Amarok Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Co prawda używam Bluesound'a, ale musicast tez mam i z ciekawości sprawdziłem. Najpierw wybierałem przypadkowe utwory lub albumy, w każdym przypadku miałem we FLACu. Sprawdziłem też przykłady z Norah Jones i faktycznie jest tak jak pisał Paweł. Ciekawe czy to tylko przypadek a jeśli nie, to gdzie jest problem. 9 minut temu, rafau napisał: Rzeczywiście zauważyłem, że gdy album jest w wersji MQA to Yamaha pokazuje AAC. Najgorsze jest to, że w aplikacji Musiccast przy wyborze nie mamy pojęcia, która wersja to flac, a która Master -> AAC. U mnie wszystkie utwory które wybrałem w wersji MQA w MC odtwarzane były w FLAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevbo Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Czyli zostawiając wyłącznie albumy w mqa tidal pozbawia nas flac w yamasze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevbo Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Panowie czy możecie sprawdzić następujący utwór: https://tidal.com/track/7754795 U mnie nawet w mconnect pokazuje dramatycznie niską jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 (edytowany) Ten pierwszy to aac z dziwnym próbkowaniem, a drugi flac zwykły Coś się foty nie załączyły Edytowano 14 kwietnia 2021 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevbo Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 (edytowany) Jaki bitrate? u mnie pokazuje 96kbps 😮 I dlaczego masz dwa pliki? Edytowano 14 kwietnia 2021 przez kevbo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 No tak pokazuje roon, i raczej mu wierzę. Dwa pliki bo dwie wersje tego albumu widzę w tidalu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevbo Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 OK Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Z ciekawości puściłem ten utwór przez Audirvanę - pokazuje M4A 16 / 22,1 kHz, ale wysyła jako 24 / 44,1 kHz PCM (mConnect AAC 96 kbps). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Czy też zauważyliście sytuacje że niektóre utwory puszczone w MusicCast po kilkunastu sekundach wstrzymują playera? Nie raz mi już się to zdarzyło i zacząłem sprawdzać stabilność wifi. Ale wszystko wygląda ok. Po zainstalowaniu mconnect i puszczeniu właśnie tych utworów nie ma takiego problemu, lecą od początku do końca. Z czego może to wynikać? Może ktoś sprawdzić na MusicCast pierwszy utwór z płyty "Lunatic Soul II" "The in - Between Kingdom". Mi zawsze zatrzymuje się w 55 sekundzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Tidala nie mam, ale na MusicCast - Deezer nic się nie zatrzymuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 20 godzin temu, piotr.luczaj napisał: Może ktoś sprawdzić na MusicCast pierwszy utwór z płyty "Lunatic Soul II" "The in - Between Kingdom". Mi zawsze zatrzymuje się w 55 sekundzie. Ja sprawdziłem na WXC-50. Widzę dwie wersje tej płyty (identyczne okładki i opis). Pierwsza - gra we FLAC, nie zatrzymuje się. Druga - wyświetla się AAC - zatrzymuje się po 57 sek. Między innymi z powodu tej dwoistości świata w MusicCast (nigdy nie wiesz która wersja płyty będzie OK) przesiadam się na Deezer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Dziękuję za potwierdzenie Ja już wcześniej testowałem Deezera i wróciłem na Tidala bo w MusicCast w Deezerze nie mozna sortowac swoich albumów czy artystów wg daty dodania. Tylko leci alfabetycznie. Absurd Z kolei w mconect brakuje Mój MIX który jest niedostępny i tak źle i tak nie dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Zrezygnowalem z Tidala i Spotyfi bo to jedna wielka porazka te wszystkie serwisy.Wole plyty cd.Oprocz tego robie sobie tez plyty we Flac i przestalem sie przejmowac tym wszystkim co sie dzieje w serwisach.Czasem tylko poslucham na darmowym Spotyfi czy warto kupic taka czy siaka plyte.Internet nie moze byc glownym zrodlem dla muzyki w domu bo predzej czy pozniej i tak to nas wnerwi na maxa.Nawet sami dostawcy internetu potrafia nam zepsuc cala zabawe swoimi slabymi uslugami.Juz nie wracam do streamingu.Dobrze ze nie kupilem osobnego odtwarzacza sieciowego bo mialem wczesniej taki plan...😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Wiadomo lepiej korzystać z cd natomiast przy chęci szybkiego przesłuchania, sprawdzenia płyty, czy też w komunikacji serwisy streamingowe spisują się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Glowna aplikacja Tidal.Plyta Chris Rea.Zeby wysluchac dwoch ostatnich utworow trzeba przejsc do jakby innego albumu choc tego samego.To jest chore.I widzialem tego juz tam sporo.Ogolnie burdel wielki nie tylko w musiccast ale tez w samej apce Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 Jest jeszcze ciekawiej, ale nie korzystam z musiccast. U mnie aplikacja Tidal (na PC i smartfonie) nie widzi tego wydania z 2006r. Jest dostępna ta płyta, ale wydana w 1989r i zawiera 10 utworów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Aż u siebie z ciekawości sprawdziłem. @marecki - ta płyta jest widoczna, wpisałeś po prostu tytuł płyty bez słów "And Back". Ale faktycznie jest tak, jak napisał @T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolsemantyczny Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 https://www.realhd-audio.com/?p=7258 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevbo Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Słuchajcie mam prośbę do osób, które posiadają Yamahę i Tidal w wersji Hi-Fi, ale nie ten najwyższy, tylko ten nowy Hi-Fi, czyli średni abonament. Mój problem z odtwarzaniem tidal w aac opisałem wiele miesięcy temu w mailu do Yamahy, ale dopiero teraz uzyskałem od nich odpowiedź. Piszą, że problem został rozwiązany, ale nie mam jak sprawdzić, bo przeszedłem do deezera i nie mam już abonamentu w tidalu. Czy ktoś może sprawdzić jak wygląda sytuacja w musiccast? Wcześniej w tym wątku podałem przykładowe albumy do sprawdzenia. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts