Matt M Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 6 godzin temu, S4Home napisał: To ludzie szarpią się o MQA a Ty słuchasz po BT To najgorsze możliwe źródło. a niech szarpią . może to warto poczytać http://hd-opinie.pl/12723,audio,zasiac-ferment-czesc-ii-biznes-jak-zwykle.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Podpisuje sie pod tym artykulem.Robi sie z nas coraz czesciej idiotow i wciska kit.A najgorsze jest to ze nasze mozgi sa podatne na takie chwyty.Wydaje sie nam ze slyszymy...a tak naprawde sami siebie robimy w wala...Ale jak kiedys napisalem-kazdy ma prawo wywalac swoje wlasne pieniadze w bloto i nikt tego zabronic nie moze.I kazdy ma prawo do wlasnych opinii chocby dla reszty swiata bylo to totalnym szalenstwem....Na cale szczescie ja sie z tego wyleczylem😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 lutego 2020 Na forum macie oficjalnego dystrybutora Yamahy na Polskę - Top Hi-Fi. Na pewno w końcu się tu wypowiedzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 20 godzin temu, Matt M napisał: a niech szarpią . może to warto poczytać http://hd-opinie.pl/12723,audio,zasiac-ferment-czesc-ii-biznes-jak-zwykle.html Nie warto się szarpać o MQA, ale słuchanie Tidala przez bluetooth to przegięcie w drugą stronę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Dokładnie tak. Ja też nie patrze czy mam napis MQA czy słucham DSD względem FLAC. Mam dwei płyty i szczerze ??? Spodziewałem się kosmosu którego nie ma. To bańka która jest nam pompowana. Ale jak kolega pisze wyżej. Tracisz. I BT nie puści Ci pełnego HiFi a do tego ma ograniczoną dynamikę. Ale to Twój sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farciarz Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 (edytowany) Witajcie ponownie. Moja 803 znów nie ma połączenia przez MC. Jak u was teraz to wygląda? Może ktoś to teraz sprawdzić? Wywaliło mnie z tidal - chce dane logowania, jak się loguje to wyskakuje ,,nieoczekiwany bład" po przełaczeniu na net radio też nic sie nie dzieje . Aplikacją mogę włączyć i wyłączyć 803, zmieniać źródła i to tyle. Problem zaczą sie od około września zeszłego roku, a sprzęt mam juz 2 lata Edytowano 15 lutego 2020 przez Farciarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Potwierdzam.Kolejny raz problemy z MC.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johan Napisano 15 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 35 minut temu, T Z6 napisał: na godz. 14,50 problemów z MC ciąg dalszy potwierdzam. problemy z mc. wszystko działa poprzez mconnect Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Dzisiaj nastapilo u mnie ostateczna przesiadka na Spotify. Kupilem premium i skonczylem sie cackac z tym multicastem. Minusy multicasta, ktorych nie udalo mi sie rozwiazac to: - strasznie mulaste dzialanie w polaczeniu z Tidal. Mozolne wczytywanie playlist, ktore na apce wczytuja sie blyskawicznie - problemy z logowaniem - brak bezposredniego wsparcia dla apki ktora badz co badz ma najwieksza obecnie biblioteke - brak przewijania w utworach Plusy: - gdy podgladne jakosc zrodla podawanego do wzmaka to jednak jest FLAC.... w SPOTIFY "jedynie" PCM 44Khz Wymienione wyzej przeze mnie problemy spowodowaly ze dzisiaj w koncu sie wkurzylem i sprobowalem czegos innego. Nie moglem sie zalogowac a jak zalogowalem to nie bylo listy a za drugim razem musialem czekac wieki az wszystko sie wczyta Mam w miare swiezego smarta wiec powinno smigac. Zainstalowalem z ciekawosci Spotify i co widze.... mozna kliknac gdy sie ma Premium zeby bezposrednio wysylac do wzmaka oO. Wykupilem premium w promo za 9.99e za 3 miechy. Ciezko bylo porownac bezposrednio do Tidal bo dzialal jak dzialal. Jakiez moje zdziwinie hehe gdy apka Spotify smiga az milo, wszystko jakos przyjazniej niz w Tidal, choc bardzo podobnie. Tylko ta jakosc PCM 44Khz. Jak sie udalo przelaczyc na Tidal z Musiccast to niesttey ale slyszalem roznice Przez BT leci SBC 48 Khz Tidal: FLAC (mam Mastera) Spotify: PCM 44 Khz Niestety ale to chyba najprostszy sposob chyba jak ktos ma wzmaka Yamahy. Zainstalowac Spotify Klocek: Yamaha RN-602 Kolumny: Dali 104 kabel: miedziany beztlenowy Dnia 11.02.2020 o 09:48, marecki napisał: Nie warto się szarpać o MQA, ale słuchanie Tidala przez bluetooth to przegięcie w drugą stronę. Pewnie, leci jako SBC 48 Khz jaki by to nie byl "master" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farciarz Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Właśnie poszło.... do następnego razu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Jesli dobrze licze to od poczatku roku to juz 3 lub 4 zawiecha na kilka ladnych godzin.A mamy dopiero 15 lutego....😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomigr Napisano 16 lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 lutego 2020 Witam. R-N803d soft 1.16 , internet LTE , aktualnie pakiet Tidal za 20 zł. U mnie działa tak: Nie obserwuję problemów. Myślę że przyczyna jest nie po stronie musiccast tylko w autoryzacji danych logowania na serwerze Tidal, z DNS, portami , czasem dostepu słowem z siecią. U mnie na LTE śmiga. Mieszkam poza miastem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 No właśnie u mnie też wczoraj śmigało. nie siedzę na forum w weekend więc nie widziałem tego postu. Przy następnym razie wyślijcie mi PW to postaram się szybciej to sprawdzić. Ktoś pisał globalnego maila do Yamaha europe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Pewnie nikt nie pisal do Yamahy.I napewno to nie jest problem sieci u niektorych osob.DNS, porty itp...to nie to.Skoro tylko raz na jakis czas wystepuje problem na kilka godzin u sporej ilosci osob to znaczy ze sa klopoty z MC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 To też nie wykluczone. Myłsąłem bardziej o napisaniu do nich pod kątem pytania a nie pretensji. Może szykują jakaś dużą łatkę? Dlaczego tak sie dzieje. I czy jeśli wiedza o problemie mogli by zrobić na globalnej stronie jakiś update o tym. Myślę że gdyby taki komunikat uczciwie się pojawiał to nikt by zastrzeżeń do nich nie miał. "Trwają prace nad przygotowaniem dla Was wydajniejszej aplikacji. Dzisiaj miedzy burą a jakąś mogą nastąpić przerwy w działaniu MC" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 To jako branza napisz do nich ze np klienci sa zaniepokojeni czestymi problemami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Nie wiem czemu nikt nie wspomnial o MConnect. Wczoraj zainstalowalem. Wszystko idealnie smiga, Leci FLAC albo MQA normalnie, bez problemu, bez zacinek. Wszystko sie ladnie wczytuje. Ten Multicast to jest jakas porazka. Ten Mconnect juz prawie wyglada jak dedykowana apka z funkcjonalnoscia. Musiccast to jakas pomylka programistow na modłe lat 90. Sorry jesli urazilem jakichs fanatykow tej apki ale jesli ktos uzywa Tidala, to jest to straszna bieda na tej apce... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Też to ostatnio testuję. Fajna opcja i alternatywa. Natomiast nie rozwiązuje to kwestii co robi z apka Yamaha. Cała ideologia multiroomu music cast im przez to padnie. Ale to nie mój problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 W sumie to tez nie moj problem ale mysle ze mocno ich cisna userzy bo Yamaha dosyc popularna i kurcze... no powinno to po prostu dzialac A co do Mconnecta. To w koncu od zakupu, czyli ponad miesiac, tak naprawde w pelni sie ciesze z tego sprzetu kiedy widze ze to ladnie zasuwa. Polaczenie Tidal ktory mam Master i wzmak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johan Napisano 20 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 Dnia 10.02.2020 o 15:06, T Z6 napisał: Podpisuje sie pod tym artykulem.Robi sie z nas coraz czesciej idiotow i wciska kit.A najgorsze jest to ze nasze mozgi sa podatne na takie chwyty.Wydaje sie nam ze slyszymy...a tak naprawde sami siebie robimy w wala...Ale jak kiedys napisalem-kazdy ma prawo wywalac swoje wlasne pieniadze w bloto i nikt tego zabronic nie moze.I kazdy ma prawo do wlasnych opinii chocby dla reszty swiata bylo to totalnym szalenstwem....Na cale szczescie ja sie z tego wyleczylem😄 Po kilkutygodniowym odsłuchu poprzez mconnect na Yamaha R-N602 stwierdzam co następuje: Szybkość bardzo dobra i płynna zmiana w ramach aplikacji, Gapless do odsłuchu koncertów ( brak powoduje lekkie zdenerwowanie podczas słauchania)+ W stosunku do MusicCast wypada naprawdę dobrze, ale żeby być uczciwym trzeba zaznaczyć, że też ma swoje minusy: praktycznie niezauważalna różnica pomiędzy gęstymi plikami, a zwykłym FLAC 16 /44,1 oszczędzanie baterii w telefonie przy odsłuchu Zaznaczam, ze łaczę amplituner poprzez kabel sieciowy (CAT 8,1) na głośnikach Klipsch RP-250F Odsłuch na TIDAL HiFi w pomieszczeniu ok 15m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.d Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Witam Odświeżam temat. Musicast i niedziałający Tidal. To jakaś porażka mimo wczorajszej aktualizacji amplitunera RX d485 do softu 4.31 tidal nie chce się logować tzn wyświetla się info logowanie do konta przebiegło pomyślnie i na tym koniec. Inne np. radio internetowe czy spotify działają. Tidal na kompie działa też ok. Czy Yamaha zajmie się tą sprawą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Radziszewski Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 21 minut temu, Marek.d napisał: Witam Odświeżam temat. Musicast i niedziałający Tidal. To jakaś porażka mimo wczorajszej aktualizacji amplitunera RX d485 do softu 4.31 tidal nie chce się logować tzn wyświetla się info logowanie do konta przebiegło pomyślnie i na tym koniec. Inne np. radio internetowe czy spotify działają. Tidal na kompie działa też ok. Czy Yamaha zajmie się tą sprawą? Jest chyba jakaś awaria, u mnie też nie działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Radziszewski Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 (edytowany) Dziękuję wszystkim za polecenie aplikacji mconnect, właśnie testuję i wszystko wskazuje na to że porzucę MusicCast. Pytanie do użytkowników mconnecta, czy warto wykupić płatną wersję czy wystarczy wersja Lite? To tylko pozbycie się reklam czy w wersji płatnej jest więcej funkcjonalności? Edytowano 10 lutego 2021 przez Robert Radziszewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Dziś wystąpiły problemy z odtwarzaniem Tidala przez aplikację Musiccast. Wkradły się błędy (po nowej aktualizacji), które przeszkodziły w działaniu systemu. Według zapewnień, szybko ma być to poprawione i przywrócone do "normalności". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 2 godziny temu, Robert Radziszewski napisał: Jest chyba jakaś awaria, u mnie też nie działa. U mnie tak samo konto do logowania nie znika pomimo zalogowania na tidala w mc. Natomiast apka tidala działa bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts