Pazi1980 Napisano 18 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2020 Witam! Potrzebuję pomocy w kwesti zakupu wzmacniacza do kolumn 4 om. Wzmacniacz będzie podpięty do gramofonu przez przedwzmacniacz. W Poprzednim wzmacniaczu spaliły się końcówki mocy. Preferuję czysty i jasny dzwięk i czystym fajnym basem i nasyconym brzmieniem. Wzmacniacz musi mieć sporo mocy bo kolumny spore. Cena do 3000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2020 Jakie to kolumny? Oprócz tego, że czteroomowe.... Wzmacniacz nowy, czy również używany może być? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 Napisz więcej informacji takich jak obecnie posiadane kolumny, wielkość pomieszczenia. Bez tych informacji niestety nie jesteśmy w stanie pomóc, a nie chcemy naciągać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 19 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 Pokój 46m2, kolumny maudio hts 501 4om, posiadam też drugi zestaw kolumn heco aurira 700 w konfiguracji 5.0.Wzmacniacz może być używany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 21 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Nikt nic nie doradzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Stawiałbym w tym przypadku na Onkyo 686 jeśli miałby to być amplituner wielokanałowy lub na Onkyo 8390 jeśli tylko do stereo. Nie jest to sprzęt analityczny ale posiada spory zapas mocy, który spokojnie poradzi sobie z Twoimi kolumnami. Zapraszam do kontaktu z nami w sprawie wyceny poszczególnych wzmacniaczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 A skąd tu się pojawiła propozycja Onkyo 686??????? Przecież tu chodzi zdecydowanie o stere. Onkyo 8390 dobry sprzęt ale tu chodzi o czysty wzmacniacz w kwocie do 3k gdzie znajdziemy bez problemu konstrukcję lepsze. NAD 356BEE, XIDNAK 06 czy Cyrus ONE To z nowych Z używanych Roksan Caspian 1 wersji. Pozdrawiam i zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Może błędnie zrozumiałem wcześniejszą wiadomość i do zestawu Heco 5.0 masz już amplituner i szukasz jedynie wzmacniacza stereo do maudio. Jeśli lubisz dynamiczne brzmienie to Cyrus ONE Lub Yamaha as701. Jeśli chciałbyś cieplejszy charakter to Nad c356bee lub Audiolab 6000a. Wspomniany xindak 06 nie posiada przedwzmacniacza gramofonowego i oferuje jedynie 2 wejścia analogowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Proszę bardzo, najmocniejszy w swojej cenie https://sklep.rms.pl/advance-acoustic-x-i90-xi90-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-90w-z-przetwornikiem-cyfrowo-analogowym-dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Nad c356 to bardzo dobre rozwiązanie w tym przedziale cenowym. Wystarczającą moc, dobra dynamika oraz cieplejsze brzmienie. Jeżeli coś jaśniejszego to Yamaha 701 bardziej szczegolowa w porównaniu z nadem. Nic tylko przesłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Dnia 18.01.2020 o 19:43, Pazi1980 napisał: Witam! Potrzebuję pomocy w kwesti zakupu wzmacniacza do kolumn 4 om. Wzmacniacz będzie podpięty do gramofonu przez przedwzmacniacz. W Poprzednim wzmacniaczu spaliły się końcówki mocy. Preferuję czysty i jasny dzwięk i czystym fajnym basem i nasyconym brzmieniem. Wzmacniacz musi mieć sporo mocy bo kolumny spore. Cena do 3000 zł Arcam A29 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Podtrzymuję Caspian MK 1. Czyste jasne brzmienie. Arcam był u kolegi @Pumpurek można wypożyczyć do domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Pazi został tak zbombardowany propozycjami że z Dnia 21.01.2020 o 18:50, Pazi1980 napisał: Nikt nic nie doradzi? postanowił teraz siedzieć już cicho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 23 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Bardzo dziękuję za informacje.Muszę poczytać trochę o tych propozycjach bo nie mam gdzie odsłuchać. Zawsze kupuje sprzęt w ciemno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Kupowanie sprzętu w ciemno jest trochę słabe i ryzykowne bo nigdy idealnie nie dobierzesz go pod siebie i swoje wymagania. Więc może czasem warto się poświęcić i zrobić parę kilometrów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 1 godzinę temu, Pazi1980 napisał: Bardzo dziękuję za informacje.Muszę poczytać trochę o tych propozycjach bo nie mam gdzie odsłuchać. Zawsze kupuje sprzęt w ciemno. No to nie kupuj w ciemno tylko jak nie chcesz nigdzie jechać na odsłuch to wypożycz od nas na odsłuch domowy. To już nie będzie w ciemno. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 1 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 Witam! Po krótkim namyśle kupiłem cyrus one. Wzmacniacz posiada wejście av bypass do integracji z kinem domowym. Czy ktoś wie z jakim wejściem w amplitunerze onkyo nr696 av bypass połączyć?Obydwa wzmacniacze posiadają też wyjścia preout Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 6 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Dnia 1.02.2020 o 10:24, Pazi1980 napisał: Witam! Po krótkim namyśle kupiłem cyrus one. Wzmacniacz posiada wejście av bypass do integracji z kinem domowym. Czy ktoś wie z jakim wejściem w amplitunerze onkyo nr696 av bypass połączyć?Obydwa wzmacniacze posiadają też wyjścia preout Ładnie gra z heco aurora 700 nasycony czysty dzwięk z extra basem który jest czysty i nie męczy. Łącząc pre out onkyo z av cyrusa nie ma reakcji. Czy ktoś integrował go z kinem domowym?W instrukcji cyrusa jasno napisano żeby połączyć preout front LP z av cyrusa. Odtwarzacz cd podpinałem po analogu i do cyrusa i onkyo i nadal komponenty się nie mogą połączyć? Czy ktoś próbował takiego połączenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Onkyo 696 wychodzisz Front PRE OUT. Jeszcze sie tym nie bawilem ale zwroc uwage na to: Gniazdo PRE OUT ma 3 funkcje - PRE OUT - Line OUT do zone 2 - Line OUT do zone 3 Więc na 100% trzeba wybrac w opcjach która opcja Cie interesuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 A ja się cieszę, że jest kolejny zadowolony właściciel Cyrusa 😁. W innym wątku już napisałem jak należy postąpić z uruchomieniem tego wzmacniacza w trybie końcówki mocy, jak się okazuje to wcale nie takie proste 😋. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazi1980 Napisano 8 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 20 godzin temu, seba3002 napisał: A ja się cieszę, że jest kolejny zadowolony właściciel Cyrusa 😁. W innym wątku już napisałem jak należy postąpić z uruchomieniem tego wzmacniacza w trybie końcówki mocy, jak się okazuje to wcale nie takie proste 😋. Dzięki! Pana rady pomogły. Sprzęt działa jak należy. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 Cieszę się, że mogłem pomóc 🙂. Rady nie są moje a wynikają z niejasnej angielskiej instrukcji, która wyjaśnił mi przemiły Pan z s4home. I z tego co widzę z Nika to jesteśmy prawie rówieśnikami (ja jestem rocznik 77) więc to Pan jest niepotrzebne. Poza tym na forum raczej obowiązuje zwrot "kolega" 😁. Pozdrawiam i życzę miłych odsluchow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts