Daniel09 Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Dnia 3.05.2022 o 17:16, iFi Audio napisał: Oczywiście! Każdy dostanie siarczystego buziaka od Pana Jarka z szatni i rabat 25% na zakup tego urządzenia w Audiomagic Dla pozostałych uczestników Forum również znajdzie się rabacik na IFI Zen One Signature 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Hej, Jakoś cicho tutaj, a już koniec miesiąca prawie. Jak sytuacja? Gdzie kolejne recenzje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciukus Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) Jestem po swoich testach. Porównywałem tego DACa z Toppingiem d70s MQA. Nigdy nie pisałem recenzji więc po prostu napiszę co zauważyłem w postaci "suchych" faktów i dorzucę kilka fotek Więc przede wszystkim w moim systemie różnica jest dość spora na korzyść Toppinga jak na 1k PLN różnicy w momencie kiedy go kupowałem. Scena jest szersza, dźwięk ma więcej detali i bas jest bardziej dociążony. Natomiast kilka ważnych rzeczy które się pojawiły w związku z kompatybilnością z Raspberry Pi 4 oraz systemem Volumio: - Połączenie dołączonym kablem USB 3.0 powodowało, że Volumio rozpoznawał urządzenie ale rzucał komunikatami, że nie może się z ifi połączyć - Połączenie moim kablem USB 2.0 (WW Ultraviolet) działało i mogłem przesyłać muzykę przez Volumio - Niestety przy ww. połączeniu USB 2.0 przy plikach MQA wyższej rozdzielczości na Tidal connect co kilka sekund DAC przełączał jakość utworu - kolory na wyświetlaczu się zmieniały. Mogłem swobodnie słuchać utworów tylko w jakości 44.1 KHZ, w pozostałych przypadkach słychać było irytujące przerwy. Nie wiem czy to kwestia rpi czy Volumio ale z Toppingiem nie mam tych problemów Nie chcę żeby to co napisałem wyżej zabrzmiało jak hejt, po prostu w moim systemie DAC się nie sprawdził Edytowano 26 maja 2022 przez kosciukus 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 @tomek4446 @no_i_fajnie @lpomis A jak tam Wasze recenzje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Czekam na urządzenie , jeszcze nie miałem przyjemności 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Czekam na urządzenie , jeszcze nie miałem przyjemności A Ok, bo myślałem, ze to po kolei z listy idzie To nawet lepiej bo ja obecnie na rozjazdach służbowych wiec miałbym mało czasu na testy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 15 minut temu, mateolo2 napisał: @tomek4446 @no_i_fajnie @lpomis A jak tam Wasze recenzje? Jeśli chodzi o sprzęt sam w sobie, to nie można się do niczego przyczepić, wszystko działa poprawnie - tak, jak powinno. Na papierze i technicznie też wygląda super. Jeśli o mnie chodzi, to niestety nie zauważyłem za bardzo różnic w dźwięku (przynajmniej takich, jak opisują koledzy), w porównaniu z innym sprzętami, więc osobiście wybrałbym po prostu coś tańszego. Test i urządzenie potraktowałem, jako kolejną ciekowstkę i sprawdzenie siebie, ale jednak dalej DLA MNIE, to kolumny grają główną rolę w całym systemie Chociaż jeśli miałbym inne pudełka z iFi, to na pewno bym się zastanowił, bo wtedy pasuje, jak nic innego do kompletu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 (edytowany) protip: załączniki z racji rozmiarów najlepiej otwierać w nowych zakładkach + bonus: mała sesja zdjęciowa Serdeczne podziękowania dla iFi Audio Polska za możliwość wypożyczenia i odsłuchu. Edytowano 26 maja 2022 przez lpomis 3 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Jak Ci się udało gwizdnąć test Karasińskiemu? Ogólnie bardzo fajnie wygląda większość sprzętu od iFi. Ocznie człowiek od razu to kupuje. Podobna sztuka jeżeli chodzi o wygląd udała się Naimowi z serią Uniti. Estetycznie, nowocześnie, ekskluzywnie to wygląda a jak pokazuje rynek, chwytliwy wygląd to połowa (ta większa) sukcesu. Gratki recki Wojtas, fajnie graficznie to wyszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Czyżby mamy już zwycięzcę 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 @lpomis I co ? Można było ? Zawsze mówiłem , że w każdym człowieku tkwią ogromne pokłady możliwości. Wystarczy odpowiednia motywacja Brawo Wojtek. P.S. Moje ulubiony fragmenty to uproszczając " jest nie najlepiej , ale pewnie producent tak chciał " . 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 A mnie zastanawia czy ten przetwornik aż tak wyraźnie podbarwia. Podbite niskie tony i od górnego środka do końca osłabienie. Przecież już przy liniowych środku i wysokich tonach a tylko podniesionych niskich tonach brzmienie będzie ciepłe a tu jest jeszcze osłabienie po drugiej stronie. To musi być wręcz zduszone, zagotowane, zgaszone granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 8 minut temu, kaczadupa napisał: Przecież już przy liniowych środku i wysokich tonach a tylko podniesionych niskich tonach brzmienie będzie ciepłe a tu jest jeszcze osłabienie po drugiej stronie. To musi być wręcz zduszone, zagotowane, zgaszone granie. Nie wiem czy mnie czytasz czy mnie ignorujesz 😉 ale jako właściciel tego DACa pozwolę sobie odnieść się do tego co napisałeś Ty i Wojtek. Zgadzam się z tym, że bas rzeczywiście jest podkreślony. Porównywałem ten DAC z toppingiem e30 i lampucerą Arka z forum i tutaj mogę zgodzić się z Wojtkiem co do basu. Jest go więcej, ale to nie są jakieś ilości zalewajace średnicę. Nie wydaje mi się też, co chyba może potwierdzić kolega @Arko55 I @soberowy, że góra w tym DACu jest przygaszona. Nie jest na pewno tak wyrazista jak w przetworniku z hegla, ale wg mnie nie można mówić o jakimś zduszeniu górnej części pasma. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że hegel, którego ma @lpomis ma tej góry sporo więcej a bas jest tam punktowy i mega zwarty. Takie są moje subiektywne odczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 No, rozbieżności w ocenie brzmienia zawsze będą. Można dyskutować do końca świata kto ma słusznego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Ja trochę za mało słuchałem u Seby żeby powiedzieć jak to do końca jest z barwą, na 1 rzut ucha dobrze się zgrywał ifi pod względem barwy do marantza i ATC, napewno z moją lampucera dźwięk był jaśniejszy z mniejszym basem i ciepłem, i tu dalej zależy kto czego oczekuje, mi się wydaje że nieco cieplejszy dac z łagodna góra może się dobrze sprawdzić bo sam jestem zwolennikiem barwnego grania, dążenie do jak największej neutralności mnie powoli męczy. Wydaje mi się że to co słyszałem u siebie z DACem Aresa 2 to dopiero można mówić o stonowanej, dziwnej górze pasma. Generalnie Marantz może być nieco jasny a ATC stonowane lekko i tu dalej wychodzi punkt wyjścia, bo dźwięk w żadnym sensie nie idzie w mocne odchyły barwy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 1 godzinę temu, Arko55 napisał: ATC stonowane lekko Co przez to rozumiesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 @kaczadupa Lekko stonowane na górze, czyli nie tak wyraziste jak mój SEAS czy wiele wstęg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 23 godziny temu, lpomis napisał: protip: załączniki z racji rozmiarów najlepiej otwierać w nowych zakładkach + bonus: mała sesja zdjęciowa Serdeczne podziękowania dla iFi Audio Polska za możliwość wypożyczenia i odsłuchu. A ja cie kręcę… ale recenzja. PRO. No to chyba pozamiatane…. Gratulacje. Ja nie umiem takiego graficznego dokumentu nawet stworzyć. Brawo! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 9 godzin temu, mateolo2 napisał: Ja nie umiem takiego graficznego dokumentu nawet stworzyć. Pocieszę Cię , nie jesteś sam. Ja z Szefem przez dwa tygodnie próbowaliśmy zrobić tabelkę w Excelu i kurna nie wyszło 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Dnia 26.05.2022 o 22:52, lpomis napisał: Podziw i uznanie Wojtku @lpomis za super recenzję. W pierwszej chwili sądziłem, że teks i zdjęcia są wklejone z jakiegoś czasopisma. Dopiero gdy zobaczyłem podpis "WS" a na zdjęciach w tle białe Audio Phisic Sitary, które poznaję, bo przecież były u mnie, to uwierzyłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Przed chwilą, MMarek napisał: Podziw i uznanie Wojtku @lpomis za super recenzję. W pierwszej chwili sądziłem, że teks i zdjęcia są wklejone z jakiegoś czasopisma. Dopiero gdy zobaczyłem podpis "WS" a na zdjęciach w tle białe Audio Phisic Sitary, które poznaję, bo przecież były u mnie, to uwierzyłem Ja wczoraj rozmawiałem z moim kolegą i napomknął, że lpomis wkleił jakiś test z gazety, w którym mój ifi wypadł tak sobie 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 15 minut temu, seba3002 napisał: Ja wczoraj rozmawiałem z moim kolegą i napomknął, że lpomis wkleił jakiś test z gazety, w którym mój ifi wypadł tak sobie 😉. Wkleił, czy nie wkleił, ale zdjęcia są prawdziwe. Sprawdzałem exif pliku zdjęciowego, i na 100% to zdjęcia z aparatu Wojtka . Poza tym te znajome Sitary w tle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 24 minuty temu, MMarek napisał: Wkleił, czy nie wkleił, ale zdjęcia są prawdziwe. Sprawdzałem exif pliku zdjęciowego, i na 100% to zdjęcia z aparatu Wojtka . Poza tym te znajome Sitary w tle. Nie, no oczywiste, że nie wkleił. Ale jest to tak profesjonalnie zrobione, ze niektórzy myślą, że to skan z gazety 😝. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Przecież wiadomo, ze żartujemy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 Gdyby to ode mnie zależało to Organizator @lpomis wygrałby dac Ifi. Czapki z głów 🙂 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts