy za 1.5k PLN. Zależy mi na pełnych doznaniach nie tylko słuchowych. Chcę mieć tą frajdę pięknego kabla i na końcu się przekonać jak działa mój słuch i mózg. Wytypuje dwa.... https://www.futureshop.co.uk/tellurium-q-black-rca-interconnect będzie o milimetr głośniej, od dotychczasowego RCA, oraz wszystkiego więcej (bas,średnie,góra) https://www.futureshop.co.uk/nordost-blue-heaven-ls-interconnect-pair szybki, ale krótszy bas i bardziej płytki, rozjaśniona góra, wpływa na średnie, które są lekko sterylne. Dwa różne kable......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts