ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 2 minuty temu, Fafniak napisał: To stadium objawów klinicznych, początki to były jak zacząłeś czytać porady "bardziej doświadczonych" Może ktoś napisać co niby ten wiimi namieszał na rynku ? Z pewnoscia pokazal, ze da sie zrobic tanie urzadzenie, ktore w domenie cyfrowej przekaze dokladnie to, co bylo do odtworzenia, co stawia pod znakiem zapytania zasadnosc kupowanie Bog wie czego, przy czym calosc z zachowanie prostoty obslugi. Jakis tam cel zostal osiagniety, skoro pojawiaja sie niedrogie streamery rowniez od duzych graczy, bywa ze i z modulami od Linkplay. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 Nie było nic takiego wczesniej ? Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 14 minut temu, siwmad napisał: To po co w takim razie w droższych modelach jest taka duża uwaga poświęcona na sekcje zasilania? Nie wystarczy ładowarka od iphona. Ja się nie kłucę, bardziej dopytuje ponieważ dopiero uczę się chodzić w świecie audio, a nie lubię wydawać kasy na zbędne akcesoria. Po to, żeby Ci co wydają więcej pieniędzy na te modele widzieli różnicę względem zwykłej ładowarki do iPhone. Chciałbyś zapłacić 2 lub 3 razy tyle I dostać zwykła ładowarkę? Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) Mysle ze bylo, ale wiekszosc konkurencji potrafila prosto ale kiepsko, albo dobrze ale skomplikowanie. 23 minuty temu, siwmad napisał: Szybka szczepionka na mojego wirusa To po co w takim razie w droższych modelach jest taka duża uwaga poświęcona na sekcje zasilania? Nie wystarczy ładowarka od iphona. Ja się nie kłucę, bardziej dopytuje ponieważ dopiero uczę się chodzić w świecie audio, a nie lubię wydawać kasy na zbędne akcesoria. Bo zasilanie ma znaczenie. Sek w tym, ze w audio niezle sprawdza sie dewiza "co dobre, to drogie, a co drogie, to niekoniecznie dobre". Implikacja, nie rownowaznosc. Edytowano 1 lutego 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując
siwmad Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 Mam już listwę filtrująca i zrobiłem serie testów pod kątem zasilania wiima. Aktualnie jak słucham z ładowarki iPhone wpiętą w gniazdo filtrowane (Taga) to nie słyszę różnicy w stosunku do powerbanku. Mój wcześniejszy zachwyt to chyba efekt placebo i słaba pamięć muzyczna. Też odpoczynek od słuchania i spacer na świeżym powietrzu. Nie wiem o co chodzi ale może mi się mój Wiim wygrzał ponieważ odrazu po otwarciu grał inaczej niż napęd CD a teraz nie jestem w stanie odróżnić na tym samym DAC-u. Więc Powerbank idzie na sprzedaż. Zaraz się okaże, że zamówiony D50s też nic nie zmieni w moim torze audio. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 Ja zostawiłem listwe Tomanka tylko dla ładnego wygladu.Nic nie zmienia ani nie psuje.Tak samo przewody zasilajace zostały dla efektu wizualnego.Zostawiłem te ładniejsze a reszte sprzedałem.Ciesze sie muzyką.Okres choroby mam juz za soba...😋 1 Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 13 minut temu, siwmad napisał: Mam już listwę filtrująca i zrobiłem serie testów pod kątem zasilania wiima. Aktualnie jak słucham z ładowarki iPhone wpiętą w gniazdo filtrowane (Taga) to nie słyszę różnicy w stosunku do powerbanku. Mój wcześniejszy zachwyt to chyba efekt placebo i słaba pamięć muzyczna. Też odpoczynek od słuchania i spacer na świeżym powietrzu. Nie wiem o co chodzi ale może mi się mój Wiim wygrzał ponieważ odrazu po otwarciu grał inaczej niż napęd CD a teraz nie jestem w stanie odróżnić na tym samym DAC-u. Więc Powerbank idzie na sprzedaż. Zaraz się okaże, że zamówiony D50s też nic nie zmieni w moim torze audio. Jakkolwiek wymyslnie zasilac bedziesz WiiMa, byleby nie czyms uszkodzonym, na jego cyfrowym wyjsciu bedzie wciaz to samo. Jego wygrzewanie to kolejne placebo. Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Napisano 1 lutego 2023 Lekko w temacie, odnosnie wplywu transmisji cyfrowej na analog - szumy rejestrowane na Cosmos ADC polaczonym kablem niezbalansowanym do DAC ADI-2 na tym samym USB hubie. W otoczeniu mnostwo roznych kabli. Bialy - petla masowa, zasilanie na 50 Hz i harmoniczne, peak na 8 kHz zwiazany bezposrednio z USB. Zielony - prosta linia. Jedyna roznica w systemie to wpiety izolator USB bezposrednio przed ADC. Odpisz, cytując
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 Jestem teraz w pracy i mam jakieś przymglenie myślowe. Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Czy z telefonu IOS lub Android zrobię DLNA lub jakiegoś nas-a w taki sposób żeby wiim widział pliki flac? W tym momencie jeszcze nie potrzebuje kupować domowego NAS-a. Chcę sprawdzić jak będzie grał flac natywnie ale nie przez protokół bluetooth czy airplay2. Nie mam doświadczeni w udostępnianiu plików w DLNa itp. Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 3 minuty temu, siwmad napisał: Jestem teraz w pracy i mam jakieś przymglenie myślowe. Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Czy z telefonu IOS lub Android zrobię DLNA lub jakiegoś nas-a w taki sposób żeby wiim widział pliki flac? W tym momencie jeszcze nie potrzebuje kupować domowego NAS-a. Chcę sprawdzić jak będzie grał flac natywnie ale nie przez protokół bluetooth czy airplay2. Nie mam doświadczeni w udostępnianiu plików w DLNa itp. Plik lokalnie na telefonie, udostepniony streamerowi poprzez aplikacje WiiM Home. Odpisz, cytując
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 Super czyli nie muszę robić wynalazków. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 9 minut temu, siwmad napisał: Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Po co ? A nie prościej z CD ? 2 Odpisz, cytując
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 16 minut temu, tomek4446 napisał: Po co ? A nie prościej z CD ? Prościej ale zastanawiam się czy nie sprzedać odtwarzacza CD. Odpisz, cytując
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Napisano 2 lutego 2023 Wiim home pliki locale na telefonie z androidem widzi bez problemu. Mam problem z iPhone za cholerę nie wiem jak zrobić żeby widział pliki, które wgrałem. Udało się komuś odtworzyć plik z muzyka zapisana lokalnie na iPhone? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 lutego 2023 Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) No tu jest chyba problem bo tu wchodzi Airplay. Ale nie mam i nie będę miał jabłka. Więc to jedynie przypuszczenia. Edytowano 3 lutego 2023 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując
siwmad Napisano 6 lutego 2023 Napisano 6 lutego 2023 Chciałem oficjalnie napisać, że żegnam się z moim Wiim mini nie dlatego, że był zły. Wręcz przeciwnie tak mi się spodobał, że zamieniłem go na PRO Dziękuję wszystkim za wsparcie i odpowiedzi na moje pytania. Trzymam dalej kciuki za rozwój mini ponieważ w swojej kategorii jest świetny. 3 Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Napisano 18 marca 2023 Ma EQ, o jakich filtrach mowa? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 Za ile pln pchać Wiima do sprzedaży?Bo chyba nie po cenie nowego....I oczywiscie z wyłamana klapka optyka....🤭 Odpisz, cytując
mkk Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 Mój za 250 sięs przedał w dwie godziny , tu na forum Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 Cholera mam dwa Wiimy😂W drugim klapka optyka cała😁.To tego sprzedam.A drugi niech lezy na wypadek jakiegos wypadku.... Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 Też mam dwa Wiimy ale nigdy ich nie sprzedam 🙂 W obu nic się nie wyłamało a z jednym kombinowałem i parę razy wyciągałem i wkładałem optyka. Poza tym moje ucho porównywało go z kolegi node 2i i nie słyszało różnicy na moim systemie. Zresztą kolega też nie słyszał różnicy 🙂 Ot tacy z nas audiofile heh Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 W moim Mini tyle razy wyjmowalem toslinka, ze stabilne 192 kHz stalo sie przeszloscia. Ale gniazdo fizycznie przetrwalo. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Napisano 21 marca 2023 49 minut temu, Artur Charicki napisał: Też mam dwa Wiimy ale nigdy ich nie sprzedam 🙂 W obu nic się nie wyłamało a z jednym kombinowałem i parę razy wyciągałem i wkładałem optyka. Poza tym moje ucho porównywało go z kolegi node 2i i nie słyszało różnicy na moim systemie. Zresztą kolega też nie słyszał różnicy 🙂 Ot tacy z nas audiofile heh Ja wole Noda.Mam tego najnowszego i Wiim u mnie przegrał z Nodem.... Odpisz, cytując
Pawel Laszenko Napisano 22 marca 2023 Napisano 22 marca 2023 9 godzin temu, T Z6 napisał: Ja wole Noda.Mam tego najnowszego i Wiim u mnie przegrał z Nodem.... Który model dokładnie Odpisz, cytując
Recommended Posts