stach_s Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Nie mam na nic czasu bo ogladam seriaaaaale, nie mam na nic czasu wcale, a wcaaaale... 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 @Asia Jaki jest Twój stosunek do tych list z Wyborczej? Uważasz, że mają jakąś wartość jako rankingi, czy tylko informacyjną, że dany serial / płyta w ogóle istnieje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Dla mnie to wyłącznie informacja co się pojawiło. Nie podążam na bieżąco, mam dłuższe okresy abstynencji filmowo - serialowej. Wklejam jako ciekawostkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Wiedźmin: Rodowód krwi (netflix) - po 2 odc nie dziwie się tak niskiej ocenie na imdb , chociaż dałbym na zachętę 5/10 , ale jak zwykle multikulti (żeby jeszcze aktorzy byli jacyś...) + homo (wtf) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 "Wiedźmin - rodowód krwi" nie dotrwałem na końca pierwszego odcinka. Wiedźmin ma wspólny z serialem tylko tytuł, reszty trzeba się moooocno domyslać i naciągać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, gienas napisał: "Wiedźmin - rodowód krwi" nie dotrwałem na końca pierwszego odcinka. Wiedźmin ma wspólny z serialem tylko tytuł, reszty trzeba się moooocno domyslać i naciągać. Obejrzałem do końca i taki wniosek serial klasy B albo i C , nie wiem po co to zrobiono Edytowano 27 grudnia 2022 przez Kubakk 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 Czy ktoś pisał wcześniej o mini serialu (6 odcinków) "The Playlist" Netflix? Wbrew tytułowi serial jest szwedzki i opowiada (podkolorowaną) historię powstania Spotify, przy czym w każdym odcinku poznajemy wydarzenia z perspektywy innej osoby. Mnie się podoba, nawet bardzo, a chyba nie odniósł wielkiego sukcesu. Jedyny minus? Trzeba czytać nieszczęsne napisy 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2023 4 minuty temu, Asia napisał: Czy ktoś pisał wcześniej o mini serialu (6 odcinków) "The Playlist" Netflix? Ja w dwu słowach. Też mi się podobał. Nie chciałem komentować fabuły, żeby: a) nie podpaść @J4Z, b) nie chwalić się, że należę do mniejszości sponsorującej muzyków. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 Wednesday- familijnie zaliczony , czekamy na ,2 sezon . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 Z innej beczki: autor wątku mógłby wrócić @HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2023 No nie zawadzi 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2023 (edytowany) See (apple tv) - przyjemny serial postapo , 3 sezony - zakończony w 2022r - ludzkość przez lata wojen doprowadziła większość populacji do ślepoty , ten kto widzi ten heretyk , walka o władzę , krew leje się strumieniami. Dobrze zrealizowana produkcja , i zaskakująco dobrze zakończona. Dexter New Blood (c+ , showtime) - po roku udało się obejrzeć za 1 podejściem , kto oglądał naście lat temu Dextera ten wie o co chodzi , sądziłem ,że po takim czasie wyjdzie coś słabego , pozytywnie się rozczarowałem. Co prawda ost odcinek słabizna ,ale 9/10 trzymało w napięciu. Było parę głupot , domyślam się iż po to by już następnych serii nie było. 1923 (paramount) - był prequel 1883 - Yellowstone - teraz ten z Harisonem Fordem , Helen Miren - po 3 odc nadal dziki zachód , sporo akcji w Afryce. W całej serii niezmiennie walka o ziemię , dobrze realizowane ,ale czegoś brakuje Edytowano 9 stycznia 2023 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 The Last of Us. Pierwszy odcinek... Warto czekać na kolejny. 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Last of Us , z lektorem dźwięk dd+ 5.1 , ori atmos 5.1.2 Intro podobne jak w GoT , 80 minut szybko minęło , dobrze ,że zombi nie stanowi większości czasu , niemniej jakiegoś mega szału nie było ,ot dobrze zrealizowany serial Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 (edytowany) @Butler Ło panie 😍 w takim otoczeniu to co by nie oglądał to z dźwiękiem DD wszystko oglądam Edytowano 17 stycznia 2023 przez gienas literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 23 minuty temu, soundintruder napisał: Band of Brothers - równie niedościgniony serial wojenny, Oj tak, to w ogóle jeden z najlepszych seriali w historii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 3 godziny temu, soundintruder napisał: Boardwalk Empire - w mojej ocenie niedościgniony serial ukazujący okres prohibicji w Stanach Zjednoczonych Dla mnie: dobry pierwszy sezon i rewelacyjny trzeci. Drugi słabszy (poza świetnymi pierwszymi dwoma odcinkami!), czwarty też. Piątego już nie dałem rady oglądać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Dnia 1.08.2021 o 11:56, Asia napisał: Nie wiecie czy znajdę gdzieś serial "Cold case" polski tytuł "Dowody zbrodni"? Amazon Prime, 7 sezonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Lockwood i Spółka (netflix) - 8 odcinków bardzo dobrze zrealizowanych (Wiedźmin mógłby się uczyć) , tematyka duchów , które są normalnością jak wampiry były w True Blood - łowcy duchów , tajemnica - która jak to w wielu serialach jest prosta jeśli 2 aktorów pobocznych jest bardziej znana niż reszta. Myślę iż będzie 2 sezon , zakończenie to zwiastuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Dnia 8.01.2023 o 14:53, Dedal75 napisał: Wednesday- familijnie zaliczony , czekamy na ,2 sezon . Właśnie... jak to jest z tą Wednsday? Ile dzieci mają lat, ze ją oglądały? Moje mają 8 i 10. Zaczęły oglądać, ale..... potem przeczytałem artykuł, zę film powinien byc od 16 roku życia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Mój ma 8 i oglądał drugi ma 11 nie chciał ale on to inna para kaloszy 🤭 Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 The Last of Us - pilot dał radę. Czekam aż wyjdą wszystkie odcinki. Warto poczytać o historii gry (szczególnie drugiej części) i jak woke culture próbowało drugą cześć wywalić w kosmos. Ja skończyłem Tulsa King. Sylwester w formie. W międzyczasie pójdzie: Stargate Atlantis - imho najlepszy z serii o Stargate. Battlestar Galactica - dojrzałem do ponownego spotkania z tą cegłą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Jak po trzecim odcinku TLOU? Dla mnie w końcu odcinek tak dobry jak genialna, wybitna gra. Pięknie zagrany, piękna muzyka, piękne ujęcia. I pytanie czy dlatego, że wymyślili zupełnie nową historię czy gra aktorska była tak przekonująca. A może jedno i drugie. Pierwsze dwa odcinki dla mnie fatalne a tu 10/10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Pierwsze dwa odcinki dla mnie fatalne Serio? Dlaczego? Trzeci odcinek dobry ale trochę za dużo czasu poświęcili na historię tej pary. Szkoda że nie było spotkania Billa z Ellie. Edytowano 30 stycznia 2023 przez tchocky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Brak emocji... Fatalna gra aktorów i aktorek. Szefowa świetlików wypada komicznie a przecież zakończenie będzie zależało od jej roli, Joel zaraz zaśnie na planie..., itd. "Trawa" w ustach biegaczy jest zabawna, a oni powinni autentycznie przerażać. I gdy dzisiaj spodziewałem się najgorszego nagle dostałem, jestem przekonany, najlepszy odcinek z całego pierwszego sezonu. Analizuje na spokojnie każdą scenę, dialogi i... jeżeli kiedyś ma powstać trzecia część gry to niech będzie tak dobra jak trzeci odcinek serialu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts