Kubakk Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One - film zaczyna się rolą Dorocińskiego (jak na postać 2 planową było go więcej niż Zawieruchy w Pewnego razu w Holywood) , później także 1 PL epizod z paszportem głównej bohaterki. Dobre kino akcji , fajnie zmontowany dźwięk , jak dla mnie najlepsza część z całego MI Toma , jest intryga , jest dużo akcji - czekam na Part Two. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Oppenheimer - niby 3 godziny , ale szybko zleciało - ciekawa historia powstania 1 bomby atomowej. Robert D Jr może zaliczy nominację do Oskara za rolę 2 planową. Jakiegoś większego szału nie było takie solidne kino 7,5/10 Zabójca (netflix) - Fassbender oraz Fincher zachęcił do oglądnięcia , na imdb podają budżet 175mln $ (nie za bardzo wiem gdzie , chyba ,że na pensje 2 w/w) - film którego nie oglądnięcie nie zmieniłoby niczego. Po 8 minutach dałem sobie spokój i dokończyłem następnego dnia , sądząc ,że może będzie to dobre. Historia o zabójcy , który nie wykonał zlecenia (brakło skilla) , miał ponieść konsekwencję a dostało się jego dziewczynie , za co musiał się zemścić ... taki JW dla ubogich , naciągane 5/10 z uwagi Fas Finchera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 6 godzin temu, Kubakk napisał: Zabójca (netflix) Zgadzam się, że fabułka sztampowa i naiwna do bólu. Aktorzy też nie mieli okazji zbyt wiele pokazać (Tilda Swinton). Natomiast podobało mi się niespieszne tempo. Miało w sobie coś relaksującego na tle współczesnych nawalanek. Teraz coś z wyższej półki. "Certain woman" ("Kobiecy świat"). Kameralne, niezależne kino o małomiasteczkowej Ameryce. W obsadzie między innymi Laura Dern i Michelle Williams. Trzy historie nie tyle splatające się, co ocierające się o siebie. Widz czekający na jakiś punkt kulminacyjny / zderzenie wątków może się rozczarować. Natomiast klimat, portrety postaci itd. - wszystko to jest zrobione z klasą. Środkowa historia (ta z Michelle Williams) moim zdaniem najsłabsza. Natomiast pozostałe dwie bardzo mi się podobały. Laura Dern jak zwykle świetna. Ujmujący wątek dziewczyny pracującej na rancho. Polubiłem tę bohaterkę, choć była na ekranie nie więcej niż pół godziny. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Twórca ( Creator ) - film mnie zaskoczył pozytywnie. Jest kilka potknięć które pominę milczeniem bo są dopiero po fakcie wyłapane. Ogólnie nieźle jest jak na mój sceptycyzm* do dzisiejszych filmów. Na Amazonie jest i da się oglądać. errata: Jest też możliwe że mój sceptycyzm topnieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 The Creator jest dostepny na Amazone Prime? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Jest, za 55 zł 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 W kinie przy takich ilościach reklam film powinien być już za darmo -> więc wolę trochę dopłacić i oglądać w domowych warunkach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 @Amarok Ee to poczekam i ściągnę. Chciałem w kinie, ale u mnie w miejscowości nie puścili. 😔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 (edytowany) Czy ktoś widział włoski film "Perfetti sconosciuti" (2016)? * Jakoś mnie ominął, a wyczytałam że doczekał się 27 wersji w innych krajach, w tym w Polsce "(Nie)znajomi". Wczoraj znalazłam na Netflixie wersję francuską "Nic do ukrycia" i gorąco polecam. Rzecz rozgrywa się w czasie spotkania towarzyskiego - przy kolacji spotyka się grupa przyjaciół. W pewnym momencie pani domu proponuje, aby wszyscy położyli na stole swoje telefony komórkowe i dzielili się z resztą wszystkimi wiadomościami, które od tego momentu dostaną. Cóż za diaboliczny pomysł! *Wśród obsady piękna Kasia Smutniak. Edytowano 18 listopada 2023 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Ja widziałem włoski oryginał, rzeczywiście dobrze się oglądało. Też polecam. * Tylko teraz najprędzej dostaniemy wiadomość od: sklepu/banku/operatora telefonicznego/ albo innego serwisu, gdzie zostawiliśmy nasz numer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 W NL to się "Alles op tafel" , nazywa. Przeróbka włoskiego właśnie filmu, który kolega powyżej wspomniał. Niedawno w telewizji pokazywali zapowiedź. Kopiowanie trwa w najlepsze 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Creator - fajny cyberpunkowy film , w porównaniu z HBO WBowskim Blue Bettle można by rzec wręcz wybitny Bluebettle mocny gniot , nawet nie ma co komentować , strata czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dobrze pozytywna opinie zobaczyć, dopiero co z sieci ściągnąłem. Trzeba będzie czas znaleźć i zobaczyć.👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Wiadomosc roku. Na blueray.com pojawiła się informacja planowanym wydaniu ma 4k od wieków wyczekiwanych filmów Camerona. The Abyss True Lies Oby tylko zamieścili więcej napisów, niż tylko w angielskim i francuskim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Duchy w Wenecji (jest na disney) - mroczny Poirot , z 3 części Kenetha , ten był najciekawszy. Jako wieloletni fan Poirota dosyć szybko wyczaiłem wg której wersji Sucheta jest to poskładane. Taka bardziej wariacja , aniżeli zgodnie z powieścią , niemniej dobrze się oglądało. Także mogę polecić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Dnia 16.11.2023 o 19:26, gienas napisał: Twórca ( Creator ) - film mnie zaskoczył pozytywnie. Jest kilka potknięć które pominę milczeniem bo są dopiero po fakcie wyłapane. Ogólnie nieźle jest jak na mój sceptycyzm* do dzisiejszych filmów. Na Amazonie jest i da się oglądać. errata: Jest też możliwe że mój sceptycyzm topnieje Zgadzam sie, w tych obecnych, troche chorych czasach, wciaz potrafia film zrobic ktory sie z przyjemnoscia oglada. Lubie jak sie niestworzone rzeczy na ekranie oglada, ale tak sa zroboione ze wygladaja jakby poprostu je nagrali kamera. Jeszcze ostatnio ogladalem The Marvels ale nie zgodz sie tym wszystkim co o tym filmie mowia. Ok, moze rzeczywiscie Marvel sie skonczyl ale The Marvels byl calkiem fajny. idac do kina myslalem - co albo jak tym razem spierd ... ale bylem pozytywnie zaskoczony. Tak samo Ant Man and Wasp in Quantummania - mnie sie podobal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 4 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2023 Gran Turismo - ciężko nazwać ,że ten film jest wzorowany na grze , jedynie wspólne to iż gracz zostaje kierowcą wyścigowym w realu. Zrealizowane na podstawie prawdziwej historii , gracz komputerowy wygrywa turniej i zasiada za sterami prawdziwej wyścigówki. Sceny kaskaderskie wykonywał ów ten prawdziwy gracz / obecnie kierowca - dobre ujęcia , fajnie dźwięk chodzi. Co prawda dla fanów F1 itp. wiele głupot , typu typ wali w innego i nic , potem prawie ginie próbując zabić innego i nic , a jak ten którego chciano zabić ma akcje podbicia i obrotki / leci w trybuny to nagle oburzenie by wykluczyć itd. itp. bzdurne elementy ale ogólnie 8/10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 20 godzin temu, Kubakk napisał: Gran Turismo - ciężko nazwać ,że ten film jest wzorowany na grze Film jest dokładnie wzorowany na grze . Te wypadki o których piszesz "i nic" to efekt licencji na samochody w grze - producenci marek samochodów zgodzili się na wykorzystanie aut, ale zabronili ingerencji w kształt karoserii. Stąd brak uszkodzeń i aut i kierowców W GranTurismo pasjami grywam od kiedy gra wyszła na szaraka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 5 godzin temu, gienas napisał: Film jest dokładnie wzorowany na grze . Te wypadki o których piszesz "i nic" to efekt licencji na samochody w grze - producenci marek samochodów zgodzili się na wykorzystanie aut, ale zabronili ingerencji w kształt karoserii. Stąd brak uszkodzeń i aut i kierowców W GranTurismo pasjami grywam od kiedy gra wyszła na szaraka. Nie zrozumieliśmy się w 100% , chodzi o to że ten bogacz wali w biedaka i go nie wykluczają z następnych zawodach , gdzie prawie sam ginie. A jak biedak kasuje kogoś na widowni to musi potem jechać LeMans by nie wylecieć W GT grałem na PS1 w latach 90 , śmigfało się ~900km mazdą rx7 , ale od jakiś 20lat gry nie widziałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 5 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2023 Czas krwawego księżyca. Niezła obsada, ciekawy temat, świetna realizacja. Minus...? 3h26min. Ale szybko zlatuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2023 Rebell Moon cz.1 (netflix) - star wars + kroniki riddicka + harry potter (ujeżdżanie hippogryfa) w wersji dla ubogich. Pomysłu i budżetu starczyło na połowę filmu , jest jedna scena z lecącym stakiem/statkami wygląda to jak w 1991r w B-klas filmie Wszystko co ciekawe zawarto w trailerze , naciągane 5/10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2023 Aquaman - niestety, zle opinie nie wziely sie z niczego. Jakb posklejany z nie pasujacych do siebie kawalkow, dziwne reakcje a nawet przesadzone i LOTR, Sauron i jego wierza. Tylko oka brakowalo. Szkoda, naprawde szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2023 Starocia polskiego gorąco polecam, z 95 roku https://www.filmweb.pl/film/Pestka-1995-689 Każdy ma swoją pestkę.., Choć nie wiem gdzie dostępny jest... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia U mnie ostatnio obejrzany Zabójca https://www.youtube.com/watch?v=Gg-ZO_uGdWo&t=4s Wg mnie bardzo dobry film, zreszta prawie wszystkie filmy Davida Finchera są po prostu dobre. Na początku nie zapowiada się ciekawie, mozna odnieść wrażenie, że film jest o jakimś psychopacie, który zabija. W skrócie, głowny bohater jest zabójcą na zlecenie, potem sam staje się celem. Zobaczcie i sami oceńcie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Mnie "Zabójca" znudził, nie było w nim nic specjalnie zaskakującego. Musiałem odreagować i obejrzałem jeszcze raz "Podziemny krąg" 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts