Chyba Miro 84 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Warto zaprosić osobę grajaca na instrumencie i odtworzyć utwor z owym instrumentem. Najlepsza rekomendacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 41 minut temu, muzofan napisał: Chętnie też bym zaprosił do siebie takich znawców dobrego brzmienia . Ciekawy jestem jak wypadłby mój system w oczach kogoś obcego i osłuchanego Kolego @muzofan, nie jestem ani znawcą ani osobą osłuchaną 🙂, ale lubię poznawać nowych ludzi, dzielić się z nimi swoimi spostrzeżeniami i jeśli takie osoby jak ja też wchodzą w grę, a zaproszenie Tomka @tomek4446 jest wciąż aktualne, to będąc w Łodzi, chętnie zawitam i u Ciebie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 W takim razie zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 No o łączy nas też to (o ile czegoś nie poplątałem), że obaj mamy kolumny tej samej marki. Z tym że u mnie są to najmniejsze Z rodziny - atc scm 7🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Śledzę to forum na bieżąco, w miarę . Ciekawy jestem opinii innych melomanów na temat kolumn ATC serii klasycznej. Dla mnie to jest koniec drogi. Ostatnio zacząłem słuchać muzyki z Hdtracks zamiast Tidal i jest już pełna nirvana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 4 godziny temu, muzofan napisał: Chętnie też bym zaprosił do siebie takich znawców dobrego brzmienia O! Ziomal ! Znawcą nie jestem , ale możesz już włączyć wodę na herbatę jak byś chciał chętnie poznam osobiście właściciela kolumn których nigdy nie było dane słyszeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 Nie śmiecąc kraftowi we wątku spytam tu. Czy waszym zdaniem jestem w stanie uzyskać dzwiek w pełnym zakresie bez korekcji Dsp w moich 16m ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Moim zdaniem w tego typu kolumnach jeśli chodzi o bas, to problem moze stanowić nie tyle możliwość do niskiego jego zejścia co, jego natężenie w odniesieniu do reszty pasma. Większe kolumny zwykle oferują go po prostu więcej. Dlatego oceny sytuacji można dokonać tylko doświadczalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Heh. Podchwytliwe pytanie 10 minut temu, halik napisał: Nie śmiecąc kraftowi we wątku spytam tu. Czy waszym zdaniem jestem w stanie uzyskać dzwiek w pełnym zakresie bez korekcji Dsp w moich 16m ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 nie podchwytliwe, zwyczajne. Chcę mieć u siebie pełny dzwięk we wszystkich pasmach i serio nie wiem czy to się da. Co wstawię większe kolumny to mi sie wzbudza pierwszy mod pomieszczenia i du.a. Monitory pięknie brzmią, ale to monitory, więc o pełni pasma nie może byc mowy. Kombinuję z rezonatorem HH strojonym na tę częstotliwość ale jak na razie z miernym skutkiem. Stąd pytanie, czy warto mocować się z fizyką (16m2) i szukać do sutku kolumn zamkniętych, których na rynku znowu tak dużo nie ma, czy wybrać bezpieczne monitory, dołożyć i zestroić suba, i zapomnieć o temacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Jeśli wzbudza się bardzo jakiś mod pomieszczenia to użycie DSP wydaje się jedynym sensownym rozwiązaniem. Użycie pułapki basowej lub monitorów z subwooferem bez DSP problem moze tylko zmieniszyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) Kolego @halik, a bardzo brakuje Ci tych najniższych częstotliwości 🙂? Mam podobnej wielkości pomieszczenie (14m) i każde większe MONITORY w tym pomieszczeniu stwarzały problem z basem. A że jest to pokój dzienny, z którego korzystam nie tylko ja, adaptacja akustyczna w grę nie wchodzi. Ale doskonale sprawdzają się w tym pokoiku monitory z obudową zamkniętą lub linią transmisyjną (atc scm7 i pmc 25.21). Nie uświadczę w nich co prawda tak niskiego basu jak w większych dynaudio czy buchardtach, ale jest on w zamian za to świetnie prowadzony i nie ma z nim najmniejszych problemów 🙂. Edytowano 25 października 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 Ja nie mowie o kolumnach co schodzą do 14 hz mam moda na 38 i to niestety mi przeszkadza. Nie zostawię tego tak. Tylko czy fizycznie to jest osiągalne czy walka z wiatrakami? Tak to u mnie wygląda jesli chodzi o bas. Sami widzice ten wulkan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Dnia 24.10.2021 o 15:04, seba3002 napisał: Kolego @muzofan, nie jestem ani znawcą ani osobą osłuchaną 🙂, ale lubię poznawać nowych ludzi, dzielić się z nimi swoimi spostrzeżeniami i jeśli takie osoby jak ja też wchodzą w grę, a zaproszenie Tomka @tomek4446 jest wciąż aktualne, to będąc w Łodzi, chętnie zawitam i u Ciebie 🙂. Jak będziesz na Pomorzu, zapraszam do siebie (Słupsk). Wycieczkę nad morze do Ustki, na rybkę zapewniam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 W Słupsku całkiem niedawno byłem. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 29 minut temu, Marek Muszyński napisał: Jak będziesz na Pomorzu, zapraszam do siebie (Słupsk). Wycieczkę nad morze do Ustki, na rybkę zapewniam Cóż, do Ustki mam raptem 720 km 😛, ale będąc na Pomorzu chętnie skorzystam z zaproszenia 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 To zrob sobie przerwę w Gnieźnie. Masz po drodze 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Kurczę, może rzeczywiście zrobię sobie taką pielgrzymkę. Łódź - Gniezno - Ustka 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 @seba3002 na Pomorzu Środkowym to nas tu jest więcej, urlopu ci zabraknie. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) @seba3002 Myślę że nie ruszyłbyś w dalszą drogę 😉 Pochodzę z miasta w którym na porodówce nowonarodzonym chłopcom wszywano esperal pod łopatkę profilaktycznie 😁 . Pzdr Edytowano 25 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 2 minuty temu, Dedal75 napisał: @seba3002 Myślę że nie ruszyłbyś w dalszą drogę 😉 Pochodzę z miasta w którym na porodówce nowonarodzonym chłopcom wszywano esperal pod łopatkę profilaktycznie 😁 . Pzdr Hmmm, w sumie pracuje w firmie transportowej. Gdybym wsiadł w odpowiedniego TIRa, mógłbym zwiedzić całą Polskę 🙂. Kto wie, może naprawdę się skuszę 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 9 minut temu, Dedal75 napisał: @seba3002 Myślę że nie ruszyłbyś w dalszą drogę 😉 Pochodzę z miasta w którym na porodówce nowonarodzonym chłopcom wszywano esperal pod łopatkę profilaktycznie 😁 . Pzdr Wobec tego proponuję z daleka omijać Olsztyn😉, jeśli nie chcesz narazić się na skutki marskości wątroby. Bardziej polecam skrecić na zachód i odwiedzić pomorze zachodnie. A poza tym z Gniezna do Ustki przez Olsztyn to zupełnie NIE PO DRODZE. Koledzy z Gniezna mogą potwierdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) Noooo, może. Byłem w Olsztynie już baaaadzo dawno, bo w 1975 roku. Piękne miasto. Mieszkałem w dzielnicy Kortowo, a do planetarium biegałem co kilka dni na różne programy😄. Edytowano 25 października 2021 przez Rega literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 A ja w Olsztynie byłem przeszło miesiąc temu przez parę dni, nawet mi się podobało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 A mnie się nie podoba 😋 . Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts