Kubad Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Tidal nie działa ale chociaż meczyk w tv można obejrzeć ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Jak to jest ze z głupim CCA nie ma takich jaj i działa zawsze 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 49 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Według zapewnień, szybko ma być to poprawione i przywrócone do "normalności". Czy coś słychać o Tidal Connect? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomigr Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Problem jest po aktualizacji apki android. Wylogował o z Tidal i nie pozwala ponownie. Potwierdzam ma głośnikach Musiccast 20 , Pianocraft 670 i Ampli RN. Na szczęście jest Chromecast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 Ja zaktualizowałem apkę. Apka zaktualizowała AVRa. Teraz mam Tidala na MusicCast/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 41 minut temu, tomigr napisał: Problem jest po aktualizacji apki android. Nie prawda przed aktualizacją miałem ten sam problem myślałem że aktualizacja pomoże. Po aktualizacji jednak był ten sam problem z tidalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomigr Napisano 10 lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 36 minut temu, Kubad napisał: Nie prawda przed aktualizacją miałem ten sam problem myślałem że aktualizacja pomoże. Po aktualizacji jednak był ten sam problem z tidalem. Przepraszam. Faktycznie. Wczoraj miałem aktualizacje firmware głośników i zapakowałem zaległa aktualizacje Musiccast. Mogłem źle zrozumieć problem. Natomiast w tej chwili pobrałem kolejna aktualizacje android i działa. Tidal wymaga logowania ale odbywa się przez serwis tidal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Gołębiowski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 U mnie problem polegał na tym że nie było widać pól do wpisywania konta i hasła - widoczny był tylko przycisk Logowanie, na którym klikałem ale to nic nie powodowało. Pomogło przytrzymanie tego przycisku, co spowodowało otwarcie strony TIDAL'a z logowaniem- na niej się zalogowałem i w musiccast już jestem zalogowany i tidal działa. Zauważyłem że nie działają kolejki i dodawanie do playlist ale to już inny problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Gołębiowski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 U mnie problem był taki ze w ustawieniach konta TIDAL, byłem wylogowany. Brakowało pół do wpisywania konta i hasła-tylko przycisk Logowania, który jak klikałem nic nie powodował. Pomogło przytrzymanie tego przycisku co spowodowało otwarcie strony TIDAL z logowaniem. Tu się zalogowałem i działa. Zauważyłem że nie mozna dodawać do playlist i nie pokazuje się to co jest w kolejce, ale to inny problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.d Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 12 godzin temu, Robert Radziszewski napisał: Jest chyba jakaś awaria, u mnie też nie działa. Już działa. Poprawili aplikację MusicCast na telefon. Trzeba ją zaktualizować i zmienili w niej sposób logowania do Tidal. Na razie jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Radziszewski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 1 godzinę temu, Marek.d napisał: Już działa. Poprawili aplikację MusicCast na telefon. Trzeba ją zaktualizować i zmienili w niej sposób logowania do Tidal. Na razie jest ok Porzuciłem MC na dobre. Posłuchałem rad na forum i zainstalowałem aplikację mconnect na telefonie. Obsługa prawie jak aplikacji no i najważniejsze, jest MQA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomigr Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Ja posiadam kolekcję ok 500 GB zgranych płyt lub zakupionych. Wszystko na NAS QNAP śmiga po sieci domowej. Dzieci mogą odtwarzać bajki. My muzykę. Aplikacja Yamahy wystarcza i w ten sposób po włączeniu utworu można wyjść np. z domu a ktoś inny przejmie kontrolę na głośnością czy zmiana utworu lub stacji radiowej. Utworów się słucha a nie przewija. Mam cztery Yamahy i da się to ogarnąć tylko MC bo telefon jest pilotem a w innym przypadku byłby urządzeniem serwerem DLNA lub Chromecast. Trzeba zdać sobie sprawę że tak globalne ogarnięcie tematu uniwersalności sterowania wielu urządzeń własnych z różnych lat produkcji w połączeniu z wieloma wersjami androida które każdy z nas ma, jest nielada wyzwaniem. Popełnili błąd i aktualizacja zarówno odbiorników jak i apek zmieniająca formę autoryzacji Tidal (bo pewnie tak chciał sam Tidal) nie zadziałała poprawnie. Ale błąd szybko naprawili. To jest wsparcie. Możliwe że zmiana ta może przynieść w przyszłości inne zmiany na lepsze w zakresie funkcjonalności systemu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) Mnie dziś wywaliło z tidala na musiccast i pomimo aktualizacji apki yamahy nic nie da się zrobić.Ale co ciekawe wywaliło mnie też z aplikacji na Androida.I brak możliwości ponownego logowania.Wczoraj było ok a dziś nic już nie działa.Ech...... Edytowano 11 lutego 2021 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Downdetector możesz sprawdzić Większości nie działa właśnie tidal, problem z logowaniemWysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Tak ,dzisiaj wszyscy mają problem z Tidalem ,nie można się zalogować ,gdy zawsze odbierał bez logowania. A próbowaliście z aplikacją mconnect?Yamaha podobno z nią działa ,najpierw zainstalować wersję life a jeśli będzie ok to przejść na normalny mconnect za 3,50 euro .Ładnie wyświetla z jaką jakością leci muzyczka.No ale trzeba będzie poczekać aż Tidal zacznie chodzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 9 minut temu, JaZz napisał: A jak wygląda to zamulanie bo u mnie co prawda z Arcamem chodzi super . Może przez reklamy w płatnej wersji ich nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johan Napisano 11 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: A jak wygląda to zamulanie bo u mnie co prawda z Arcamem chodzi super . Może przez reklamy w płatnej wersji ich nie ma. tak. U mnie problemy z Tidalem na Onkyo TX 8390 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 3 minuty temu, Johan napisał: tak. U mnie problemy z Tidalem na Onkyo TX 8390 Dzisiaj chyba wszyscy mają problemy z Tidalem ,nie chodzi mi na niczym i nie da się zalogować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) 55 minut temu, JaZz napisał: Wolno chodzi, bardzo długa reakcja na zmianę utworu itd. Moim zdaniem porażka. Na dodatek wczoraj jak skończył się track to następny już nie leciał, ale to może przez te "chwilowe" problemy. Akurat w tym bodaj Mconnect się różni od Musiccasta, że aby cały album leciał to trzeba sobie go najpierw dodać do "Queue", w przeciwnym razie odtwarzany będzie tylko ten jeden wybrany utwór. U mnie również jakoś nie chodzi to ultra płynnie, ale jednak lepsze to od niedziałającego w ogóle Tidala na Musiccaście, tzn. dzisiaj się udało już zalogować. Edytowano 11 lutego 2021 przez rabboni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, rabboni napisał: Akurat w tym bodaj Mconnect się różni od Musiccasta, że aby cały album leciał to trzeba sobie go najpierw dodać do "Queue", w przeciwnym razie odtwarzany będzie tylko ten jeden wybrany utwór. U mnie również jakoś nie chodzi to ultra płynnie, ale jednak lepsze to od niedziałającego w ogóle Tidala na Musiccaście, tzn. dzisiaj się udało już zalogować. Jeśli masz album dodany w Tidalu to nie musisz go dodawać w mconnect ,wchodzisz najpierw w Play to wybierasz skąd ma iść muzyka ,później klikasz w Browser i wybierasz Tidal i dalej w 3 poziome kreski u góry i dalej sobie wybierasz My Favorites lub My Playlist zależy co chcesz słuchać.Jak album to z My Favorites trzeba wybrać Albums ,po wybranu albumu tylko kliknąć w ikonkę play pod albumem i leci cały album od razu. Mnie normalna wersja Mconnect super chodzi bez żadnego mulenia i wyświetla wszystkie dane z jaką jakością idą nagrania. Edytowano 11 lutego 2021 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 31 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Jeśli masz album dodany w Tidalu to nie musisz go dodawać w mconnect ,wchodzisz najpierw w Play to wybierasz skąd ma iść muzyka ,później klikasz w Browser i wybierasz Tidal i dalej w 3 poziome kreski u góry i dalej sobie wybierasz My Favorites lub My Playlist zależy co chcesz słuchać.Jak album to z My Favorites trzeba wybrać Albums ,po wybranu albumu tylko kliknąć w ikonkę play pod albumem i leci cały album od razu. Mnie normalna wersja Mconnect super chodzi bez żadnego mulenia i wyświetla wszystkie dane z jaką jakością idą nagrania. Rozumiem, być może to z powodu, że wyszukiwałem pojedynczy utwór a nie album zapisany jako ulubiony w Tidal. Tak czy inaczej być może wersja płatna działa jakoś stabilniej, może warto będzie to przetestować, do tej pory korzystałem jedynie z Lite. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) 10 godzin temu, Marek.d napisał: Już działa. Poprawili aplikację MusicCast na telefon. Trzeba ją zaktualizować i zmienili w niej sposób logowania do Tidal. Na razie jest ok Potwierdzam wszystko działa, nawet wyszukiwanie stało się jakieś płynniejsze. Edytowano 11 lutego 2021 przez Kubad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 U mnie w Node2i Tidal działał dziś bez problemu, ale z głośnikiem Music Cast 20 był zawsze problem. Też zaktualizowałem apkę, potem sprawdzę, czy jest lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Payek Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 U mnie przez całą środę i dziś do wczesnego popołudnia był problem z logowaniem do Tidala na wszystkich urządzeniach (Yamaha 803 iPhone, telefon z androidem i lap z Win 10), więc wydaje mi się, że to szerszy problem niż MC. Pewną podpowiedzią może być "service uavailable" przy próbie logowania z iPhona. Teraz wszystko działa bardzo dobrze, a najbardziej widoczną zmianą było logowanie przez stronę Tidala. Mam nadzieję, że to zapowiedź "pełnej" obsługi serwisu. Przy okazji pytanie - czy mConnect "odpala" streaming na urządzeniu i robi za pilota, czy działa na telefonie i streamuje muzykę do urządzenia (i musi na telefonie chodzić w tle)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 i w końcu w MusicCaście pojawiły się MyMixy, które były w innych aplikacjach tylko nie w MC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts