MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, rajdek napisał: Poprawnie skonstruowany wzmacniacz to taki który wpasowuje się w pomieszczenie i indywidualny odbiór użytkownika. Z tym pomieszczeniem to się kolega zapędził Kolumny wpisują się w pomieszczenie, a wzmacniacz w kolumny. Upraszczając to zintegrowany system psychoelektroakustyczny. Na końcu wszystko wpisuje się w kształt małżowiny usznej, naszą wrażliwość i oczekiwania. Dziwi mnie, że tyle się pisze na temat wzmacniaczy recenzowanych w naszym Audio, ale nikt się nie zająknie na temat z jakimi kolumnami grał lub w jakich warunkach. Kiedyś Jarek próbował temat rozciągnąć, ale umarło. Te dyskusje nigdy się tu nie skończą bo nie ma za bardzo punktu zaczepienia lub odniesienia. Ktoś napisał mam "szybki" wzmacniacz. Ok, ale z jakimi kolumnami, w jakim pomieszczeniu. Każde pomieszczenia można opisać deskryptorami "Room slowness" i "Room interia". Jedne są pomieszczeniami "szybkimi", inne "wolnymi" w kontekście kumulowania energii i jej wygaszania. Kolumny z oczywistych względów pomijam bo to oczywista oczywistość. Zatem najszybszy wzmacniacz z wolnymi kolumnami, w pomieszczeniu z wysokim "room slowness" i dostaniemy w recenzji wzmacniacz nieprzeciętnie "wolny, zamulacz" itp. pomimo że jest szybki. Rozbieżność się pojawi w dwóch różnych środowiskach. Dyskusje będą trwały dalej i dalej. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, MariuszZ napisał: Z tym pomieszczeniem to się kolega zapędził Był nie jeden przypadek że wzmacniacz musiał mieć ograniczone wymiary i wpasować się do szafki, wielkość obudowy jest elementem konstrukcyjnym, tak że ten... 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 50 minut temu, rajdek napisał: Był nie jeden przypadek że wzmacniacz musiał mieć ograniczone wymiary i wpasować się do szafki, No tak, ale tak to ja kupuje spodnie żeby z tyłka nie spadły. Wzmacniacz ma grać, a nie pasować do szafki Odpisz, cytując
rajdek Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu Jasne, trochę humoru nie zaszkodzi Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Dziwi mnie, że tyle się pisze na temat wzmacniaczy recenzowanych w naszym Audio, ale nikt się nie zająknie na temat z jakimi kolumnami grał lub w jakich warunkach. No ale przecież, nie podają. Odpisz, cytując
Recommended Posts