Rafał S Napisano wczoraj o 10:33 Napisano wczoraj o 10:33 Z tego, co widzę, ten Audionet Humboldt ciągnie 160 watów na biegu jałowym. Czyli duży prąd spoczynkowy przekładający się pewnie na równie duży dźwięk. A w połączeniu z podanym odstępem od szumu i mocą - uszami wyobraźni słyszę już potężne i dynamiczne granie bez utraty szczegółów w skali mikro. Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 10:50 Autor Napisano wczoraj o 10:50 A ponoć pomiary nie grają:) Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano wczoraj o 12:26 Napisano wczoraj o 12:26 Najgorsze co można "sobie zrobić", to wyobrazić sobie dany dzwięk, zanim się go usłyszyszy na żywo. A później zdziwienie gdy ktoś napomknie o psychoakustyce czy innych zjawiskach percepcji... Co oczywiście nie wyklucza ze może dane brzmienie faktycznie występować 😎 Odpisz, cytując
jarek_xiaomi Napisano wczoraj o 14:02 Napisano wczoraj o 14:02 Zintegrowany wzmacniacz w słuchawkach bluetoth niekiedy brzmi lepiej niż drogie, duże sprzęty ... Na moich Redmi Buds 6 Lite daje rade, charakterystyczne ciepełko w górnych pasmach... Tylko musisz ustawić dobrą jakość (na spotify jest opcja ustawienia jakości dźwięku na Wysoką)... porównywałem z HD650 kolegi i nie słychać różnicy... no może xiaomi minimalnie lepsze Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 14:10 Napisano wczoraj o 14:10 7 minut temu, jarek_xiaomi napisał: Zintegrowany wzmacniacz w słuchawkach bluetoth niekiedy brzmi lepiej niż drogie, duże sprzęty ... Na moich Redmi Buds 6 Lite Tyle tylko, że wzmacniacz masz w słuchawkach. Tak że ten 🤔 Odpisz, cytując
michaudio Napisano wczoraj o 16:58 Napisano wczoraj o 16:58 2 godziny temu, jarek_xiaomi napisał: Zintegrowany wzmacniacz w słuchawkach bluetoth niekiedy brzmi lepiej niż drogie, duże sprzęty ... Tu jak sądzę bardziej chodzi o słuchanie "z przystawienia". Każdy przetwornik brzmi lepiej w bliskim polu, przy mniejszym wpływie akustyki. Dlatego niektórzy preferują słuchawki, jednak dla mnie brak w nich absolutnej podstawy, czyli czucia muzyki całym ciałem, niezależnie od poziomu głośności. Także kolumny słuchane z bliska "drożeją", ale tu dużo zależy od możliwości rozstawienia w pomieszczeniu tak kolumn jak i miejsca odsłuchowego. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts