mtkg Napisano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 No dokładnie ma wiedzę. Szkoda że ten wzmacniacz trochę kosztuje no ale lampy i trafa tanie nie są. Do tego obudowa (choć to bym może sobie wydrukował na drukarce 3D) no i przedwzmacniacz gramofonowy jego projektu, też na lampach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Dobre rzeczy kosztują niestety! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 41 minut temu, mtkg napisał: Reduktor Szumu zbudował własny wzmacniacz lampowy i gdzieś przez myśl mi przeszło żeby taki kupić i złożyć. W kwestii budowy wzmacniaczy polecam się zwrócić do kolegów @MariuszZ / lampa/ lub @nowy78 / tranzystor/. Oprócz A-400 do gramofonu mogę polecić https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-nad-3020i-9484689712 Podtrzymuje też opinie Elektrona6 , stare wzmaki są w pełni naprawialne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Naprawa owszem tylko coraz trudniej o dobrego elektronika i żeby jeszcze cenowo był przystępny! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 W przypadku starego NAD-a generalny przegląd wydaje się nieodzowny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek001 Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Dnia 24.08.2020 o 15:13, mtkg napisał: Cześć, jestem nowy na forum także witam wszystkich:) Chciałbym wejść w świat muzyki słuchanej z czegoś innego niż głośniki komputerowe i miniwieża. Na początek wzmacniacz stereo i głośniki a w przyszłości gramofon (także wzmacniacz musi mieć wejście gramofonowe). Odtwarzacz CD mam Pioneera. Słucham roca, pop, hip-hop, muzyka elektroniczna. Lubię dobry bas. W załączeniu przesyłam plan pomieszczenia w którym ów sprzęt będzie użytkowany. Niestety jest to niewielki pokój ok 8,5 m2 i z racji tego nie ma za wiele miejsca i możliwości rozłożenia sprzętu. Głównie siedzę przy biurku bo przy nim pracuję także z tej pozycji będzie odsłuch. Na planie KL - kolumna lewa będzie stała na podstawce ewentualnie na jakiejś komodzie, KP - kolumna prawa będzie stała na biurku. Odstęp między kolumnami wyniesie ok 2 m. Ewentualnie mogę przesunąć biurko w lewo i pod okno wstawić kolumnę (mam na myli podłogówki tylko w tak małym pomieszczeniu to chyba mija się z celem). Gdzieś kiedyś wyczytałem, czy usłyszałem, że każdy sprzęt audio zagra tak dobrze jak dobre ma kolumny. Jeśli to prawda (a coś w tym jest) to lepiej zainwestować więcej w kolumny niż we wzmacniacz? Budżet: hmm no nie chcę za dużo wydawać, jestem elastyczny ale wolałbym sprzęt z dolnej półki, max 3000 zł na wzmacniacz i kolumny wystarczy? https://www.avtest.pl/zestawy-glosnikowe/item/1014-klipsch-heritage-the-sixes I nic więcej nie potrzebujesz 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Jeszcze w jego ceni polecam Harmana HK 680 i Denona PMA 860 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 26 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Dzisiaj chcę się wybrać do jednego-dwóch salonów i posłuchać trochę sprzętu. A takie podstawowe wzmacniacze jak np. Pioneer A-10AE, Yamaha A-S201, Onkyo A-9110 są warte uwagi? Są w miarę tanie więc zostaje więcej na głośniki i do tego dobrać właśnie jakieś monitory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 26 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Oki byłem w dwóch salonach. Na odsłuch trzeba się umówić, także to jeszcze przede mną ale na szybko zaproponowano mi jakieś zestawy. Salon 1: NAD C316BEE V2 + Pylon Audio Pearl Monitor. Ten zestaw mieści się w zakładanym budżecie. Salon 2: Denon PMA-600NE + Monitor Audio Bronze 6G 100. Ten zestaw wykracza poza budżet o 600 zł. W salonie 1 zapomniałem dodać że lubię dobry bas, więc dobór głośników może byłby inny. Ale odsłuchy różnych kombinacji jeszcze przede mną więc jeszcze zobaczymy co się z czym je. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Nad 316 V2 jest ok. Ale nie bój się używanych wzmacniaczy. No to inna liga niz te które teraz wymieniłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 No właśnie mocno się zastanawiam nad używanym np. Pioneer A-400 czy NAD 3020(i). Tylko pewnie przydałoby się je przejrzeć po zakupie. Jest tu na forum jakiś magik który zajmuje się naprawą sprzętu RTV? Do tego monitory, tu też pytanie nowe czy używane i może od razu bym gramofon kupił. Gramofon to już na bank chcę używany ale to już pewnie w sekcji gramofonowej muszę poczytać i popytać co warto kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Pioneer A-400 i NAD 3020(i) to zupełnie inne wzmacniacze i warto zastanowić się nad tym które brzmienie wolisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Tylko że nie słyszałem ich na żywo więc tu chyba będzie zakup w ciemno. To często sprzedają osoby prywatne więc nie można kupić obu, posłuchać i któryś oddać. Jest jeszcze NAD 3240PE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Tak się zastanawiam żeby w budżecie 3000 zł zmieścić się z zakupem wzmacniacza, monitorów i gramofonu tak licząc po ok 1000 na każde urządzenie (kolumny za parę). Gramofon to na bank używany. NAD 3020 (z literką e lub i) chodzą po ok 1200 zł (coś tam może da się utargować), widziałem też NAD 3240PE za 900 albo Rotel RA-10 też za 900. A takie monitory jak Tannoy Mercury M2 za ok 700-750 zł albo Monitor Audio Bronze BR za ok 850-900 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 (edytowany) Napisz czego oczekujesz do Pumpurek on ma dużo dobrego sprzętu coś dobierze łącznie z kablami! https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/gramofony-gramofony-20078 https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/kolumny-glosnikowe-stereo-302997 https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/wzmacniacze-i-pokrewne-wzmacniacze-257182 Edytowano 28 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Już powoli mam mętlik w głowie. Co do czego dobrać. Samochód było łatwiej kupić :) To najpierw wybrać wzmacniacz a potem dobierać do niego kolumny? NAD C316BEE V2 np. z ekspozycji? Monitory Jamo S 803? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Samochód nie jest łatwiej kupić!! Napisz do Pumpurek masz dobry sprzęt jest na tym forum zobacz co ci zaproponuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 31 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Oki napisałem do Pumpurek zobaczymy co doradzi. Co do samochodu to w moim przypadku było łatwiej Kurcze, dzisiaj mam urodziny i właśnie miałem sobie sprawić prezent (to będzie prezent od żony) w postaci nowego (nowego bądź używanego) sprzętu a tu mętlik w głowie, co kupić żeby cieszyć się z dobrego brzemienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Żyj nam 101 lat 🎂 może Żoneczka ma jeszcze jakiś prezencik dla ciebie 😉 Sprzęt dojedzie i będzie grał jak marzenie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 31 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Coś pewnie ma dla mnie bo o tym sprzęcie audio to jeszcze nie wie Dla mnie to będzie prezent a dla niej niespodzianka hahaha. Jak już będę wiedział co dokładnie kupuję to jej powiem, bo tak to będzie że sam nie wiesz co chcesz to po co ci to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 (edytowany) 6 minut temu, mtkg napisał: Jak już będę wiedział co dokładnie kupuję to jej powiem, bo tak to będzie że sam nie wiesz co chcesz to po co ci to Ja ze swoją (wife 😉 ) mam o tyle dobrze że nie wnika co ja kupuję że sprzętu audio nawet kolory kolumn jej pasują 👍 Ciekaw jestem co Ci Pumpurek zaproponuje? Edytowano 31 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtkg Napisano 31 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Ja się pewnie nasłucham (żony), że po co ci to ale w końcu jakoś przejdzie Z drukarką 3D też tak było a jak sam zaprojektowałem i wydrukowałem zbieracz deszczówki to byłem bohaterem domu Może kupie jakieś kolumny w kolorze białym to jeszcze mnie pochwali No ale dobra bo trochę odbiegamy od tematu a nadal nie wiem co kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2020 Żony tak mają że gadają 😉 Poczekaj co ci zaproponuje Pumpurek! U mnie od soboty gra: SMSL Q5 PRO + ELAC BS 123 + CHROMECAST AUDIO uwierz mi tynk ze ścian leci 😉 Cenowo wyszło mnie 1500 Czysto detalicznie pięknie jest!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Dnia 28.08.2020 o 13:52, mtkg napisał: Już powoli mam mętlik w głowie. Co do czego dobrać. Samochód było łatwiej kupić To najpierw wybrać wzmacniacz a potem dobierać do niego kolumny? NAD C316BEE V2 np. z ekspozycji? Monitory Jamo S 803? Na odwrót. Najpierw kolumny. Ludzie trzeba mu pomóc tak namieszane że kolega mysli o Jamo 803?? !!!! Przecież gorzej wybrac nie może. Na litość. Tannoy M2 sobie sprawdź bezpieczne kolumny. A jak się nie spodobają to sprzedasz za tyle samo albo zarobisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 2 minuty temu, S4Home napisał: Ludzie trzeba mu pomóc tak namieszane że kolega mysli o Jamo 803?? !!!! Przecież gorzej wybrac nie może. Na litość. Napisał do Pumpurek czekamy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts