Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Załóżmy że jeden z tutejszych audiofili udał się do totalizatora i skreślił trafnie 6 cyfr. Tym audiofilem jesteś Ty.

Jaki zestaw/tor audio byś sobie zakupił ?? Chodzi mi o elektronikę i kolumny (okablowanie dla chętnych)....

Mile widziane zdjęcia :)

Pozdrawiam

Napisano
2 godziny temu, Sqter83 napisał:

Jaki zestaw/tor audio byś sobie zakupił ??

Kupiłbym jakiś flagowy amp w klasie D od Primare, a poza tym nic szczególnie ekstrawaganckiego (przekraczającego 10k za sztukę). Kasę wydałbym raczej na muzykę.

Napisano

Tak podejrzewałem, ale nie mogłem namierzyć w wyszukiwarce. Przejrzę sobie.

Tak to jest, teraz was nie obchodzi temat a w razie wygranej będzie:

"pomożcie, potrzebny zestaw stereo dla audiofila, budżet nieograniczony"

Heh 🤣

Napisano

I wtedy posypią się te ekstraśne, cool,  nie do pobicia... vintage po ojcach i dziadkach, które wszyscy mają do opchnięcia 😂🤣

Za kupę szmalu oczywiście.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

A na czym Wy tam gracie , przypomnijcie J W ?

Tomek, możesz w tym temacie wkleić swój. Serio. Na pokojem możesz jeszcze popracować, ale sprzętowo masz ideał.

Napisano
11 godzin temu, tomek4446 napisał:

A na czym Wy tam gracie , przypomnijcie J W ?

W sumie dobrze, że pytacie... Chciałem kiedyś ustawić sygnaturkę, ale za Chiny nie mogłem znaleźć gdzie się to robi 🥴. Wpisałem wtedy w 'O mnie', ale to nie to, więc gdzie?

Nie mam szczęścia w grach losowych. Czasami się zdarzało, że i nawet 1 trafnej na cały kupon, dlatego zarzuciłem totka dawno temu i radzę sobie jakoś tymczasem z graniem z pomocą USBridge sig -> (DAC, dosłownie wczoaj sprzedałem MF MX-DAC i szukam nowego właśnie) -> sugden a21 sig -> AP Classic 20.

Jak bym miał wolną kasę z totka, to dokupiłbym sobie transport CD jakiś i sprawdził gramofon. Nigdy nie miałem, a różne opinie krążą (jak o wszystkim) i pomimo wszystko mnie korci. Nawet mam ze 3-4 płyty na to kiedyś :).  Znaczy i tak to kupię 😁, ale nie wszystko na raz i nie za taką kasę jak bym 6 w toto miał.

13 godzin temu, PaVson napisał:

taki temat już istnieje jak widać specjalnie nie było zainteresowania.

Tam były fantazje, a tu są marzenia. Może dlatego? 😉

@PaVson twoja sygnaturka też jakby w temacie.

Napisano
12 minut temu, J W napisał:

W sumie dobrze, że pytacie... Chciałem kiedyś ustawić sygnaturkę, ale za Chiny nie mogłem znaleźć gdzie się to robi 🥴. Wpisałem wtedy w 'O mnie', ale to nie to, więc gdzie?

Wejdź w Ustawienia Konta, po lewej stronie znajdziesz pozycję Sygnatura.

Napisano
2 minuty temu, Amarok napisał:

Zagraj w totka, z sygnaturą ci się udało, więc może i w totka. 

Zawsze o tym myślę jak z miski pełnej rogalików z nadzieniem (robi córka) przy rozkładzie: z marmoladą (80%) - lubię, z nutellą(20%) - nie lubię, raz za razem trafiam nutellę 🤣

Już sprawdzałem zakreślanie innych liczb niż te, które zamierzam skreślić i nic, chybił-trafił - nic, te które chcę skreślić - nic ... 😭

Napisano (edytowany)

A ja to bym zamówił sprzęt, kazał go wypatroszyć z bebechów i zaadaptować do tego typu obudów "customowych" ;)

FB_IMG_1605766523331.jpg.702833d705570f2eda01075ac8d66ffb.jpg

W takim stoliku odtwarzacz CD żeby od góry było widać jak kręci płytą CD a obok wmontowany gramofon

Elektronika CD mogłaby być przykryta rurami gazowymi :D

Myślę że dałoby radę zrobić żeby manometr też sie ruszał ;)

FB_IMG_1605736211629.jpg.9a0e4c8bad5e636ae8d11409730d331b.jpg

lampowieć zrobiony w tym sytulu ? Bajka ... ehhh

FB_IMG_1605736219210.jpg.171b5e581e9db1bd61c4412f999d153b.jpg

Z kolumnami byłby kłopot ale jakbym kupił te kolumny SNELL-a które są na fejszie wystawione to by pasowało ;)

O :

snell_type_a.jpg&ehk=0myOZDmhik0k0mUnJgp

Edytowano przez Fafniak
Napisano
10 godzin temu, Kraft napisał:

możesz w tym temacie wkleić swój. Serio. Na pokojem możesz jeszcze popracować, ale sprzętowo masz ideał.

Wklejać nie będę , nie o to chodzi , ale dzięki. Po prostu nerwowo reaguję na pogardliwe określenia typu " po dziadkach".

@J W gram na 55 letnich kolumnach , 46 letnim gramofonie , 37 letnim CD , 39 letnim magnetofonie i naprawdę nie narzekam. Przerobiłem trochę nowego sprzętu i to na czym gram to mój wybór a nie kwestia odziedziczenia . 

Napisano

Mój zestaw marzeń to byłby (powiedzmy) co miesiąc inny. Ale zaczęłabym od przeglądu wzmacniaczy lampowych i odjechanych kolumn, o których większość nigdy nie słyszała (w tym i ja oczywiście).

Taki, wiecie, siódmy krąg wtajemniczenia. Tego nie znajdziecie na yt 😁.

Napisano

No to gramy! Zainspirowany tym wątkiem zaryzykowałem:

IMG_20220210_160037.jpg.07bf01ddda050fd2c5999050939cdf4c.jpg

Zobaczymy... A może szczęście się uśmiechnie. Jak będzie szóstka 10% do podziału oddaję dla @Sqter83 jako założycielowi wątku i @Amarok za pomysł.

Kto wie..., ale pewnie nie...😊  Sprawdzamy o 21:50 😀 

Napisano
43 minuty temu, J W napisał:

No to gramy! Zainspirowany tym wątkiem zaryzykowałem:

IMG_20220210_160037.jpg.07bf01ddda050fd2c5999050939cdf4c.jpg

Zobaczymy... A może szczęście się uśmiechnie. Jak będzie szóstka 10% do podziału oddaję dla @Sqter83 jako założycielowi wątku i @Amarok za pomysł.

Kto wie..., ale pewnie nie...😊  Sprawdzamy o 21:50 😀 

Ja pier..  wiesz jak dodać emocji. Mam przeczucie że będzie solidna 3.

Napisano (edytowany)

Emocje rosną :) 

W oczekiwaniu na wynik wrzucę swój typ do podziwiania i plumkania w salonie. 

Do tego jakieś kolumny i gramofon, żeby łapał kurz, no i CD ale na to nie mam pomysłu.

Jeszcze nie jestem gotów, żeby trafić 6 🤪

2503300120.jpg

marantz-3600-marantz-250-predpojacalo-izlaz-slika-105913321.jpg

image.jpg

Edytowano przez Sqter83
Napisano (edytowany)

Co Ty gadasz... Ja mam w naprawie 2230, oddałem po 15 latach trzymania w szafie :) Czemu nie trawi ? Co z nim nie tak ?

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości...