RoRo Napisano 15 lipca 2022 Napisano 15 lipca 2022 Może już wystarczy tych złośliwości na ten tydzień? Proszę o więcej spokoju...i naprawdę nie jest ważne, kto zaczął! Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 15 lipca 2022 Napisano 15 lipca 2022 Panowie ...zadałem proste 2 pytania a rozpętała się 💩burza 🤦. Oczekiwałem tylko odpowiedzi czy warto a jeśli tak to jakie liniowce brać pod uwagę a Wy skaczecie sobie do gardeł ...WTF ??? Skorzystałem z wiedzy na ten temat znalezionej w necie i wybrałem 2 modele które będą testowane w pierwszej kolejności ...wielkie dzięki tym którzy zdołali udzielić choćby krótkiej odpowiedzi na zadane pytania. Wasze zdrowie 🥃🤘 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 15 lipca 2022 Napisano 15 lipca 2022 11 minut temu, Aprox napisał: Skorzystałem z wiedzy na ten temat znalezionej w necie i wybrałem 2 modele które będą testowane w pierwszej kolejności . Cześć. A możesz napisać jakie ? Bierzesz pod uwagę MuzgAudio? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 15 lipca 2022 Napisano 15 lipca 2022 11 minut temu, Aprox napisał: Oczekiwałem tylko odpowiedzi Jesteś naiwnym audiofoolem że wierzysz ze coś takiego jak zasilacz liniowy może coś zmienić. Zapomnij, przestań, wszystko gra tak samo, to tylko zera i jedynki. Niestety atmosferę wprowadzają niesłyszace, mądre ludki, które zrobią wszystko żeby innym zepsuć odrobinę radości 🙄 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 15 lipca 2022 Napisano 15 lipca 2022 W temacie o RME i zasilaczach za prowokację "brudne łapska" @Chyba Miro 84 7 punktów. @Fafniak za offtop nie na temat 1 punkt. @tomek4446 za angażowanie się w nie temat i wyręczanie moderatorów 1 punkt @marcinmarcin za to samo 1 pkt. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 Wyjasniam... "Brudne lapska" tyczyły wpływu PAk a nie uzytkownika - bo chyba źle to zostało odebrane 🤦♂️ Ale niech juz tak zostanie.... moja strata 🙁 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Cześć. A możesz napisać jakie ? Bierzesz pod uwagę MuzgAudio? Czołem ...Oczywiście że biorę ale jako pierwsze "do golenia" pójdą Keces Audio P3 i Sbooster BOTW. Bardziej chyba skłaniam się w kierunku Keces-a gdyż to 2 liniowce w jednym - na chwilę obecną potrzebuję tylko jednego zasilania ale kto wie co będzie za tydzień czy miesiąc 😁 Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 @Aprox Nie ukrywam że cena w wysokości połowy wartości RME to dla mnie jest abstrakcja ale to twój wybór. Natomiast ja zwracam uwagę że prawdopodobnie kończą się czasy taniej energii i po prostu wybierałbym zasilacz z wyłącznikiem. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 18 minut temu, Fafniak napisał: @Aprox Nie ukrywam że cena w wysokości połowy wartości RME to dla mnie jest abstrakcja ale to twój wybór. Natomiast ja zwracam uwagę że prawdopodobnie kończą się czasy taniej energii i po prostu wybierałbym zasilacz z wyłącznikiem. Z tego co się zorientowałem to MuzgAudio czy Tomanek też będą w cenie w granicach 1-1.1 tysiąca zł. Keces ma w sobie w 2 liniowce a prawdopodobnie drugie zasilanie niebawem będzie mi potrzebne tak więc jeśli chodzi o cenę wyjdzie prawie to samo. A wyłączniki z tego co wiem mają wszystkie. Edytowano 16 lipca 2022 przez Aprox Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 a tu patrzyłeś? https://nostromo.audio/pl/15-zasilacze-do-urzadzen-audio Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 9 godzin temu, Aprox napisał: Keces ma w sobie w 2 liniowce a prawdopodobnie drugie zasilanie Konrad z MuzgAudio w rozmowie ze mną mówił, że nie wchodzi w konstrukcje zasilaczy 2w1, coś mu nie pasuje w takich rozwiązaniach. Keces jeszcze nie ma jakiejś wyrabanej ceny w kosmos. Dobre opinie mają Farad, kiedyś miałem okazję kupić w świetnych pieniądzach świetny zasilacz liniowy upTone JS-2 bez kabelków w komplecie, ale te bym sobie sam sprawił, tak jak zrobilem do MuzgAudio 😉 Niestety 9bsluguje tylko do 12V na wyj, a ja potrzebowałbym jeszcze jeden z 15V na wyj. No i musiałem obejść się smakiem. Nostromo brałem pod uwagę, ale odpuściłem, później wyszło u kolegi z forum, że jednak MuzgAudio robi więcej dobrego niż Nostromo, jednak jest droższy niestety. Edytowano 16 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 9 godzin temu, Aprox napisał: Z tego co się zorientowałem to MuzgAudio czy Tomanek też będą w cenie w granicach 1-1.1 tysiąca zł. Muzg mam ten z zielonym pstrykiem i faktycznie okolice 1k, ale Tomanka mam tego tańszego. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 26 minut temu, marcinmarcin napisał: Muzg mam ten z zielonym pstrykiem Ten "pstryk" wqr.a, bo w nocy świeci jak lampka nocna 😀 Po gwarancji, zamieniam to na coś innego.😁 Edytowano 16 lipca 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) Z polskich producentów to właśnie MuzgAudio jest w pierwszej kolejności brany pod uwagę ...Keces ma bardzo dobre opinie w testach a jego cena biorąc pod uwagę że to 2w1 jest rozsądna, nie mówiąc już o aspektach wizualnych 💪🤩, w innych znowu testach znakomicie wypada Sbooster BOTW i każdy z nich wg testujących inaczej wpływa na jakość dźwięku. Dlatego nigdy nie wiadomo jak dany model liniowca wpłynie na akurat posiadany zestaw klocków. Wniosek jest tylko jeden - kupić i przetestować, i albo sprzęt zostanie albo wróci do sprzedawcy . @DiBatonio poleca Farada ...i owszem z tego co znalazłem w sieci bardzo dobry liniowiec - chwalony był model Farad Super3 ale tutaj zaczynamy wkraczać na coraz wyższy poziom cenowy 😁💰 Edytowano 16 lipca 2022 przez Aprox 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 4 minuty temu, Aprox napisał: @DiBatonio poleca Farada ...i owszem z tego co znalazłem w sieci bardzo dobry liniowiec - chwalony był model Farad Super3 ale tutaj zaczynamy wkraczać na coraz wyższy poziom cenowy 😁 To kliknij sobie w upTone JS-2 zobaczysz, co to wysoki pułap cenowy za zasilacz, ale bebechy zacne, zwłaszcza trafka. Ja mogłem mieć za 1/4 tej ceny, niestety napięcia nie podeszły, ale trzymałem stworka w ręku, jakość na bardzo wysokim poziomie, niejeden producent audio sprzętu nie ma tak sztywnej i dobrej konstrukcji obudowy. Keces jak widzę ma 15V wyj, teraz już za późno 🙃 Edytowano 16 lipca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 6 minut temu, DiBatonio napisał: To kliknij sobie w upTone JS-2 zobaczysz, co to wysoki pułap cenowy za zasilacz, ale bebechy zacne, zwłaszcza trafka. Ja mogłem mieć za 1/4 tej ceny, niestety napięcia nie podeszły. Keces jak widzę ma 15V wyj, teraz już za późno 🙃 Widziałem, widziałem 😁🤯. Noo gdybym miał klocki za "pierdyliard" złotych to miałbym go na uwadze ...ale że nie mam to mój poziom rozsądnej ceny jest trochę niższy 😁 - no ale za 1/4 ceny to mogłeś brać by pogonić dalej - prędzej czy później chętny by się znalazł 😁💰 Edytowano 16 lipca 2022 przez Aprox Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 19 minut temu, DiBatonio napisał: Ten "pstryk" wqr.a, bo w nocy świeci jak lampka nocna 😀 Zgadza się Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Niestety 9bsluguje tylko do 12V na wyj, a ja potrzebowałbym jeszcze jeden z 15V na wyj. Lata świetlne temu wykonałem zasilanie na dużym toroidzie właśnie okolice 15v na wyjsciu (do testów gratów caraudio) - bo takie najłatwiej i najtaniej było wykonać. Gdzies tu nawet wrzuciłem "lekki opis i zdjęcie" Ach co to były za czasy gdy trafo toroidalne 300VA kosztowało 80zł! 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 34 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Lata świetlne temu wykonałem zasilanie O qr..a, ale Ty stary jesteś 😉😆😆😆 hihi 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 7 minut temu, DiBatonio napisał: O qr..a, ale Ty stary jesteś 😉😆😆😆 hihi Mniemam że owe 84 w nicku @Chyba Miro 84 to rocznik urodzenia ...a jeśli się nie mylę to ja zaliczam się już do dinozaurów 🦣 😆😂 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 7 minut temu, Aprox napisał: Mniemam że owe 84 w nicku @Chyba Miro 84 to rocznik urodzenia ...a jeśli się nie mylę to ja zaliczam się już do dinozaurów 🦣😆😂 To ja do węgla kamiennego... 😆😆😆 1 Odpisz, cytując
klips Napisano 16 lipca 2022 Napisano 16 lipca 2022 1 godzinę temu, Aprox napisał: Mniemam że owe 84 w nicku @Chyba Miro 84 to rocznik urodzenia ...a jeśli się nie mylę to ja zaliczam się już do dinozaurów 🦣😆😂 hehehe, dzieci mam starsze 🤣 ; a w temacie u mnie adi ma oryginalny zasilacz i jest debeściak, najlepszy zakup w ostanich latach a było tego trochę Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 (edytowany) Dnia 5.02.2021 o 21:45, Gość napisał: No dobra Panowie. Jeśli bit-perfect i DSD już opanowane to mam dla Was coś żeby się nie nudziło Dawno kiedyś w instrukcji RME znalazłem coś takiego >>> DIGICheck - to aplikacja RME do pobrania na Mac/Windows. Przy jej pomocy można monitorować sporo parametrów, jak widać z opisu powyżej. Aplikacja o pobrania tutaj (należy kliknąć "select software" dla wyboru DIGICheck Mac/Win) >>> https://www.rme-audio.de/downloads.html Więcej do poczytania tutaj >>> https://www.rme-audio.de/digicheck.html Zaciekawiła mnie funkcja "Bit Statistics & Noise" >>> Shows the true resolution of audio signals as well as errors and DC offset. Includes Signal to Noise measurement in dB and dBA, plus DC measurement. A tutaj zrzut ekranu "Bit Statistics & Noise" kiedy gram z laptopa/Foobar > USB > RME >>> - Przyznam, że nie do końca umiem odczytać wszystkie dane. W ogóle to rzadko podłączam laptop Win do RME i nie miałem nigdy czasu się tymi rzeczami zająć. Mnóstwo funkcji i różnych okienek do włączenia/monitorowania... sam nie wiem czego bo zbyt dużo tego dla mnie. Zapewne większość z tych rzeczy służy do nagrywania i monitorowania konwersji A/D ale być może kogoś z Was zaciekawi ten DIGICheck w połączeniu z RME. Aplikacja działa również z RME wersji DAC >>> Tutaj inne przykładowe okna kiedy gram z lapka po USB do RME >>> Wiem ze dawno to bylo ale...Pobralem to ustrojstwo ze strony RME i na kompie mam cos takiego.Nic nie dziala.Dlaczego?.System Windows 10. Edytowano 7 września 2022 przez T Z6 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 7 września 2022 Napisano 7 września 2022 Juz dziala.Jakos poradzilem...😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts