KrólKiczu Napisano 27 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 @Sziral, na ilu metrach grają u Ciebie te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 3 minuty temu, seba3002 napisał: @Sziral, na ilu metrach grają u Ciebie te kolumny? Wspominał coś 14m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 27 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 U mnie audio physic classic 3 grały właśnie na 14 metrach. Pokój bez żadnych ustrojów. Basu, z tego co pamiętam, było z nich naprawdę sporo. I nie był to bas z tych rozlazłych, a raczej zwarty i dobrze kontrolowany, chociaż jak na monitory naprawdę masywny. Aż dziw bierze, że u Ciebie w podobnej wielkości pomieszczeniu, może go brakować 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 13 minut temu, slaw0001 napisał: Wspominał coś 14m2 Tak dokładnie 14m 7 minut temu, seba3002 napisał: U mnie audio physic classic 3 grały właśnie na 14 metrach. Pokój bez żadnych ustrojów. Basu, z tego co pamiętam, było z nich naprawdę sporo. I nie był to bas z tych rozlazłych, a raczej zwarty i dobrze kontrolowany, chociaż jak na monitory naprawdę masywny. Aż dziw bierze, że u Ciebie w podobnej wielkości pomieszczeniu, może go brakować 🙂. Też jestem zdziwiony jak mam być szczery. Słuchałem ich w salonie i wiem jaki miały i mają bas. Chyba muszę trochę salon przemeblować. Ale taki problem to nie problem. Oby żona nie marudziła 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 I naprawione. Kurde czuje się teraz jak kompletny laik. kolumny dosunięte ale ustawiłem inaczej panele i od razu poprawa. To trzeba posłuchać żeby uwierzyć. Nie wiem jak to jest panele były prosto kolumna przy ścianie praktycznie to samo. Panele w bok za kolumnami i bas jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 27 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Kolego @Sziral, w jakiej odległości od tylnej ściany masz ustawione te monitory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 59 minut temu, seba3002 napisał: Kolego @Sziral, w jakiej odległości od tylnej ściany masz ustawione te monitory? w tym ustawieniu 26 cm a 9 cm od panelu 1 godzinę temu, Khedron napisał: Eh... Zeby to zawsze bylo takie proste Ale coś będę i tak myślał bo estetycznie jest tak sobie. Może sobie trzeba zamówić jakieś ładne stojące panele za kolumny. I ustawić je pod kątem jak teraz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 4 minuty temu, Khedron napisał: Dorob do tych ktore masz ladne, drewniane ramy. Calkowicie zmieni to ich wyglad. wiesz że właśnie w tej chwili o tym pomyślałem patrząc jak mam zrobiony dyfuzor. Kupić listwy i sobie zrobić ładnie. Koszt nie był by jakiś mega wielki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 3 minuty temu, Khedron napisał: Groszowy w porownaniu do kupna paneli z ramami. Dobrze mówisz. Po wypłacie pojadę do liroya chyba nawet docieli by mi deski. To mi się podoba dobre pomysły zawsze w cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 (edytowany) @Sziral - w jakiej odległości od ściany masz w pokoju miejsce odsłuchowe? Tzn. ile jeszcze centymetrów masz za sobą, za plecami do ściany? PS przetwornik w Cyrusie 8.2 nie jest wcale taki zły. Wiadomo, są lepsze, są też dużo lepsze. Miałem okazję słuchać tego w 8.2 QXR i szczerze gdybym miał wybierać to wziąłbym chyba podstawową wersję. QXR zagrał ostrzej, z większym detalem, ale było to natarczywe, męczące. Uwypuklał jeszcze podbitą wyższą średnicę samego Cyrusa. PS2 maskownice w serii Classic dość mocno wpływają na odbiór grania. Zamulają, przytłumiają, przyduszają brzmienie. Polecam je zdejmować do odsłuchu. Edytowano 27 grudnia 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 19 godzin temu, lpomis napisał: @Sziral - w jakiej odległości od ściany masz w pokoju miejsce odsłuchowe? Tzn. ile jeszcze centymetrów masz za sobą, za plecami do ściany? PS przetwornik w Cyrusie 8.2 nie jest wcale taki zły. Wiadomo, są lepsze, są też dużo lepsze. Miałem okazję słuchać tego w 8.2 QXR i szczerze gdybym miał wybierać to wziąłbym chyba podstawową wersję. QXR zagrał ostrzej, z większym detalem, ale było to natarczywe, męczące. Uwypuklał jeszcze podbitą wyższą średnicę samego Cyrusa. PS2 maskownice w serii Classic dość mocno wpływają na odbiór grania. Zamulają, przytłumiają, przyduszają brzmienie. Polecam je zdejmować do odsłuchu. Tak jak widzisz miejsca już za sobą nie mam. Mimo że pokój jest prostokątem i mógł bym go idealnie przystosować pod audio ustawiając sprzęt od strony okna. Ale brak zgody żony na wywalenie kanapy i wstawienie jednego fotela nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 (edytowany) 6 minut temu, Khedron napisał: To nie pytaj o zgode tylko jak zona wyjdzie zrob tak zeby bylo dobrze. Pozniej przyklej na sciane plakat z jakims jej ulubionym wykonawca a jak wroci powiedz, ze masz dla niej niespodzianke. I jeszcze wyjasnij, ze to dlatego zeby i ona mogla docenic muzyke i cieszyc sie nia. Zas co do zakupow w Leroy-Merlin - oj uwazaj jak tam jakas prosta deske dostaniesz sprawdzę czy mają proste deski. Zawsze pozostaje mi Dobry Stolarz. Z deskami nie będzie problemu. Już plan w głowie jest teraz tylko go zrealizować. Edytowano 28 grudnia 2021 przez Sziral Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 (edytowany) 44 minuty temu, Khedron napisał: Sasiad zupelnie z innej bajki niz audofil, calkowicie nieosluchany, ale chwila przeciagnela sie w prawie dwie godziny a oderwal sie tylko z powodu koniecznosci odebrania dzieci. Byl i zdumiony i zachwycony a najwieksze wrazenie wywarlo na nim totalne znikanie kolumn. Heh. Przypomniało mi "to" pewną sytuację gdzie wpadła na kawkę pewna znajoma znajomych... zupełnie nie zwiazana z audio. W tle sobie cos tam plumkało. Siedząc tak i rozmawiając o czymś nie zwiazanym zupełnie z audio, nagle zapytała, rozgladajac sie po pokoju gdzie "jeszcze" sa zainstalowane głośniki. Temat przerzucił sie na audio i siła rzeczy usiłowałem wytłumaczyć że system stereo potrafi "generować" dzwieki w przestrzeni 3D mimo tylko dwóch kolumn. Mina bezcenna. Nawet podchodziła w miejsce słyszenia dźwięków w przestrzeni, jednak te znikały siła rzeczy gdy "wyszła" z miejsca odsłuchu. Gdy usiadła spowrotem efekty "powróciły". Fajnie gdy możemy "otworzyć oczy" innym (nawet jeśli to niezamierzone), którzy myślą ze tylko KD potrafi tworzyć w/w efekty przestrzenne. Edytowano 28 grudnia 2021 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 2 godziny temu, Khedron napisał: puscila te swoje pseudomuzyczne kawalki kwoki gdaczacej podczas znoszenia jaja czyli Adele. Spoko, nie jesteś jedyny. Moja żona też lubi Adele (wczesną). A poza tym - nagle zrobiłeś się bardzo wybredny. A wcześniej sam przyznałeś się do słuchania Katie Melua (odnotowane w aktach!). Z nich dwu już chyba wolę Adele, chociaż Melua łatwiej zignorować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 4 minuty temu, Khedron napisał: Ja sobie wypraszam porownania Katie Melua do Adele - Katie jest milon razy, bez zadnego porownania ladniejsza!!! A powaznie - muzyka rzecz gustu i wczesnie wspomnianej Adele po prostu nie trawie... Probowalem - nie da sie jej sluchac A próbowałeś Adele słuchać na innym systemie/słuchawkach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) 12 minut temu, Khedron napisał: Adele po prostu nie trawie... Ona Ciebie też nie lubi. Męczyła się, żeby schudnąć, a Twoje Scorpio ją pogrubiają. Edytowano 30 grudnia 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Jakoś nie zdołałem wysłuchać do końca jej nowej płyty. Może jeszcze kiedyś dam jej szansę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 4 minuty temu, Khedron napisał: Ciekawe ogloszenie. Taaa, widziałem je właśnie przed chwilą. Sprzedającego nieco poniosło z opisem, ale trzeba przyznać że egzemplarz bardzo ładnie zachowany i co najważniejsze - dostępny w Polsce. To od siebie dorzucę jeszcze białe Sitary. Widać są po małych przejściach, ale jeszcze do przełknięcia. https://m.olx.pl/d/oferta/audio-physic-sitara-CID99-IDNcwQp.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 17 minut temu, Khedron napisał: https://allegrolokalnie.pl/oferta/audio-physic-scorpio-legendarne-bdb-oryg-stan No i mają ładowanie refleksyjne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Miałem Monitor audio drzewo różane ale orzech różany o hoho 😏 panie to już inna liga . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziral Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 52 minuty temu, Khedron napisał: I juz nie ma ogloszenia :(... Albo poszly blyskawicznie, albo sie wlasciciel rozmyslil, albo.... jest wsrod nas i czyta. wlazłem na olx i są dostępne. https://www.olx.pl/d/oferta/audio-physic-sitara-CID99-IDNcwQp.html#4ff330a284. Za tą cenę chyba warte zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) Taka ciekawostka. Słyszeliście o firmie Bauer Audio? To firma specjalizująca się w produkcji gramofonów. Założyciel Audio Physic Joachim Gerhard wraz z Willibaldem Bauerem stworzyli swoje kolumny - model LS 3g. Wizualnie przypominają nieco AP Avanti. Oj chciałbym tego cuda posłuchać. Warto dodać, że jest to konstrukcja zamknięta. Grają ponoć nieprawdopodobnie transparentnie, otwartym dźwiękiem, mega szybkim na basie, z mocno zaznaczonym, plastycznym środkiem. Stereofonia oczywiście najwyższa liga. Podejrzewam, że dla fanów starej szkoły grania AP to będzie istny orgazm. Cena? Jedyne 7700 ojro. Edytowano 8 stycznia 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) https://www.hfc.com.pl/test/4771,bauer-audio-ls-3g.html Dwa 15cm głośniczki na basie... i jakieś zachwyty, szkoda gadać. Stara szkoła grania AP to Avanti 2, Virgo 1, Spark 2, Libra... Edytowano 8 stycznia 2022 przez baliosia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 13 godzin temu, baliosia napisał: Dwa 15cm głośniczki na basie... i jakieś zachwyty, szkoda gadać. Mam na basie 12,5 cm. Nie mogę się nimi zachwycać? Rozumiem, że wg Ciebie wykładnią dobrego grania jest duży głośnik basowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) Potwierdzam, u @seba3002 bas jest referencyjny Edytowano 8 stycznia 2022 przez soberowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts