Dedal Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 @tomek4446 Już raz miała byś silna paczka i tyle ja w Warszawie widzieli 🤭 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Już raz miała byś silna paczka i tyle ja w Warszawie widzieli Coś jak Yeti ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 (edytowany) Haha. Ale w sumie silna była w hostelu po zlocie 🥳 Ja tam wolę szlachetną paczkę 😁 Edytowano 11 kwietnia 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: To znaczy ? Bo nie łapię ? Zapomniałeś, jak paczka zrezygnowała bo kierowca nie mógł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Zapomniałeś, jak paczka zrezygnowała bo kierowca nie mógł. Już załapałem. Ja tam liczę na Gniezno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 36 minut temu, Dedal75 napisał: Haha. Ale w sumie silna była w hostelu po zlocie 🥳 Ja tam wolę szlachetną paczkę 😁 Tzn ze w hostelu to tylko pospolite typy, plebs jakis??? 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 (edytowany) @stach_s zły dzień masz? 😊 Przecież razem tam byliśmy ,🤭 . Mogę być i plebsem. Pzdr Edytowano 11 kwietnia 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 (edytowany) Dnia 10.04.2022 o 12:39, Rafał S napisał: Rafał, miałeś z Bowersami problem z basem? Sądziłem, że z górą... Można powiedzieć, że ze wszystkimi pasmami. Bas dudnił, wokal był zbyt wyraźny, wychodził przed szereg, a góra zbyt szorstka. Mnie to brzmienie zmęczyło, ale jest wiele osób, które uwielbiają kolumny B&W. Obecne kolumny MA mam już ponad 4-lata i nadal jestem zadowolony, po prostu radosne granie, nic mnie nie męczy. Edytowano 11 kwietnia 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Panie i Panowie ponieważ jak już pisałem Salon ma problemy ze streamerami to jak właściciel urządzenia pozwoli ,wziąłbym Wiim jako źródło ? No , co może wpasuje się w Passa i 803-ki Diamond ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 47 minut temu, Dedal75 napisał: @stach_s zły dzień masz? 😊 Przecież razem tam byliśmy ,🤭 . Mogę być i plebsem. Pzdr Juz sie nie moge doczekac powtorki 👋 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Różnie w życiu bywa Boguś, nie zawsze czlowiek może, choć zawsze chce. Mam wewnętrzne przeczucie ze tym razem się powiedzie. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 59 minut temu, misiek x napisał: Sorry ze tak , ale nie potrafie tak ładnie pisac o tym co słysze jak np. Ty czy niektórzy koledzy. Niestety to jest rzadki dar, z Sebastianem to tylko pan Pacuła może w szranki stawać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Nie, no jest wiecej takich na Tym forum. Szczególnie opisujący jakie to zmiany wprowadzają budżetowe lampy we wzmacniaczach hybrydowych. Tak kwiecistych opisów dawno nie czytałem. Pacuła niech się schowa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Dzięki za te miłe słowa, ale są na forum osoby, którym i wspomniany redaktor Pacuła jak i pewnie bloger, któremu stereo gra kolorowo, nie dorastają do pięt 😉. Jeden z nich już od dawna barwnie opisuje brzmienie kolumn, a drugi co i rusz testuje nowe wzmacniacze, ale żaden z nich nie może zagrzać u Niego dłużej miejsca. A wracając do samych ATC. Nie jestem fanboyem tych paczek. Wybrałem je z kilku prostych powodów. Przede wszystkim chodzi o wspomniany przez kolegę Miśka bas. Zgadzam się, że jest go rzeczywiście mało, ale ma on też jedną podstawową zaletę - nie ma z nim problemu bez względu na to jak ustawimy te małe kolumienki. A u mnie niestety dalej niż 30 - 40 cm kolumny stać nie mogą. I do tej pory wszystkie monitory z bas refleksem, w mniejszym lub większym stopniu niestety dudniły. A aranżacja akustyczna pomieszczenia nie wchodzi w grę, raz ze względu na WAŻ, dwa sprzęt stoi w pokoju "wielofunkcyjnym" i upiększanie go dodatkowymi ozdobnikami nawet mi chyba nie bardzo odpowiada. Kolejna rzecz - przesłuchałem sporo kolumn w podobnym budżecie i brzmienie tych paczek jest chyba jednak najbliższe memu sercu. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 12 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 (edytowany) 2 godziny temu, misiek x napisał: Ten legendarny środek Właśnie. Średnica w ATC to coś, co mi się najmniej podoba. Jest zbyt ofensywna, czasami (rzadko) wręcz krzykliwa, wyniesiona, może nie męcząca, ale ten sposób jej podania mi też nie pasuje. Ale z Marantzem też ich nie słuchałem więc tak naprawdę nie powinienem się wypowiadać Edytowano 12 kwietnia 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 26 minut temu, seba3002 napisał: A aranżacja akustyczna pomieszczenia nie wchodzi w grę, raz ze względu na WAŻ, dwa sprzęt stoi w pokoju "wielofunkcyjnym Aż tak źle? Dzisiaj już producenci zrobili w stronę żon, panele są dostępne w szerokiej gamie kolorów i materiałów, łącznie z grafiką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 15 minut temu, DiBatonio napisał: Aż tak źle? Gorzej. Boję się jej bardziej niż Ciebie 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 37 minut temu, lpomis napisał: Jest zbyt ofensywna, czasami (rzadko) wręcz krzykliwa, wyniesiona, może nie męcząca Tak i nie. Z Naimami nie ma krzykliwości zakresu 1-3khz, to samo z Heed Lagrange a i z Trigonem Exxceed było bez przesadnej ofensywności. Dla mnie dynamika średnicy, oddanie artykulacji wokali, specyficzna organiczność średnicy (podobna dla mnie do tej z wielu słuchawek planarnych typu Audeze czy Oppo) odpowiada za ich wyjątkowość, kiedyś miałem zastrzeżenia do ich góry ale im więcej piecy z nimi słucham tym bardziej widzę, że jest idealnie wypośrodkowana i zależna tylko od reszty toru. Może być nasycona (naim, Copland), może być nasycona a zarazem fantastycznie rozpylona i otwarta (Trigon Excceed, Heed Lagrange). Może być słodka, może być metaliczna. Wady dla mnie to niskie tony, trochę już za miękko i nie potrafią oddać skoków dynamiki na basie. A może nie wady a fizyczne ograniczenia tak małych paczek w OZ. Więcej raczej się już z tych przetworników i skrzyneczki wyciągnąć nie dało i tyle. A i wykonanie - mocno przeciętne, na szczęście cena i seksowne proporcje monitorka to usprawiedliwiają. Czy to wszystko nie wystarczy, żeby nazwać je wyjątkowymi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 49 minut temu, seba3002 napisał: Gorzej. Boję się jej bardziej niż Ciebie 😉. Bywa.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 5 godzin temu, kaczadupa napisał: Czy to wszystko nie wystarczy, żeby nazwać je wyjątkowymi Pytanie tylko po co producent robi wyższe linie, skoro te małe popierdółki są tak rewelacyjne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Pytanie tylko po co producent robi wyższe linie, skoro te małe popierdółki są tak rewelacyjne... Jak misiek zauważył ATC nie ma w ofercie drugiego mini monitorka, wyżej najmniejsze są już słusznej postury i wagi scm 20. Co ciekawe podobnie jest u Dynaudio, można powiedzieć, że flagowym maluchem jest obecnie Evoke 10. Przypomniałem sobie jeszcze o Dali, tu też kultowy maluch (Menuet SE) wielkości 1 kg cukru nie został uwzględniony w nazewnictwie ich najwyższej serii. 8 godzin temu, seba3002 napisał: I do tej pory wszystkie monitory z bas refleksem, w mniejszym lub większym stopniu niestety dudniły. A tu masz drugą odpowiedź na swoje pytanie, skromna ilość niskich tonów ATC 7 nie przeszkadza tak bardzo w naszych niezaadoptowanych pokojach, oczywiście i z ATC 7 niskie tony u nas się wzbudzają!, fizyka obowiązuje wszystkie głośniki tak samo, zwyczajnie mniej buczenia mniej wk...a, chociaż to też nie dotyczy nas wszystkich bo niektórym podoba się to zalewające czytelność całego pasma wzbudzenie basiora. Ale z czasem i oni z takiego grania wychodzą/chcą usłyszeć więcej muzyki. Edytowano 13 kwietnia 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: ciekawe podobnie jest u Dynaudio, można powiedzieć, że flagowym maluchem jest obecnie Evoke 10. W przeciągu ostatniego roku spodobały mi się 4 pary kolumn - Audium Comp 5.2 (kupiłem 😊), Wilson Benesch Trinity, polskie BMN i właśnie Evoke 10 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 10 godzin temu, lpomis napisał: Ale z Marantzem też ich nie słuchałem więc tak naprawdę nie powinienem się wypowiadać Wojtek. Z marantzem tych kolumn poza mną słuchał tylko @soberowy. Z tego co wiem, to połączenie podobało mu się tak bardzo, że do dziś zbiera szczękę z podłogi 😝. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 I zmienia Atolla na Marantz a właśnie 😂 . Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2022 2 minuty temu, Dedal75 napisał: I zmienia Atolla na Marantz a właśnie 😂 . Pzdr Myślę, że Michał tak jak i wielu innych audiofili czeka jak przyczajony tygrys, na to co wybierze Adam i wtedy pójdzie w jego ślady 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts