stach_s Napisano 24 grudnia 2022 Napisano 24 grudnia 2022 Nie mam na nic czasu bo ogladam seriaaaaale, nie mam na nic czasu wcale, a wcaaaale... 😂 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 24 grudnia 2022 Napisano 24 grudnia 2022 @Asia Jaki jest Twój stosunek do tych list z Wyborczej? Uważasz, że mają jakąś wartość jako rankingi, czy tylko informacyjną, że dany serial / płyta w ogóle istnieje? Odpisz, cytując
Asia Napisano 24 grudnia 2022 Napisano 24 grudnia 2022 Dla mnie to wyłącznie informacja co się pojawiło. Nie podążam na bieżąco, mam dłuższe okresy abstynencji filmowo - serialowej. Wklejam jako ciekawostkę. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 26 grudnia 2022 Napisano 26 grudnia 2022 Wiedźmin: Rodowód krwi (netflix) - po 2 odc nie dziwie się tak niskiej ocenie na imdb , chociaż dałbym na zachętę 5/10 , ale jak zwykle multikulti (żeby jeszcze aktorzy byli jacyś...) + homo (wtf) 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 27 grudnia 2022 Napisano 27 grudnia 2022 "Wiedźmin - rodowód krwi" nie dotrwałem na końca pierwszego odcinka. Wiedźmin ma wspólny z serialem tylko tytuł, reszty trzeba się moooocno domyslać i naciągać. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 27 grudnia 2022 Napisano 27 grudnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, gienas napisał: "Wiedźmin - rodowód krwi" nie dotrwałem na końca pierwszego odcinka. Wiedźmin ma wspólny z serialem tylko tytuł, reszty trzeba się moooocno domyslać i naciągać. Obejrzałem do końca i taki wniosek serial klasy B albo i C , nie wiem po co to zrobiono Edytowano 27 grudnia 2022 przez Kubakk 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 4 stycznia 2023 Napisano 4 stycznia 2023 Czy ktoś pisał wcześniej o mini serialu (6 odcinków) "The Playlist" Netflix? Wbrew tytułowi serial jest szwedzki i opowiada (podkolorowaną) historię powstania Spotify, przy czym w każdym odcinku poznajemy wydarzenia z perspektywy innej osoby. Mnie się podoba, nawet bardzo, a chyba nie odniósł wielkiego sukcesu. Jedyny minus? Trzeba czytać nieszczęsne napisy 😁. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 stycznia 2023 Napisano 4 stycznia 2023 4 minuty temu, Asia napisał: Czy ktoś pisał wcześniej o mini serialu (6 odcinków) "The Playlist" Netflix? Ja w dwu słowach. Też mi się podobał. Nie chciałem komentować fabuły, żeby: a) nie podpaść @J4Z, b) nie chwalić się, że należę do mniejszości sponsorującej muzyków. 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 8 stycznia 2023 Napisano 8 stycznia 2023 Wednesday- familijnie zaliczony , czekamy na ,2 sezon . 2 Odpisz, cytując
Asia Napisano 8 stycznia 2023 Napisano 8 stycznia 2023 Z innej beczki: autor wątku mógłby wrócić @HQ150 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 9 stycznia 2023 Napisano 9 stycznia 2023 (edytowany) See (apple tv) - przyjemny serial postapo , 3 sezony - zakończony w 2022r - ludzkość przez lata wojen doprowadziła większość populacji do ślepoty , ten kto widzi ten heretyk , walka o władzę , krew leje się strumieniami. Dobrze zrealizowana produkcja , i zaskakująco dobrze zakończona. Dexter New Blood (c+ , showtime) - po roku udało się obejrzeć za 1 podejściem , kto oglądał naście lat temu Dextera ten wie o co chodzi , sądziłem ,że po takim czasie wyjdzie coś słabego , pozytywnie się rozczarowałem. Co prawda ost odcinek słabizna ,ale 9/10 trzymało w napięciu. Było parę głupot , domyślam się iż po to by już następnych serii nie było. 1923 (paramount) - był prequel 1883 - Yellowstone - teraz ten z Harisonem Fordem , Helen Miren - po 3 odc nadal dziki zachód , sporo akcji w Afryce. W całej serii niezmiennie walka o ziemię , dobrze realizowane ,ale czegoś brakuje Edytowano 9 stycznia 2023 przez Kubakk Odpisz, cytując
Butler Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 The Last of Us. Pierwszy odcinek... Warto czekać na kolejny. 3 2 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 Last of Us , z lektorem dźwięk dd+ 5.1 , ori atmos 5.1.2 Intro podobne jak w GoT , 80 minut szybko minęło , dobrze ,że zombi nie stanowi większości czasu , niemniej jakiegoś mega szału nie było ,ot dobrze zrealizowany serial Odpisz, cytując
gienas Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) @Butler Ło panie 😍 w takim otoczeniu to co by nie oglądał to z dźwiękiem DD wszystko oglądam Edytowano 17 stycznia 2023 przez gienas literówka 1 Odpisz, cytując
tchocky Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 23 minuty temu, soundintruder napisał: Band of Brothers - równie niedościgniony serial wojenny, Oj tak, to w ogóle jeden z najlepszych seriali w historii. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 17 stycznia 2023 Napisano 17 stycznia 2023 3 godziny temu, soundintruder napisał: Boardwalk Empire - w mojej ocenie niedościgniony serial ukazujący okres prohibicji w Stanach Zjednoczonych Dla mnie: dobry pierwszy sezon i rewelacyjny trzeci. Drugi słabszy (poza świetnymi pierwszymi dwoma odcinkami!), czwarty też. Piątego już nie dałem rady oglądać. Odpisz, cytując
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Napisano 23 stycznia 2023 Dnia 1.08.2021 o 11:56, Asia napisał: Nie wiecie czy znajdę gdzieś serial "Cold case" polski tytuł "Dowody zbrodni"? Amazon Prime, 7 sezonów. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 Lockwood i Spółka (netflix) - 8 odcinków bardzo dobrze zrealizowanych (Wiedźmin mógłby się uczyć) , tematyka duchów , które są normalnością jak wampiry były w True Blood - łowcy duchów , tajemnica - która jak to w wielu serialach jest prosta jeśli 2 aktorów pobocznych jest bardziej znana niż reszta. Myślę iż będzie 2 sezon , zakończenie to zwiastuje Odpisz, cytując
MarekPijowczyk Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 Dnia 8.01.2023 o 14:53, Dedal75 napisał: Wednesday- familijnie zaliczony , czekamy na ,2 sezon . Właśnie... jak to jest z tą Wednsday? Ile dzieci mają lat, ze ją oglądały? Moje mają 8 i 10. Zaczęły oglądać, ale..... potem przeczytałem artykuł, zę film powinien byc od 16 roku życia. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 Mój ma 8 i oglądał drugi ma 11 nie chciał ale on to inna para kaloszy 🤭 Pzdr Odpisz, cytując
Bahzell Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 The Last of Us - pilot dał radę. Czekam aż wyjdą wszystkie odcinki. Warto poczytać o historii gry (szczególnie drugiej części) i jak woke culture próbowało drugą cześć wywalić w kosmos. Ja skończyłem Tulsa King. Sylwester w formie. W międzyczasie pójdzie: Stargate Atlantis - imho najlepszy z serii o Stargate. Battlestar Galactica - dojrzałem do ponownego spotkania z tą cegłą. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 Jak po trzecim odcinku TLOU? Dla mnie w końcu odcinek tak dobry jak genialna, wybitna gra. Pięknie zagrany, piękna muzyka, piękne ujęcia. I pytanie czy dlatego, że wymyślili zupełnie nową historię czy gra aktorska była tak przekonująca. A może jedno i drugie. Pierwsze dwa odcinki dla mnie fatalne a tu 10/10. Odpisz, cytując
tchocky Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Pierwsze dwa odcinki dla mnie fatalne Serio? Dlaczego? Trzeci odcinek dobry ale trochę za dużo czasu poświęcili na historię tej pary. Szkoda że nie było spotkania Billa z Ellie. Edytowano 30 stycznia 2023 przez tchocky Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 stycznia 2023 Napisano 30 stycznia 2023 Brak emocji... Fatalna gra aktorów i aktorek. Szefowa świetlików wypada komicznie a przecież zakończenie będzie zależało od jej roli, Joel zaraz zaśnie na planie..., itd. "Trawa" w ustach biegaczy jest zabawna, a oni powinni autentycznie przerażać. I gdy dzisiaj spodziewałem się najgorszego nagle dostałem, jestem przekonany, najlepszy odcinek z całego pierwszego sezonu. Analizuje na spokojnie każdą scenę, dialogi i... jeżeli kiedyś ma powstać trzecia część gry to niech będzie tak dobra jak trzeci odcinek serialu. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts