Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jesli chodzi o mnie to od pierwszego systemu typu all-in-one kupujac mini wieże kupilem od razu lepsze kable glosniowe bo w standarcie mieli "pożal się" przewody. Tak wiec nie przeszedlem niedawno na kablarza. Zawsze nim byłem tzn od kiedy kupilem pierwsze audio czyt. Ok 20 lat temu i od wtedy nie zmieniłem zdania ze glosnikowe graja a zasilajace nie! 

24 minuty temu, audiowit napisał:

Za 2-3 lata o tym pogadamy jak teraz gadamy o beldenie

Tak wiec 2-3 lata nic nie zmienią

24 minuty temu, audiowit napisał:

A zasilające nie zmieniają?

A czemu mialy by zmienić barwę? Co niby jest za to odpowiedzialne w zasilajacym? Bo w glosnikowym to rodzaj przewodnika, i parametry techniczne ktore współpracują z elementami zwrotnicy i glosnikiem dajac wynik dzwiekowy.

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano (edytowany)
3 minuty temu, audiowit napisał:

A skąd ja mam o tym wiedzieć :)

Czasem warto cos tam wiedziec by nie wpasc w pułapkę zastawiona przez......

A że posiadamy układ "dopasowujacy" i "tworzacy złudzenia" czyt. Mózg. Łatwo mozna w te pułapkę wpaść. Efekt Placebo to bardzo bliski krewny tej pułapki i najgorsze jest to że "ktoś" to wykorzystuje przeciwko Nam. I to tez sprawia że zawsze znajdzie sie ktoś po drugiej stronie barykady , ktory podważa to i owo tworzac swego rodzaju równowagę w naturze... pozdr.

Napisano

Uwieżę jak zweryfikuję.

Na razie WSZYSTKIE zmiany wnoszone przez kable zweryfikowałem ślepym testem - negatywnie.

Przy tym beldenie mam kłopot bo mam lampowca i tu zaczyna się długa procedura przełączania.

50 minut temu, Kubakk napisał:

Tak samo było z wzmacniaczami lampowymi , a teraz coraz więcej się pojawia

że w sensie ?

Napisano
9 godzin temu, audiowit napisał:

I mamy do niedawna sceptyków, którzy usłyszeli beldena.

Mieliśmy na forum jakiś kablowych sceptyków ? Nic mi o tym nie wiadomo , muszę sięgnąć do notatek , bo może coś mi umknęło ? :) Z tym słyszeniem kabli to u mnie ewidentnie wina kolumn , to coś jak z przydźwiękiem.

Reasumując jak dotąd nie słyszysz kabli głośnikowych to zmień kolumny , a jak sieciowych ...... no nie wiem , dostawcę prądu ? :) 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Reasumując jak dotąd nie słyszysz kabli głośnikowych to zmień kolumny , a jak sieciowych ...... no nie wiem , dostawcę prądu ? :) 

Własna mini elektrownia wodna z strumyka nieopodal badz wiatrowa załatwiła by sprawe 😜

Napisano
8 godzin temu, Inferno napisał:

O so chozi? 😁

depositphotos_93445820-stock-photo-the-j

Mieliśmy na forum jakiś kablowych sceptyków ?

Cały czas - przynajmniej jeden czyli :

portret.thumb.jpg.15d751115cdedb28dbfcc74910348adb.jpg

spokojny i zrównoważony fafniak

Reasumując jak dotąd nie słyszysz kabli głośnikowych to zmień kolumny ,

A co z tymi co słyszeli zmiany i je zweryfikowali, też mają zmienić kolumny ?

Napisano

To i Ja sobie zafundowałem tego Beldenka. Ponieważ planuję wyrzucić na zewnątrz zwrotnicę z moich BMN i nie wiedziałem jakich przewodów użyć to problem sam się rozwiązał. Okablowanie kolumn będzie na beldenie i głośnikowy też taki będzie ;) 

belden.jpg

Napisano

Oj tam oj tam. Kolumny już planuję zmienić, a wzmacniacz? Jeszcze się waham. Kusi mnie ścieżka Piotra i Pass taki minimalistyczny w formie z wypasionym zasilaniem 😉

Przewód mi do okablowania kolumn potrzebny był, a głośnikowy to przy okazji tylko ... eksperyment taki, ale napiszę jak u mnie się odnajdzie 🍻