lysy Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 15 minut temu, RemikS napisał: Silvery kompletna porażka dźwiękowa dół i średnica prosto na twarzy Góra kompletnie nie istnieje z resztą pasma wycofana zero szczegółowości. A z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? Średnica na twarz i zero szczegółowości w MA Silver 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemikS Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 13 minut temu, lysy napisał: A z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? Średnica na twarz i zero szczegółowości w MA Silver 100? Masz napisane wyżej na czym słucham ale się powtórzę Audiolab 8300CDQ razem z Musical Fidrlity m5si Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 Teraz wszystko jasne, że trzy w/w marki kolumn były testowane na tej samej elektronice, dlatego wolałem zapytać. Ciekawa opinia o Heco, bo przynajmniej na Forum mają opinię spokojniejszych kolumn, a tu wychodzi iż niezła z nich "V". Focal jak dla mnie opis brzmienia najbardziej trafny. P.S. Wzmacniacz nie nagrzewa się zbyt mocno w tym miejscu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 1 minutę temu, lysy napisał: Ciekawa opinia o Heco, bo przynajmniej na Forum mają opinię spokojniejszych kolumn Kto tak o nich pisał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemikS Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 5 minut temu, lysy napisał: Teraz wszystko jasne, że trzy w/w marki kolumn były testowane na tej samej elektronice, dlatego wolałem zapytać. Ciekawa opinia o Heco, bo przynajmniej na Forum mają opinię spokojniejszych kolumn, a tu wychodzi iż niezła z nich "V". Focal jak dla mnie opis brzmienia najbardziej trafny. P.S. Wzmacniacz nie nagrzewa się zbyt mocno w tym miejscu? Bardziej grzeje się Audiolab 8200CDQ niż Musical Fidrlity oba mają sporo miejsca od góry jak również od tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 1 godzinę temu, RemikS napisał: Monitor Audio Silver 100. Silvery kompletna porażka dźwiękowa dół i średnica prosto na twarzy Góra kompletnie nie istnieje Przedziwne. Wiele można powiedzieć o Silverach, ale pierwsze słyszę, że góra nie istnieje. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemikS Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Przedziwne. Wiele można powiedzieć o Silverach, ale pierwsze słyszę, że góra nie istnieje. Tak istnieje w sposób że resztą pasma ja przkrywa wchodzi dół góra spierdziela posrana że mocarz nadszedł 😉 średnica zaczyna drzeć papaje próbując nadążyci za dolem.. A jak zaczyna wiele się dziać w utworze z dużą ilością informacji w jednym czasie to zamiast przyjemności słuchania muzyki następuje chaos w wydobywaniu muzyki. Może ktoś lubi taki styl grania ja Nie. 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Przedziwne. Wiele można powiedzieć o Silverach, ale pierwsze słyszę, że góra nie istnieje. Tak istnieje w sposób że resztą pasma ja przkrywa wchodzi dół góra spierdziela posrana że mocarz nadszedł 😉 średnica zaczyna drzeć papaje próbując nadążyci za dolem.. A jak zaczyna wiele się dziać w utworze z dużą ilością informacji w jednym czasie to zamiast przyjemności słuchania muzyki następuje chaos w wydobywaniu muzyki. Może ktoś lubi taki styl grania ja Nie. Edytowano 22 kwietnia 2023 przez RemikS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 (edytowany) 17 godzin temu, RemikS napisał: Tak istnieje w sposób że resztą pasma ja przkrywa wchodzi dół góra spierdziela posrana że mocarz nadszedł 😉 średnica zaczyna drzeć papaje próbując nadążyci za dolem.. A jak zaczyna wiele się dziać w utworze z dużą ilością informacji w jednym czasie to zamiast przyjemności słuchania muzyki następuje chaos w wydobywaniu muzyki. Może ktoś lubi taki styl grania ja Nie. Kwestia podłączonej elektroniki czyt. wzmacniacza do MA Silver 100 ma tu decydujące znaczenie i efekt jw. Sparowanie ich z grającym dosyć swobodnie MF M5si zrobiło swoje, a wystarczy podłączyć do nich piec, który lepiej kontroluje bas. Dlatego czasami mamy tak różne opinie na temat odsłuchiwanych sprzętów ze względu na inny tor oraz akustykę danego pomieszczenia. W każdym bądź razie dziękujemy, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami na temat odsłuchiwanych przez Ciebie kolumn. Edytowano 23 kwietnia 2023 przez lysy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzp Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 Dnia 22.04.2023 o 15:44, RemikS napisał: Silvery kompletna porażka dźwiękowa dół i średnica prosto na twarzy Góra kompletnie nie istnieje z resztą pasma wycofana zero szczegółowości. Długo miałeś te Silvery? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemikS Napisano 24 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Marcinzp napisał: Długo miałeś te Silvery? Pół roku się na nich męczyłem @Kraft Mam takie pytanie jak miałeś ustawione te Heco na siebie czy może bardziej na wprost? I czy pozostawiłeś czy raczej wybór padł na inny model Edytowano 24 kwietnia 2023 przez RemikS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, RemikS napisał: Mam takie pytanie jak miałeś ustawione te Heco na siebie czy może bardziej na wprost? Na siebie. Jak wszystkie. Co nie znaczy, że to najlepsze rozwiązanie. Lekkie skręcenie może być korzystniejsze (trochę mniejsze interferencje) Mam je nadal. Pozostają wprzęgnięte w System Nieperiodycznego Odsłuchu Rotacyjnego. Edytowano 24 kwietnia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Fajne określenie systemu 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 SNOR to brzmi naprawdę poważnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indygo Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 Z filmiku na Youtube, który obejrzałem wynika, że Celan Revolution 3 mają mizerne wytłumienie w środku i przy wyższych poziomach głośności obudowy po prostu grają po swojemu.... Czy ktoś miał okazję testować/porównywać nowe kolumny Heco In Vita 3 z Clean Revolution 3. Bardzo mało informacji, opinii o tej nowej serii. Czy to model poniżej tytułowego bohatera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 (edytowany) 14 minut temu, Indygo napisał: Czy to model poniżej tytułowego bohatera? Tak, poniżej. Edytowano 11 lipca 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 2 godziny temu, Indygo napisał: Celan Revolution 3 mają mizerne wytłumienie w środku i przy wyższych poziomach głośności obudowy po prostu grają po swojemu Też się z tym spotkałem w Heco 700 u znajomego. Na początku myśleliśmy, że rezonuje coś w szafce lub na podłodze. Okazało się, że to po prostu obudowy w Aurorach robią takie czary. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indygo Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 (edytowany) Mi tam by to nie przeszkadzało, bo i tak słucham na niskich poziomach głośności a te heco podobno dobrze sobie z tym radzą. Szukam czegoś dla siebie. Jakiś czas temu musiałem sprzedać stereo... Miałem do czynienia z Dali Oberon 3 i Focal Aria 906 - w dali brakowało trochę szczegółowości i wyrafinowania focala a w Arii basu z dali. Może te Heco byłoby złotym środkiem? Zapomniałem. Miałem też do czynienia z MA Silver 100 7g i tu brakowało mi szczegółowości z Focala. Wiem, że niektórzy się oburzą, że napisałem o silverach, że mało szczegółowe ale tak to odczułem. Heco chętnie bym zestawił z Roksanem Atessą. Dobry pomysł? Największe obawy mam o bas, że będzie zbyt "subwooferowy", będzie się wzbudzał i dudnił. Mam się czego obawiać? Edytowano 11 lipca 2023 przez Indygo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 @Indygo, jaki metraż? I jak będą ustawione kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indygo Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 Pokój w bloku, ma z 18m2, prostokąt. Na środku dłuższego boku szafka rtv i na niej by to stało. Na standy nie mam zbytnio miejsca Pewnie powiecie, żebym szukał czegoś wielkości Oberona 1... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 Według mnie to nie jest monitor na szafkę RTV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 (edytowany) Pytanie jeszcze, jak wysoka i głęboka ta szafka. Heco fajne, ale obsłuchałbym też KEF LS50 Meta. Jeszcze lepsze. Jak kolumny będą stały bardzo blisko ściany to przydadzą się też absorbery za nimi. Masz miejsce (może fotka?)? Edytowano 11 lipca 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 lipca 2023 Udostępnij Napisano 11 lipca 2023 Mam podobny metraż i też na długiej ścianie kolumny. Małe podłogówki dają radę 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts