Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 jeżeli jest to wzmacniacz na zamówienie to moze to być prośba zamawiającego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Może lepiej dorzucić lampę "magiczne oko" by migała w rytm muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 32 minuty temu, Karol64208 napisał: Sorry, to wprowadzasz kupującego w błąd, PHONO oznacza tylko jedno. Wzmacniacz jest pod indywidualne zamówienie. Tak, więc nie wprowadzam w błąd. 13 minut temu, Kubakk napisał: Może lepiej dorzucić lampę "magiczne oko" by migała w rytm muzyki O tutaj już lepsze rozwiązanie niż "wycieraczki" ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 @SinusAudio możesz coś więcej napisać o tej konstrukcji, czy to Twój projekt, schemat i może jakie parametry ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 3 minuty temu, Karol64208 napisał: @SinusAudio możesz coś więcej napisać o tej konstrukcji, czy to Twój projekt, schemat i może jakie parametry ma. Napiszę już jutro rano o konstrukcji i parametrach. Jako firma mam swoje projekty i schematy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 2 godziny temu, SinusAudio napisał: To jesteś pierwszy któremu się nie podoba przycisk POWER Po prostu różne osoby , różnie pojmują elegancję Ale bez obaw , wieże Aiwy świeciły się bardziej , nie jest źle Zrezygnowałem z tego włącznika w swojej listwie DIY , ale jak napisałeś o gustach się nie dyskutuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Marcin! Wyhamuj. Masz fajny wzmak. Królik ucieknie i tak, a Ty tylko zadyszki dostaniesz 😉 Oberony zamień na inne cudaki to poczujesz odmianę. Wymianą wzmaków porównywalnej jakości tylko w czasie wszystko odsuniesz 🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 8 godzin temu, MariuszZ napisał: Oberony zamień na inne cudaki To akurat najciężej będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 5 godzin temu, Fafniak napisał: To akurat najciężej będzie Nie słuchaj Mariusza , goń królika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Nie słuchaj Mariusza , goń królika Pewnie. Niech goni. Jak dogoni może w końcu klub AudioSinusa założymy bo tak we dwóch to licho byłoby pisać. Trzech już coś by mogło podyskutować na temat doświadczeń 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Fafniak, nie lubię Cię. Ale posluchaj rady Mariusza. 20 godzin temu, SinusAudio napisał: Mogę, ale jednak to psuje dźwięk 🙄 Nie musi, trzeba zastosować bufor. I wtedy już nie psuje lub ma minimalny wpływ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Pewnie. Niech goni. Jak dogoni może w końcu klub AudioSinusa założymy bo tak we dwóch to licho byłoby pisać. Trzech już coś by mogło podyskutować na temat doświadczeń 😉 Dam znać wcześniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 (edytowany) 19 godzin temu, tomek4446 napisał: Po prostu różne osoby , różnie pojmują elegancję Ale bez obaw , wieże Aiwy świeciły się bardziej , nie jest źle Ja taki wyłącznik dałem nawet do zasilacza, który wydłubałem do streamera. Twoja opinia jest dla mnie jak zimny prysznic ale i tak Cię lubię 😂 Pozdrawiam serdecznie 🍻 Edytowano 21 grudnia 2020 przez MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 (edytowany) @MariuszZ- zupełnie ładny włącznik. Też mam taki w pre. Tylko mój świeci na biało. No, niestety Tomkowi się nie podoba, a to taki ładny włącznik😉. Może jednak z czasem zmienię na taki Mam już taki w zasilaczu od Sansui, to byłyby dwa. Edytowano 21 grudnia 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Te std sinusowe włączniki współgrają kolorystycznie z świeceniem lamp także jak dla mnie fajnie Tak patrząc na datę to u mnie minęło już 2 lata z 300B , gra elegancko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Myślę ze takie podświetlenie w okręgu dookoła przycisku jest całkiem fajnym rozwiązaniem. Szczególnie jak dobrany jest barwowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 @MariuszZ , Panowie , zastawcie ten włącznik w spokoju Gdyby wszystkim się podobało to samo to byłoby nudno. Nie krytykuję i daleki jestem od tego / Mariusz , Twój wyłącznik pamiętam z wizyty u Ciebie /. Ta maszyna ma mnóstwo innych , ciekawszych elementów , niż ten nieszczęsny wyłącznik No i chyba gra / bo, gra ??? / o dźwięku poproszę ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 heh ... to musiałby tu trafić użytkownik tego .. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 Kolega @SinusAudio miał napisać coś o tym wzmacniaczu, i cisza. Może wstawił by też fotkę jak środek wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2020 2 godziny temu, tomek4446 napisał: @MariuszZ , Panowie , zastawcie ten włącznik w spokoju Gdyby wszystkim się podobało to samo to byłoby nudno. Nie krytykuję i daleki jestem od tego / Mariusz , Twój wyłącznik pamiętam z wizyty u Ciebie /. Ta maszyna ma mnóstwo innych , ciekawszych elementów , niż ten nieszczęsny wyłącznik No i chyba gra / bo, gra ??? / o dźwięku poproszę ! No chyba Kolego żartujesz, już miałem kupować ten wzmacniacz, ale jak zwróciłeś moją uwagę na ten wyłącznik to rezygnuję 25 minut temu, Karol64208 napisał: Kolega @SinusAudio miał napisać coś o tym wzmacniaczu, i cisza. Może wstawił by też fotkę jak środek wygląda. Bo SinusAudio buduje napięcie, więc trzeba być cierpliwym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 11 godzin temu, Karol64208 napisał: Kolega @SinusAudio miał napisać coś o tym wzmacniaczu, i cisza. Może wstawił by też fotkę jak środek wygląda. Wejdź na fb sinusaudio i będziesz mieć fotki , opis szczegółowy konstrukcji @Chili możesz wybrać sobie jaki chcesz wyłącznik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 11 godzin temu, Karol64208 napisał: Może wstawił by też fotkę jak środek wygląda. może ma obawy że będziesz wiedział lepiej jak ma być zbudowany ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 Dnia 20.12.2020 o 21:52, Karol64208 napisał: @SinusAudio możesz coś więcej napisać o tej konstrukcji, czy to Twój projekt, schemat i może jakie parametry ma. Wzmacniacz lampowy PP EL34 ; KT88/6550 ; KT120/150 Transformator sieciowy – EI96/59, 180W, blacha wyżarzana 0,3mm, Ogonowski Transformator głośnikowy – EI96/59, 100W, blacha wyżarzana 0,3mm, Ogonowski Lampa wejściowa – 6SN7, driver – 6SN7, lampy mocy EL34 ; KT88/6550 ; KT120/150 Moc: 2x30W.....2x60W Klasa: A (EL34) Klasa: AB (KT88, 6550) Klasa: AB (KT120, KT150) Pasmo przenoszenia: 5Hz…47kHz. Tryb pracy: TR lub UL Mierniki do pomiaru BIAS-u Wybór lamp mocy za pomocą przełącznika znajdującego się z tyłu wzmacniacza Kondensatory w zasilaniu: Mundorf 330uF M-Lytic HV + bocznikowanie Jantzen Kondensatory w torze audio: Miflex Cu Rezystory: Vishay 1%, DALE 1% Gniazda RCA: CMC Gniazda głośnikowe: CMC Podstawki: Teflon Regulacja głośności: Niebieski ALPS 4 wejścia RCA 1 wyjście RCA Pilot ALU Montaż wzmacniacza: point to point Montaż zasilacza: PCB 1 godzinę temu, Fafniak napisał: może ma obawy że będziesz wiedział lepiej jak ma być zbudowany ? Kolega to znawca wzmacniaczy lampowych? Teoretyk czy praktykant? Amator czy profesjonalista? Fafniak jakbym miał obawy to bym nie produkował urządzeń lampowych. 1 godzinę temu, Fafniak napisał: może ma obawy że będziesz wiedział lepiej jak ma być zbudowany ? Nie udzielam się na forum, bo nie mam czasu na to. Wolę porozmawiać telefonicznie jak ktoś jest zainteresowany wzmacniaczami lampowymi. Zarzucasz mi jakbym w ogóle nie umiał robić wzmacniaczy lampowych. Nie lubię przepychanek dlatego to główna przyczyna nie udzielania się na forach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2020 @SinusAudio, dzięki, ładnie to rozpisałeś. Możesz też podać link FB. Pasmo przenoszenia: 5Hz…47kHz. a jak charakterystyka wygląda +/-db, chodzi mi o trafa Ogonowskiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts