hlary Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Witam czy jest różnica między streamingiem muzyki np. z Deezera : 1) przez wbudowaną aplikację Deezera na Yamaha WXC-50 2) przez osobną aplikację Deezerna telefonie (kompie lub iPadzie) i łączeniem airplay z Yamaha WXC-50 ? Chodzi o to, że alikacja Deezer wbudowana w Yamahę jest tylko w wersji angielskiej i jest okrojoną wersją aplikacji Deezer na komórki, komp i iPada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Moim zdaniem jest różnica na niekorzyść airplay. Airplay jest oczywiście lepszy niż bluetooth (przynajmniej ten w wydaniu wxc-50) ale jednak porównując z aplikacją wbudowaną w MusicCast pogarsza się scena i jakość basu. Moje doświadczenie opieram głównie o Tidal. Deezera słucham dopiero kilka dni ale nie wydaje mi się żeby miało być jakoś inaczej, jeśli chodzi o airplay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 30 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Dzięki, też tak myślałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Możesz spróbować przez aplikację Mconnect Life,ona działa i na andronidzie jak i na IOSe. Po otwarciu kliknij Play to,po wybraniu Yamahy ,kliknij Browser i z tamtąd Dezeera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 6 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Browser i z tamtąd Dezeera Jesteś pewien, że można w Mconnect obsługiwać Deezera? Jest Tidal, jest Qobuz, ale Deezera nie widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 30 maja 2021 Udostępnij Napisano 30 maja 2021 Nie jestem, myślałem że w tym wypadku to wszystko jedno jaki serwis streaming owy, ale widać dezeer rządzi się innymi prawami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Różnica będzie wynikała po prostu ze sposobu transmisji danych do urządzenia. Też się zgadzam że opcja 2 słabsza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 9 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie jestem, myślałem że w tym wypadku to wszystko jedno jaki serwis streaming owy, ale widać dezeer rządzi się innymi prawami. To nie Deezer rządzi się innymi prawami, tylko aplikacja musi mieć możliwość połączenia z serwisem streamingowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 (edytowany) Dnia 29.05.2021 o 16:04, hlary napisał: 2) przez osobną aplikację Deezerna telefonie (kompie lub iPadzie) i łączeniem airplay z Yamaha WXC-50 ? Możesz przesłać dźwięk z Deezera odtwarzanego na PC do Yamahy WXC-50 przez wi-fi (DLNA) za pomocą aplikacji SWYH http://www.streamwhatyouhear.com/ Edytowano 31 maja 2021 przez marecki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 mConnect nie posiada niestety Deezera. Różnica w jakości będzie i warto samemu przeprowadzić takie porównanie na dobrze znanym utworze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Na PC jest też TuneBlade pozwalający łączyć się przez Airplay. U mnie z trzech testowanych programów (jeszcze SWYH i AirParrot) działa najbardziej stabilnie i chyba daje najlepszy dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 13 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2021 (edytowany) Mam Yamaha WXC-50 i tam w MusicCast na iPhone jest zainstalowany Deezer (też Napster, Quobuz, Tidal i Spotify). Ale różni się on od osobnego programu Deezer na iPhone. Np. nie ma nowości. Jest o wiele uboższy niż osobny program. Ma tylko takie kategorie : Flow, Charts, Recommendations, Mixes, Genres, My Library i Search. Natomiast sama osobna aplikacja Deezer na iPhone jest spolonizowana, ma wiele innych kategorii, w tym Nowości, Nowości tygodnia itp. Dlatego pytałem czy i jak Używać osobnej aplikacji na IPhone. Czy warto jaki to będzie miało wpływ na jakość muzyki. Jak na Yamaha MusicCast wybiorę iPhone to widać tylko moją muzykę z mojej biblioteki programu apple Muzyka. Edytowano 13 czerwca 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 13 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2021 Dnia 31.05.2021 o 07:08, S4Home napisał: Różnica będzie wynikała po prostu ze sposobu transmisji danych do urządzenia. Też się zgadzam że opcja 2 słabsza. Piotr Ta potwierdzam, bo sprawdziłem. Muszę zostać przy tej wbudowanej w Yamahę aplikacji Deezera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 13 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2021 18 minut temu, hlary napisał: Ta potwierdzam, bo sprawdziłem. Muszę zostać przy tej wbudowanej w Yamahę aplikacji Deezera. A czy aplikacja Yamahy odtwarza HiFi? Np. w Heosie Deezer jest, ale tylko MP3 niezależnie od abonamentu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 13 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2021 Odtwarza na 100%, bo mam taryfę HiFi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts