MMarek Napisano 20 listopada 2021 Udostępnij Napisano 20 listopada 2021 (edytowany) 14 godzin temu, marcinmarcin napisał: @Marek Muszyńskijakie Quadrale miałeś? To były Quadral Sedan 9. Edytowano 20 listopada 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 listopada 2021 Udostępnij Napisano 20 listopada 2021 2 godziny temu, Marek Muszyński napisał: To były Quadral Sedan 9. Nie słuchałem, ale np moje poprzednie Ascent 90 wrażliwe były na wzmacniacz. Z Atollem grały tak sobie, z Cyrusem genialnie, z wysokim modelem amplitunera Onkyo też było zaskakująco dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Dnia 18.11.2021 o 07:05, soberowy napisał: Uważasz, że Bowersy nie nadają się do małych pomieszczeń? Zupełnie przeoczyłem Twoje pytanie, sorki. 706 S2 do mniejszego pomieszczenia (12-15m2) bym śmiało wstawiał, ale z 705 Signature miałbym już wątpliwości. I to wcale nie z obawy przed wzbudzającym się basem, a bardziej przed tym, że pakując je do małej klitki zabijemy najzwyczajniej w świecie ich potencjał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Przypominam, że są jeszcze rewelacyjne 707 S2. Do małych pomieszczeń (i nie tylko). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 27 minut temu, J4Z napisał: Co masz na myśli? Te Bowersy aż prosiły się o sporą przestrzeń dookoła nich. A gdy im się ją dało to pokazały znacznie więcej. Metr wolnego miejsca po bokach i metr od tylnej ściany to taka wartość optymalna w ich przypadku, żeby poczuć co mają do zaoferowania w kwestii kreowania sceny i głębi. Ostatnio sam wpadłem na pomysł (opisywałem to już w innym wątku) przetestowania małych podłogówek w mojej klitce. Były to Audio Physic Classic 15. Mimo, że jakoś udało mi się je ustawić w miarę zgrabnie w pokoju to niestety, kolumny się po prostu zadusiły w takim metrażu. Nie wiem jak to dobrze ubrać w słowa, ale miałem wrażenie, że całe wypełnienie, cały dźwięk który generują nie ma totalnie gdzie się podziać, nachodzi na siebie, przytłacza. Classiki rwały się aż do grania na boki, dookoła wręcz, a tu nie było jak. Taki dźwięk odbierałem też jako dość męczący na dłuższą metę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 27 minut temu, J4Z napisał: Lub może zajść. Nie wnikałem. Wiem że lepiej unikać takiego ustawienia. Nie spotkałem się z takim "objawem" O tym metrze też wspomniałem w przybliżeniu oczywiście. Nie muszą to być dokładnie takie wartości. Jak zawsze - wypada troszkę pojeździć po pokoju kolumnami czy samym miejscem odsłuchowym (np. fotelem, sofą) jeśli mamy taką możliwość. Dodatkowa adaptacja akustyczna oczywiście też mile widziana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 19 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2023 Mam pokój 3.5x5 m, lepszym wyborem będą 706 niż 705? Seria s3 podobno gra mniejszą sceną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 1 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2023 Dnia 19.06.2023 o 18:05, MarSZ napisał: Mam pokój 3.5x5 m, lepszym wyborem będą 706 niż 705? Seria s3 podobno gra mniejszą sceną Gra trochę inaczej niż seria s2 są trochę bardziej ugrzecznione, mniej detalu dają, co prawda słuchałem ich w innym pomieszczeniu niż moim ale wydawało się (możliwe ze były nie wygrzane bo nowe) ze mniejsze jest zróżnicowanie sceny, w s2 bardziej wyczuwalne były przejścia gdzie kto stoi co robi. Ale wydaje mi się ze s3 będzie zdecydowanie łatwiej dobrać do wzmacniacza nic s2 . Np bas jest lepszy w s3 i słuchać ta różnice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Niedziela o 13:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:30 Dnia 16.11.2021 o 19:27, Kraft napisał: Aha. Pamiętajcie, że ceny karnetów do klubu Bowersa zaczynają się już od 4000 zł (707) Poprawka. Od ok. 2500 zł (607 S3). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 16:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:20 (edytowany) 2 godziny temu, Kraft napisał: Poprawka. Od ok. 2500 zł (607 S3). Masz doświadczenie z 707 S3 i jakie różnice względem 607S3? Kusisz z Markiem tymi Bowersami, że chyba czas się przełamać... a nie ciągle wierzyć w bowersowe wysokotonowe demony . Edytowano Niedziela o 16:21 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Niedziela o 16:41 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:41 Z S3 nie mam doświadczenia, ale zakładam, że gorsze od S2 nie są, a te są świetne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 16:53 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:53 Jedyne wyjście to brać jednocześnie 607 i 707. Ciekawe czy będą tak żywe i rozdzielcze jak PMC Prodigy 1 ale dodadzą trochę więcej dociążenia. Ocznie Bowers już wygrał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Poniedziałek o 10:46 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:46 18 godzin temu, kaczadupa napisał: Kusisz z Markiem tymi Bowersami, że chyba czas się przełamać... Kurde, jak ten czas szybko płynie. To już trzy lata jak zdecydowałem się przy pomocy Wojtka @lpomis na drugie Bowersy, które aktualnie cieszą innego właściciela, a ja przełamałem się na trzecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano Wtorek o 12:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:34 Marek, kiedy kolejne przełamanie? 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Wtorek o 12:42 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:42 Nie ma na co. Marek ma topowy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Wtorek o 12:44 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:44 @Amarok Czyżbyś namawiał Marka na D4 w wersji Signature? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Wtorek o 16:15 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:15 3 godziny temu, Amarok napisał: Marek, kiedy kolejne przełamanie? 😀 Muszę uważać abym sam się nie przełamał 😀 3 godziny temu, Kraft napisał: Nie ma na co. Marek ma topowy model. Ach, diabeł mnie podkusił aby czytac "Bowers & Wilkins 706 S2 - Kraftest" od którego wezystko sie zaczęło 😀 3 godziny temu, Rafał S napisał: @Amarok Czyżbyś namawiał Marka na D4 w wersji Signature? Sam je sobie podpiszę i będę miał Signature 😀 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Wtorek o 19:30 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:30 3 godziny temu, MMarek napisał: Sam je sobie podpiszę i będę miał Signature Wreszcie załapałeś o co chodzi w tym biznesie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 19:31 Udostępnij Napisano Wtorek o 19:31 No i dupa z Bowersa... Kraft wychwalił najmniejsze 607 V3 i wszystko z Topa wymiotło. A już nawet kolor miałem wybrany, już wyobraźnia słyszała je z moimi trzeba ulubieńcami. Widać, że ludzie wiedzą co dobre, dobrze wycenione i dobrze wykonane. I ładne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Wtorek o 20:10 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:10 37 minut temu, kaczadupa napisał: Kraft wychwalił najmniejsze 607 V3 i wszystko z Topa wymiotło. A już nawet kolor miałem wybrany, już wyobraźnia słyszała je z moimi trzeba ulubieńcami. S3 nie znam. Wychwalam S2. Jakby co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 20:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:11 Może być tylko tak samo albo ciut lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Wtorek o 21:02 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:02 (edytowany) 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: No i dupa z Bowersa... Kraft wychwalił najmniejsze 607 V3 i wszystko z Topa wymiotło. A już nawet kolor miałem wybrany, już wyobraźnia słyszała je z moimi trzeba ulubieńcami. Nie żałuj oszczędziłeś, będziesz miał więcej na prezenty świąteczne dla rodziny 😀 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Wreszcie załapałeś o co chodzi w tym biznesie Od dawna już załapałem, że ten biznes służy do strzyżenia baranów do gołej skóry, oczywiście nie wyłączając mnie 😀 Edytowano Wtorek o 21:04 przez MMarek 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 21:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:45 37 minut temu, MMarek napisał: Nie żałuj oszczędziłeś, będziesz miał więcej na prezenty świąteczne dla rodziny 😀 Młody miał je brać do siebie jak stary się czegoś doszuka, czytaj ATC najlepsze. Młodzi ludzie lubią jak gra radośnie, jest frajda a nie tylko audiofilska poprawność, równowaga i takie tam. Dobra, Ty Marku wiecznie młody bo nadal efektownie grający Bowers i dynamicznie grający model Naima. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Wtorek o 21:59 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:59 9 minut temu, kaczadupa napisał: Młodzi ludzie lubią jak gra radośnie, jest frajda a nie tylko audiofilska poprawność, równowaga i takie tam. Dobra, Ty Marku wiecznie młody bo nadal efektownie grający Bowers i dynamicznie grający model Naima. Ty wiesz jak połechtać moją próżność. Miałem drogo policzyć za przyszłe wydruki z Twojego nowego Appla, ale wobec tego będziesz miał za darmochę 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 22:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts