ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 2 minuty temu, Fafniak napisał: To stadium objawów klinicznych, początki to były jak zacząłeś czytać porady "bardziej doświadczonych" Może ktoś napisać co niby ten wiimi namieszał na rynku ? Z pewnoscia pokazal, ze da sie zrobic tanie urzadzenie, ktore w domenie cyfrowej przekaze dokladnie to, co bylo do odtworzenia, co stawia pod znakiem zapytania zasadnosc kupowanie Bog wie czego, przy czym calosc z zachowanie prostoty obslugi. Jakis tam cel zostal osiagniety, skoro pojawiaja sie niedrogie streamery rowniez od duzych graczy, bywa ze i z modulami od Linkplay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Nie było nic takiego wczesniej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 14 minut temu, siwmad napisał: To po co w takim razie w droższych modelach jest taka duża uwaga poświęcona na sekcje zasilania? Nie wystarczy ładowarka od iphona. Ja się nie kłucę, bardziej dopytuje ponieważ dopiero uczę się chodzić w świecie audio, a nie lubię wydawać kasy na zbędne akcesoria. Po to, żeby Ci co wydają więcej pieniędzy na te modele widzieli różnicę względem zwykłej ładowarki do iPhone. Chciałbyś zapłacić 2 lub 3 razy tyle I dostać zwykła ładowarkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) Mysle ze bylo, ale wiekszosc konkurencji potrafila prosto ale kiepsko, albo dobrze ale skomplikowanie. 23 minuty temu, siwmad napisał: Szybka szczepionka na mojego wirusa To po co w takim razie w droższych modelach jest taka duża uwaga poświęcona na sekcje zasilania? Nie wystarczy ładowarka od iphona. Ja się nie kłucę, bardziej dopytuje ponieważ dopiero uczę się chodzić w świecie audio, a nie lubię wydawać kasy na zbędne akcesoria. Bo zasilanie ma znaczenie. Sek w tym, ze w audio niezle sprawdza sie dewiza "co dobre, to drogie, a co drogie, to niekoniecznie dobre". Implikacja, nie rownowaznosc. Edytowano 1 lutego 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Mam już listwę filtrująca i zrobiłem serie testów pod kątem zasilania wiima. Aktualnie jak słucham z ładowarki iPhone wpiętą w gniazdo filtrowane (Taga) to nie słyszę różnicy w stosunku do powerbanku. Mój wcześniejszy zachwyt to chyba efekt placebo i słaba pamięć muzyczna. Też odpoczynek od słuchania i spacer na świeżym powietrzu. Nie wiem o co chodzi ale może mi się mój Wiim wygrzał ponieważ odrazu po otwarciu grał inaczej niż napęd CD a teraz nie jestem w stanie odróżnić na tym samym DAC-u. Więc Powerbank idzie na sprzedaż. Zaraz się okaże, że zamówiony D50s też nic nie zmieni w moim torze audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Ja zostawiłem listwe Tomanka tylko dla ładnego wygladu.Nic nie zmienia ani nie psuje.Tak samo przewody zasilajace zostały dla efektu wizualnego.Zostawiłem te ładniejsze a reszte sprzedałem.Ciesze sie muzyką.Okres choroby mam juz za soba...😋 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 13 minut temu, siwmad napisał: Mam już listwę filtrująca i zrobiłem serie testów pod kątem zasilania wiima. Aktualnie jak słucham z ładowarki iPhone wpiętą w gniazdo filtrowane (Taga) to nie słyszę różnicy w stosunku do powerbanku. Mój wcześniejszy zachwyt to chyba efekt placebo i słaba pamięć muzyczna. Też odpoczynek od słuchania i spacer na świeżym powietrzu. Nie wiem o co chodzi ale może mi się mój Wiim wygrzał ponieważ odrazu po otwarciu grał inaczej niż napęd CD a teraz nie jestem w stanie odróżnić na tym samym DAC-u. Więc Powerbank idzie na sprzedaż. Zaraz się okaże, że zamówiony D50s też nic nie zmieni w moim torze audio. Jakkolwiek wymyslnie zasilac bedziesz WiiMa, byleby nie czyms uszkodzonym, na jego cyfrowym wyjsciu bedzie wciaz to samo. Jego wygrzewanie to kolejne placebo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Lekko w temacie, odnosnie wplywu transmisji cyfrowej na analog - szumy rejestrowane na Cosmos ADC polaczonym kablem niezbalansowanym do DAC ADI-2 na tym samym USB hubie. W otoczeniu mnostwo roznych kabli. Bialy - petla masowa, zasilanie na 50 Hz i harmoniczne, peak na 8 kHz zwiazany bezposrednio z USB. Zielony - prosta linia. Jedyna roznica w systemie to wpiety izolator USB bezposrednio przed ADC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Jestem teraz w pracy i mam jakieś przymglenie myślowe. Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Czy z telefonu IOS lub Android zrobię DLNA lub jakiegoś nas-a w taki sposób żeby wiim widział pliki flac? W tym momencie jeszcze nie potrzebuje kupować domowego NAS-a. Chcę sprawdzić jak będzie grał flac natywnie ale nie przez protokół bluetooth czy airplay2. Nie mam doświadczeni w udostępnianiu plików w DLNa itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 3 minuty temu, siwmad napisał: Jestem teraz w pracy i mam jakieś przymglenie myślowe. Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Czy z telefonu IOS lub Android zrobię DLNA lub jakiegoś nas-a w taki sposób żeby wiim widział pliki flac? W tym momencie jeszcze nie potrzebuje kupować domowego NAS-a. Chcę sprawdzić jak będzie grał flac natywnie ale nie przez protokół bluetooth czy airplay2. Nie mam doświadczeni w udostępnianiu plików w DLNa itp. Plik lokalnie na telefonie, udostepniony streamerowi poprzez aplikacje WiiM Home. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Super czyli nie muszę robić wynalazków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 9 minut temu, siwmad napisał: Chcę zgrać płytę CD do flac i grać na wiim. Po co ? A nie prościej z CD ? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 16 minut temu, tomek4446 napisał: Po co ? A nie prościej z CD ? Prościej ale zastanawiam się czy nie sprzedać odtwarzacza CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Wiim home pliki locale na telefonie z androidem widzi bez problemu. Mam problem z iPhone za cholerę nie wiem jak zrobić żeby widział pliki, które wgrałem. Udało się komuś odtworzyć plik z muzyka zapisana lokalnie na iPhone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) No tu jest chyba problem bo tu wchodzi Airplay. Ale nie mam i nie będę miał jabłka. Więc to jedynie przypuszczenia. Edytowano 3 lutego 2023 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 Chciałem oficjalnie napisać, że żegnam się z moim Wiim mini nie dlatego, że był zły. Wręcz przeciwnie tak mi się spodobał, że zamieniłem go na PRO Dziękuję wszystkim za wsparcie i odpowiedzi na moje pytania. Trzymam dalej kciuki za rozwój mini ponieważ w swojej kategorii jest świetny. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Czy wiim ma filtry, equalizer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Ma EQ, o jakich filtrach mowa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Za ile pln pchać Wiima do sprzedaży?Bo chyba nie po cenie nowego....I oczywiscie z wyłamana klapka optyka....🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Mój za 250 sięs przedał w dwie godziny , tu na forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Cholera mam dwa Wiimy😂W drugim klapka optyka cała😁.To tego sprzedam.A drugi niech lezy na wypadek jakiegos wypadku.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Też mam dwa Wiimy ale nigdy ich nie sprzedam 🙂 W obu nic się nie wyłamało a z jednym kombinowałem i parę razy wyciągałem i wkładałem optyka. Poza tym moje ucho porównywało go z kolegi node 2i i nie słyszało różnicy na moim systemie. Zresztą kolega też nie słyszał różnicy 🙂 Ot tacy z nas audiofile heh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 W moim Mini tyle razy wyjmowalem toslinka, ze stabilne 192 kHz stalo sie przeszloscia. Ale gniazdo fizycznie przetrwalo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 49 minut temu, Artur Charicki napisał: Też mam dwa Wiimy ale nigdy ich nie sprzedam 🙂 W obu nic się nie wyłamało a z jednym kombinowałem i parę razy wyciągałem i wkładałem optyka. Poza tym moje ucho porównywało go z kolegi node 2i i nie słyszało różnicy na moim systemie. Zresztą kolega też nie słyszał różnicy 🙂 Ot tacy z nas audiofile heh Ja wole Noda.Mam tego najnowszego i Wiim u mnie przegrał z Nodem.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 9 godzin temu, T Z6 napisał: Ja wole Noda.Mam tego najnowszego i Wiim u mnie przegrał z Nodem.... Który model dokładnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts