tomek4446 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 27 minut temu, 1Ender napisał: W jakim najmniejszym metrażu zagrają? Od 20 m2 , do mniejszych bym nie polecał ze względu na bas. Wyjątek może stanowić mniejszy pokój zaadaptowany akustycznie. Drogie jest pojęciem względnym, o czym odkąd zajmuje się audio wielokrotnie się przekonałem , a kompromisy się często mszczą 16 minut temu, seba3002 napisał: Czy teraz grają u Ciebie ProAc Response One SC? ProAci mam w sypialni , obecnie w salonie grają Alteci Lansing Valencia / o, i te już są drogie !!! / Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 (edytowany) 15 godzin temu, Miras23 napisał: Nie wiem, jak można WYTRZYMAĆ z tymi głośniki dłużej niż jeden utwór. A zaznaczę, że elektronika towarzysząca, która tam stała to był ATOLL i T+A. Trzeba chyba spinać same "ciemności" aby jakoś to wyprostować, albo kochać kującą trąbkę w ucho... A słyszałeś kiedyś trąbkę na żywo? Skoro dążymy do odzwierciedlenia dzwieku live to chyba kłujaca trąbka jest pożądana Edytowano 23 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 12 minut temu, tomek4446 napisał: Alteci Lansing Valencia Cykniesz fotkę w wolnej chwili? 13 minut temu, tomek4446 napisał: kompromisy się często mszczą No tutaj 100% zgody 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 6 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: A słyszałeś kiedyś trąbkę na żywo? Dla mnie to zupełnie inne "kłucie". Trąbka na żywo i owszem, ma moc. Jednak porównując do trąbki kłującej w uszy ze średniej jakości głośników to już sama przyjemność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Niestety ciężko czasem pomyśleć perspektywicznie gdzie musisz się przekonać że najtaniej będzie powiększyć budżet 4 razy ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 @Inferno weź pod uwagę szaloną inflacje o której jakoś nic nie słyszę w wiadomościach TVP , która się nijak nie ma do wzrostu zarobków. Trzymając kasę / o ile ją mamy/ tracimy codziennie. @seba3002 ProAc Response One SC i Altec Lansing Valencja , prawda że brzydkie ? Zero minimalizmu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 @tomek4446, mi bardziej podobają się te pro aci 🙂. Może dlatego, że jestem mimimalista 😁. Sam w 14 metrach mam tej wielkości kolumny i nie narzekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 No te Alteci to potęga 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 26 minut temu, seba3002 napisał: mi bardziej podobają się te pro aci Dali , ProAc , Altec to trzy różne prezentacje dźwięku. Dali czy Alteców nie wcisnąłbym do 14 m2 , z kolei ProAc nie specjalnie nadaje się do dużych kubatur. jednym słowem nie jest lekko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 (edytowany) 16 godzin temu, Miras23 napisał: Odnoszę się do modelu QR5 i R3 Avantgarde. Nie wiem, jak można WYTRZYMAĆ z tymi głośniki dłużej niż jeden utwór. 1 godzinę temu, nowy78 napisał: Dla mnie to zupełnie inne "kłucie". Trąbka na żywo i owszem, ma moc. Jednak porównując do trąbki kłującej w uszy ze średniej jakości głośników to już sama przyjemność Czy te modele to sredniej jakosci glosniki???? Nie sądzę... podejrzewam ze mój Tannoy miałby problem w bezposrednim starciu chociaż gdy zapodam werbel, to otrzymujemy mistrzostwo w tym wydaniu. I porownuje tu do dzwieku werbla na żywo! Edytowano 23 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Cześć, na jednym z popularnych serwisów aukcyjnych masz kolumny Audio Physic Classic 30 ( to model, który został już zastąpiony nową wersją ) w cenie 11900 zł, ex-demo z gwarancją. Moim zdaniem sprawdziłyby się u Ciebie idealnie. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 No Audiovector R3 to bardzo wysoka jakość grania. Trąbka w niektórych utworach Jazzowych jest dla mnie po prostu nie do zaakceptowania. I mimo że "może" tak chciał autor, to ja tak nie chce. I nie zależy mi na naturalności. Ma się mi podobać i nie męczyć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Lisiewicz Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Dnia 22.11.2020 o 17:14, DudasDudek napisał: Jak chcesz uderzenia i tym bardziej, że słuchasz muzyki elektronicznej, to można by poważnie pomyśleć o muzycznym subwooferze. Wtedy na pewno będzie bum. Niedawno ktoś dobierał właśnie wzmacniacz do Goldów 4G i znakomicie wypadł Roksan K3. Używany pewnie za 5k wyhaczysz. I zostanie kasy na jakiś streamer z prawdziwego zdarzenia (chyba że słuchasz głównie z CD, to odtwarzacz). a jaki to ten streamer z prawdziwego zdazenia? I co myslicie o nowej wersji monitor audio gold 200 5g? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 5 godzin temu, Łukasz Lisiewicz napisał: a jaki to ten streamer z prawdziwego zdazenia? I co myslicie o nowej wersji monitor audio gold 200 5g? Koledzy z branży na pewno doradzą coś ciekawego. Ja drogich streamerów nie znam. Chyba, że wysoka jakość w rozsądnej cenie, wtedy malinka. Ja bym nadal postawił na dobrze dobraną elektronikę, która wykorzysta potencjał tych kolumn. Jakiś bardzo dynamiczny. I wtedy dokupił ewentualnie suba, by było zrobiło się gęsto. Ja wiem, że dla niektórych sub to nadal grzech, choć nie wiem czemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Ja tam korzystam z zewnętrznego daca lepszego + po prostu transport. Pc, malina czy ostatnio testowany bluesound. Co do monitor audio gold200 to klasowe kolumny. Ze znakomitą góra. Ale wymagające w kwestii doboru toru żeby pokazać na co je stać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Lisiewicz Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ja tam korzystam z zewnętrznego daca lepszego + po prostu transport. Pc, malina czy ostatnio testowany bluesound. Co do monitor audio gold200 to klasowe kolumny. Ze znakomitą góra. Ale wymagające w kwestii doboru toru żeby pokazać na co je stać. Piotr a mozesz podpowiedziec cos wiecej w kwesti doboru toru, bede bardzo wdzieczny bo nie ukrywam ze monitor audio strasznie mi sie podoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts