tomek4446 Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 @Kraft siedem godzin to naprawdę mało. To co pisze @lpomis to prawda , jak będziemy zmieniać co chwile elementy toru, to niewiele wyniesiemy ze spotkania. Odsłuch właściwy i tak najlepiej zrobić w kameralnych warunkach kolegi forumowicza, niż przy przypadkowo ustawionych kolumnach w salce salonu. Salon zapewni sreamer i CD i to proponuje zostawić jako stały element toru. Przytargam swoje lampy ale bardziej jako ciekawostkę, jak by ktoś chciał zobaczyć czy kolumny X nadają się do lampy. Zresztą szykuje już edycje wiosenną tym razem w TOP HI FI więc będzie jeszcze czego słuchać. Jak się uda to postaram się o najwyższą serię B&W Diamondów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) Sam nie wiem jak to wszystko rozegrać. Z jednej strony chciałbym nieco bardziej krytycznych odsłuchów, z drugiej kręci mnie taka trochę samowolka i klimat podobny jak za pierwszym razem, czyli spontaniczność i takie trochę "co będzie to będzie". Ale czy takie krytyczne odsłuchy mają w ogóle sens w nowej akustyce i na wybranych kilku utworach, które będą znały tylko pojedyncze osoby na zlocie? Raczej nie. Sami dobrze wiemy ile energii trzeba włożyć w solidny odsłuch w domu, w warunkach dla siebie idealnych. Nie wiem czy nie lepiej będzie po prostu przyjść na zlot, poznać się lepiej, podyskutować, posłuchać fajnej muzyki na świetnym (albo i nie) sprzęcie i wrócić do domu z uśmiechem na twarzy Edytowano 5 listopada 2021 przez lpomis 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Moim zdaniem głównie chodzi o świetne towarzystwo 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 (edytowany) 56 minut temu, tomek4446 napisał: jak będziemy zmieniać co chwile elementy toru, to niewiele wyniesiemy ze spotkania. Salon zapewni sreamer i CD i to proponuje zostawić jako stały element toru. Jestem za. A skoro mają być dwa zróżnicowane wzmacniacze, to może lampa Tomka i coś w klasie D, np. z oferty sklepu? 26 minut temu, lpomis napisał: Ale czy takie krytyczne odsłuchy mają w ogóle sens w nowej akustyce i na wybranych kilku utworach, które będą znały tylko pojedyncze osoby na zlocie? Raczej nie. Jak już ustalimy playlistę, to każdy może odsłuchać ją sobie wstępnie w domu i zostać specjalistą od tych utworów. Edytowano 5 listopada 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Eeee, bez żartów z przygotowaniem do zlotu, prace domowe do odrobienia 🙄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 5 minut temu, Asia napisał: Eeee, bez żartów z przygotowaniem do zlotu, prace domowe do odrobienia Ale konspekt zrobisz ? 15 minut temu, Kraft napisał: to może lampa Tomka Jak za tydzień Salon zniknie z mapy Salonów Audio w Łodzi , to znaczy , że dostali rachunek za prąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 15 minut temu, Kraft napisał: Jestem za. A skoro mają być dwa zróżnicowane wzmacniacze, to może lampa Tomka i coś w klasie D, np. z oferty sklepu? A ja proponuję Wojtkowego Hegla. Wydaje mi się że na pierwszym spotkaniu sprawdził się chyba nienajgorzej, więc może i teraz warto go "wykorzystać". To dość liniowo grający wzmacniacz, więc chyba powinien być ok. Poza nim proponuję przetestować matantza 8006, w końcu to następca najsławniejszego wzmacniacza na forum. Każdy mógłby się przekonać na żywo, jak gra ten klasyk 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: szykuje już edycje wiosenną tym razem w TOP HI FI To już teraz trzeba rezerwować miejsca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Przed chwilą, Asia napisał: To już teraz trzeba rezerwować miejsca? A nie widziałaś ogłoszenia o przetargu ? Wadium wynosi ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 12 minut temu, Asia napisał: Eeee, bez żartów z przygotowaniem do zlotu To odpuszczam sobie kąpiel i manicure. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 2 minuty temu, Kraft napisał: To odpuszczam sobie kąpiel i manicure. Już od dziś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 12 minut temu, Asia napisał: Już od dziś? Trafiony, zatopiony. Nie mam celnej riposty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Zróbcie ankietę z wypiską sprzętów jakie możecie skombinować na spotkanie i wg liczby głosów (zainteresowanych) będzie wiadomo Problemem mogą być trolle forumowe które powciskają , ew. ustawić ankietę dla określonych użytkowników którzy deklarują obecność Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 @Kubakk Ankieta jest problematyczna. Musiałaby być zrobiona na zewnętrznej stronie. Myślę, że system serduszek na forum jest wystarczający. Zresztą mamy tutaj dość skromne grono i jeśli ktoś będzie miał ochotę czegoś posłuchać z propozycji innych osób, to myślę że o tym wspomni w komentarzu lub po prostu da "lajka" Poczekamy jeszcze kilka dni na deklaracje Forumowiczów i myślę, że wspólnie wybierzemy elektronikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 W sumie tak będzie lepiej , każdy kto chce przywieźć sprzęt niech napisze co ma , a reszta chętnych na spotkanie polubi np. max 2-3 propozycje , kierownik imprezy zliczy i będzie wiadomo kto co , żeby 20 osób nie brało sprzętów których się nie podepnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Żeby nie być gołosłownym ja bym chciał posłuchać wzmacniacza Haiku Bright Mk5 i też kolumn gato audio fm15 Raczej lepiej będzie aby nie robić jak ostatnio co chwilę przepinki i tysiące kombinacji że sprzętem a lepiej poznać walory przykładowo 3 różnych zestawów. Pytanie jeszcze co będzie ciekawego udostępnionego przez salon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 16 minut temu, Arko55 napisał: Pytanie jeszcze co będzie ciekawego udostępnionego przez salon. Obawiam się, że wybór będzie ograniczony. jubileuszowy Denon, Marantz seria 30, Naimy. Niby sprzęty fajne, ale ja też chętnie bym rzucił uchem np. na jakąś lampkę czy Haiku Jakby co to deklaruję się jeszcze, że mogę zabrać Hegla o którym wspominał @seba3002 i który grał też już trochę na pierwszym spotkaniu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to standardowo - polubienie albo komentarz 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Oczywiście mogę przywieźć Haiku Bright. @Fafniak czy Ty się wybierasz? Ktoś jeszcze miał Sol Il, ale nie pamiętam kto. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Chętnie posłucham Hegla, Primare i Icepower. Mogę przywieźć Wiggart Enzo, dac Abrahamsen v6 . Oczywiście jeśli będą chętni na odsłuch i pomoc w wniesieniu. Bo trochę ciężkie te kolumny są 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 8 minut temu, Seb napisał: Primare A ktoś deklarował przywiezienie tego wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Ile osób ma być na zlocie? Mam dziwne wrażenie, że większość milczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 16-17 osób z czego 3 osoby nie są do końca pewne odnośnie przyjazdu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Oczywiście mogę przywieźć Haiku Bright. @Fafniak czy Ty się wybierasz? Ktoś jeszcze miał Sol Il, ale nie pamiętam kto. Nie. Nie widzę sensu tłuc się 200km żeby pobyć 4h salonie audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Dobrze by było, gdyby każdy, kto ma zamiar się pojawić, napisał, co mógłby przywieźć. Wtedy można by w końcu zrobić listę sprzętu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 @Seb - od tego jest ten temat. Poczekamy jeszcze kilka dni na deklaracje Forumowiczów i zrobimy finalną selekcję żeby nie zagracić się elektroniką na zlocie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts