Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Pokój 12 m2. Obecnie grają zensor 3. Nie ma w tym roku znowu targów w Warszawie, a szkoda. Jestem zadowolony z kolumn ale poszedłbym dalej. Bardziej pasują mi podstawkowe. Niestety blisko ściany. Wzmacniacz CXA80. Co kupić w zamian i czy ma sens?

Napisano

Wzmacniacz CXA80 jest z dużym "zapasem", więc na pewno warto kupić lepsze kolumny. Jakie się z nim dobrze zgrywają to nie podpowiem, bo nie wiem :)

Zastanawiałbym się nad jakimiś KEF-ami (np. od Q350 do LS50), Dynaudio (Emit i Excite i Evoke), może coś od B&W,..... itd. Ale to już "branża" podpowie, które konkretnie modele warto sprawdzić.

Napisano
1 godzinę temu, Derek napisał:

Witam.

Pokój 12 m2. Obecnie grają zensor 3. Nie ma w tym roku znowu targów w Warszawie, a szkoda. Jestem zadowolony z kolumn ale poszedłbym dalej. Bardziej pasują mi podstawkowe. Niestety blisko ściany. Wzmacniacz CXA80. Co kupić w zamian i czy ma sens?

Kup Dynaudio lub Kef. U mnie CXA 80 gra z Emit 30 ,jest bardzo dobrze.

Napisano
5 godzin temu, Derek napisał:

A co byś chciał poprawić lub zmienić w brzmieniu systemu? Jak blisko ściany stoją te kolumny w tej chwili?

Napisano
19 minut temu, Na Temat Audio napisał:

Dobrym połączeniem może być Audio Physic Classic 3. Jest tu kilku byłych lub obecnych posiadaczy tych kolumn więc się mogą wypowiedzieć :)

Ja jestem jednym z tych szczęśliwców. Co prawda nie mam już Audio physic classic 3 ale wspominam je z wielkim sentymentem🙂. Co więcej, miałem też u siebie dali zensory 3 i pomimo tego, że duńskie kolumny też grają bardzo fajnie, to jednak Physiki to już wyższa półka. W budżecie do 5k masz jeszcze kilka innych fajnych paczek: kefy r300, kefy ls50, dynaudio emit bądź starsze excite, atc scm7, audiovectory qr1, jmr Lucia. Pytanie tylko jakiego brzmienia szukasz. 

Napisano

Wybaczcie Panowie, ale z uwagi na bliskość ścian IMHO odpadają zarówno KEFy R, jak i Dynaudio, z autopsji wiem że bas będzie się wzbudzał, a wszelkie kombinowanie z przytykaniem wylotu BR powoduje obcięcie dołu pasma i nie przynosi to zadowalających efektów...

Może PMC, Elac i inne wyżej wspomniane

Od siebie mogę z pełnym przekonaniem zarekomendować do 12m Guru Junior, te maluchy im bliżej mają ścianę za plecami tym lepiej grają ;)

Napisano

Przedmówcy wymienili cały szereg kolumn, ale ciągle nie wiemy jakie są twoje oczekiwania a pojęcie "dalej" nie wiele mówi. Jeśli nie umiesz wyrazić oczekiwań przyjedź do nas na odsłuch pokażemy ci kilka ciekawych rozwiązań i będziesz nas naprowadzał na to co ci bardziej pasuje a co nie - zapraszam.

Napisano

Jeśli chodzi o kolumny podstawkowe do pokoju 12m2, które dobrze znoszą bliską odległość od ściany (oczywiście też najlepiej, aby nie stały na styk), polecam dwie opcje: Triangle Esprit Titus EZ lub Triangle Esprit Comete EZ. To solidne, sprawdzone kolumny francuskiego producenta. Obie zachowują podobny styl grania z żywymi wysokimi tonami, przy tym kreując bardzo dobrze przestrzenne brzmienie i lokalizację źródeł pozornych. Średnica gra neutralnie, przyjemnie. Kolumny te różnią się ilością niskich tonów, kwestia ile ich potrzebujesz. Zapraszam do kontaktu z naszym sklepem w celu umówienia się na odsłuch obu kolumn podstawkowych. Najlepiej ze swoim sprzętem, abyś mógł zobaczyć jak Triangle zgrają się z Twoim wzmacniaczem, przetwornikiem DAC.